Mircea Lucescu: Bunu hak etmedim

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İzlanda ile yapılacak 2018 Dünya Kupası I Grubu maçı öncesidne bir basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 05.10.2017 18:41 GÜNCELLEME 06.10.2017 09:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

LUCESCU: "KAYBEDEN DEVAM EDEMEYECEK"

"Sadece bizim için değil, iki takım için de önemli bir maç. Hırvatistan ve Ukrayna da potada. Kaybeden takım, artık devam edemeyecek. Bu yüzden bu maça çok iyi hazırlandık. Sakinliği korumak cesaret ve güven ister. İki takım da üst düzey futbol oynuyor. İzlanda, uzun bir zamandır beraber oynuyor. Birbirini çok iyi tanıyan, oganize ve disiplinli bir ekip. Aynı zamanda Finlandiya ile zor bir maçımız olacak.

Fizik gücünü kullanan bir takım. Bunu yaparken çok hata da yapabiliyorlar. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmememiz lazım. Bunu yapabilecek güce de sahibiz. Bizim teknik futbolcularımız çok daha fazla ve kaliteli. Hırvatistan'a karşı bunu zaten gösterdik. Aynısını bir kez daha yapabileceğimizi biliyorum. Sakin ve sabırlı olmamız, hata yapacak bir duruma düşmememiz lazım. Kolay değil ama ekibime güvenim çok büyük. Tecrübeli futbolculardan oluşan bir takımız. Kariyerinde böyle maçlara çok sayıda çıkan futbolcularımız var."

"SABRİ, İZLANDA MAÇINDA 11'DE OYNAMAYACAK"

"Bu ekibe hangi oyuncu girerse girsin, bir anda oynaması kolay değil. Ukrayna maçında ekibimizi gördünüz. 2 gün sonra başka bir oyun oynadık. İki maç arasında çok büyük fark vardı. Sabri, yarın ilk 11'de oynamayacak. Ama 3 gün sonra Finlandiya ile oynayacağız. O bölgede çok sayıda alternatifim yok. Çok takip ettim ve o bölgede oynayan en iyi oyuncuların başında geliyor. Burada oynamayı hak etti. Yaşı önemli değil. Göztepe'ye de çok büyük katkıları oldu."

"MAĞLUBİYETİMİZE NEDEN OLAN HAKEM CEZALANDIRILDI MI?"

"FIFA'nın ceza kararına saygı duymak zorundayım. Açıkçası bu konu ile ilgili çağrılıp dinlenilmek isterdim. Benim ağzımdan da duymalarını isterdim. Avrupa futbolunda 50 yıllık tecrübemle bunu isterdim. Ben cezalandırıldım ama mağlubiyetimize neden olan hakem cezalandırıldı mı? Bunu kimse bilmiyor. Bu cezayı hak etmediğimi düşünüyorum."

"BU MAÇI KAFAMDA ÇOK OYNADIM"

"Bugünden yarına bir şey değiştiremezsin. Oyun organizasyonunu değiştirirsin, bireysel becerileri görürsün. Hırvatistan maçına göre farklılıklar olabilir ama çok fazla şey değiştirmek mümkün değil. Rakibin istediği gibi değil bizim istediğimiz gibi oynamak istiyorum. Fizik gücümüzü istediğimiz gibi kullanalım, boş alan bırakmayalım. Bakacağız ama tabii ki kafamda bu maçı çok oynadım. Bir aydır Riva'da yaşıyorum. Ekibime büyük bir güvenim var. İzlanda'ya karşı çok daha iyi olduğumuzu ispat etme şansımız var ve bunu göstermek istiyoruz."

YORUMLAR 6
  • ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    sıfır ego adama helal olsun.biz fatih terimi fazla büyüttük.
    Cevapla
  • isntrk 6 yıl önce Şikayet Et
    futbolcular sayın lucescuyu sabote etmezse, milli takım çok büyük işler başaracaktır. ama bizim topçular şımarık ve tembel, disiplinli çalışma işlerine gelmez.
    Cevapla
  • ibrahim alkan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın eli değdi takıma hırvatistan maçında belli oldu zaten inşallah izlandayı da geçeriz haydi aslanlar biz bitti demeden bitmez
    Cevapla
  • Baran 6 yıl önce Şikayet Et
    kaybetsede milli takimin basinda olmali.. adam daha yeni iki maç yönetiyor.. ve iki maçdada milli takim süper maç çikardi.. fatih terim geçmişte kaldi
    Cevapla
  • muharrem dede 6 yıl önce Şikayet Et
    insallah basarili olur bu adami cok seviyorum. kaybetsek bile bu adam kalmali milli takimi yapilandirabilecek baska bi hoca daha yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle