İzlanda maçı öncesi Arda'nın büyük heyecanı!

Arda Turan, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İzlanda karşısında forma giymesi durumunda, A Milli Takım ile 100. maçına çıkacak.

İzlanda maçı öncesi Arda'nın büyük heyecanı!
İzlanda maçı öncesi Arda'nın büyük heyecanı!
GİRİŞ 04.10.2017 13:13 GÜNCELLEME 04.10.2017 13:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Arda Turan, Türkiye'nin, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim Cuma günü İzlanda ile oynayacağı mücadelede forma giymesi durumunda, A Milli Takım ile 100. maçını oynayacak.

Arda, A Milli Takım formasını ilk olarak 16 Ağustos 2006'da, 19 yaşındayken Lüksemburg ile deplasmanda oynanan özel maçta giydi. Türkiye'nin, Fatih Tekke'nin golüyle 1-0 kazandığı maça ilk 11'de başlayan Arda Turan, karşılaşmanın 82. dakikasında yerini Mehmet Topuz'a bırakmıştı.

Geride kalan 11 yılda 99 kez ay-yıldızlı formayı giyen Arda, İzlanda maçı ile "dalya" demeye hazırlanıyor.

Deneyimli futbolcu, İzlanda karşısında sahaya çıkması halinde Türk futbol tarihinde A Milli formayı 100 kez giyen 4. oyuncu unvanını da elde edecek.  

99 maçta 17 gol

İspanya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Barcelona'da kariyerini sürdüren Arda, 99 kez giydiği ay-yıldızlı forma ile 17 kez gol sevinci yaşadı.

İlk golünü 25 Mayıs 2008'de Uruguay ile oynanan ve Türkiye'nin 3-2 kaybettiği özel maçta atan Arda, son golünü ise 29 Mart 2016'da Avusturya ile oynanan ve 2-1 kazanılan özel karşılaşmada kaydetti.

Arda Turan'ın, ay-yıldızlı forma ile en fazla gol atan futbolcular sıralamasında 19'ar golle 5. sırada yer alan Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci'yi yakalamasına da yalnızca 2 gol kaldı.

Arda Turan ile 57 galibiyet

A Milli Futbol Takımı, Arda Turan'ın forma giydiği 99 maçta, 57 galibiyet, 24 mağlubiyet ve 18 beraberlik aldı.

Ay-yıldızlı ekip, Arda'nın forma giydiği 55'i resmi, 44'ü özel maçın yarıdan fazlasını kazanmayı başardı. 

Bülent Korkmaz'ı yakalamasına 3 maç kaldı

Arda Turan, A Milli Takım formasını en fazla giyen oyuncular sıralamasında ise 4. basamakta yer alıyor.

Deneyimli futbolcunun, 102 kez A Milli Takım formasını giyen ve bu alanda 3. sırada yer alan Bülent Korkmaz'ı yakalamasına yalnızca 3 maç kaldı.

A Milli Takım forması ile en fazla sahaya çıkma rekoru ise 120 kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçiren Rüştü Reçber'e ait. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    tff başkanı gibi milli takımı yönetiyor,yazık Türkiye de futbolu bitirdiler
    Cevapla
  • gerçekler acıdır 6 yıl önce Şikayet Et
    nerdeyse 1 aydır maç yapmayan birine forma vermek diğer oyunclarına emeğine haksızlık olmazmı. arda kendi kendini bitirdi fotboldan çok magazinde adını duyurdu klasik ne oldum türk futbolcusu
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    ben fenerbahceliyim arda senin futboluna doyamadim kardeşim zammaninda ridvanda doyamadim futboluna yesic bitirdi futbol hayatini senide fanatikler basin birirmeye calişiyorlar sen hic bir şeye aldirma kardeşim.
    Cevapla
  • Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    Futbol oynamayı unuttu. Abdülkadir Ömür ü almaları gerekiyor du. Torpilli Arda..
    Cevapla
  • Gslii 6 yıl önce Şikayet Et
    Arda da Arda . Bi futbolu biraktigini gorsek ne kadar mutlu olacaz bir bilsen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle