Milyonluk futbolcular oksijensiz kaldı!

Dünya Kupası Elemeleri'ne gitmeyi garantileyen takımlar arasında olan Brezilya, Bolivya'da yorucu geçen maç sonrasında oksijen takviyesi almak zorunda kaldılar.

Milyonluk futbolcular oksijensiz kaldı!
Milyonluk futbolcular oksijensiz kaldı!
GİRİŞ 06.10.2017 16:53 GÜNCELLEME 06.10.2017 21:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bolivya'da deniz seviyesinin 12 bin fit üzerinde maç oynayan Brezilya milli takımı maç sonrasında oksijen takviyesi aldı. Oyuncular maçın oynadığı yerin ikliminden etkilenirken 0-0 biten mücadele sonrasında oyuncuların her biri oksijen maskelerini ağızlarına geçirdi.

Ortaya futbolseverlerin alışkın olmadığı ilginç bir görüntü çıktı. Allison, Paulinho, Diego Tardelli, Jemerson, Gabriel Jesus, Neymar ve Dani Alves fotoğrafta yer aldı. Dünyanın en pahalı transferi Neymar, berabere biten maçtan sonra bitkinlikten sırt üstü yere serildi.

41 bin 143 kapasiteli Hernando Siles Stadı denizden 12 bin fit yüksekte, dağlık bir bölgede bulunuyor. FIFA denizden 2500 metreden yüksek yerlerde maç oynanmasına izin vermiyordu. Bu nedenle statta 2007 yılında maç oynanmasına izin verilmedi. Oksijenin daha az bulunduğu bu yüksek rakımlı stadın, buraya alışkın olan Bolivyalı oyunculara avantaj sağladığı iddia ediliyordu.

Mücadele sonunda konuşan Neymar, "İnsanlık dışı bir ortamda oynadık. Saha, konum, top... Her şey kötüydü. Öte yandan bu şartlarda bile iyi bir performans ortaya koyduk" diye konuştu. Mücadele boyunca çokça pozisyona giren Brezilya, Bolivya kalecisi Carlos Lampe'nin başarılı performansına takıldı.

YORUMLAR 10
  • bu ne 6 yıl önce Şikayet Et
    "Hernando Siles Stadı denizden 12 bin fit yüksekte, dağlık bir bölgede bulunuyor. FIFA denizden 2500 metreden yüksek yerlerde maç oynanmasına izin vermiyordu." :))) biri feet biri km. tam komedi. 12 bin feet yaklaşık 4 km oluyor galiba. aynı cins ölçü yazsanıza ya. bu ne biçim iş.
    Cevapla
  • msk 6 yıl önce Şikayet Et
    1 feet (fit) 33 cm. 3 fit yaklaşık 1 metre..
    Cevapla
  • seyarslan 3 yıl önce Şikayet Et
    1 feet = 12 inch (inch 2,54cm)= 30,5 cm
    Cevapla
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    bahis şikesinden kaldırdıkları parayı da gizler mi bu maskeler
    Cevapla
  • öten horoz 6 yıl önce Şikayet Et
    xd dogru söze ne gerek var
    Cevapla
  • sait 6 yıl önce Şikayet Et
    deniz seviyesinin 12 bin fit üzerinde( 12 bin fit mi???) hahaha
    Cevapla
  • VTN58 6 yıl önce Şikayet Et
    milyonluk olsalar ne yazar adam olmadiktan sonra orda yasayanda insan sonuçta oksijene ne gerek var reklam yapiyorsunuz gereksiz yere gereksiz insanlara.
    Cevapla
  • Ebrar 6 yıl önce Şikayet Et
    Orada yaşadıkları için iklimine alışmıştır insanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle