Lucescu karşı çıktı! 'İşte sevmediğim de bu'

Süper Lig’in ikinci devresinde video yardımcı hakem teknolojisini kullanmaya hazırlanırken A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu bu sisteme karşı olduğunu açıkladı.

Lucescu karşı çıktı! 'İşte sevmediğim de bu'
Lucescu karşı çıktı! 'İşte sevmediğim de bu'
GİRİŞ 01.09.2017 14:49 GÜNCELLEME 01.09.2017 14:49

İtalyan La Gazzetta Dello Sport’a röportaj veren Lucescu, “Bir futbol maçı sadece sahadaki 90 dakika değildir. Hakemin son düdüğünün ardından bir hafta daha tartışılır. Video yardımcı hakemle neyi tartışacağız. Ağır çekimin doğru olup olmadığını mı? Futbol hayattır. Aynı zamanda hayatın özüdür, duygulardır. Stattaki taraftarı düşünün. Takımı gol attı diye coşacak. 30 saniye sonra ‘hayır, gol değil’ diyeceksin. İptal edilen bir golden keyif alır mısın? Video yardımcı hakem oyunu kesmekle kalmayacak, duyguları, coşkuyu da kesecek. İşte benim sevmediğim de bu” diye konuştu.

CENGİZ ÜNDER ANALİZİ

Lucescu, İtalya Lig ve burada forma giyecek Cengiz Ünder için de şu analizi yaptı:

"İki yılda Türkiye’deki alt ligden Serie A’da Roma’ya kadar yükseliyorsan, kaliten var demektir. Inter’e karşı oynadığı üç dakikada bunu gösterdi. Francesco’yu tanıyorum. Cengiz’i her yönden geliştirecektir. İtalya’da Inter’in yılı olabilir. Milan da iyi bir kadro oluşturdu. Ve Roma’ya da dikkat edilmeli. Juventus’un artık Şampiyonlar Ligi’ne odaklanması gerek. Onu kazanmalılar. Üst üste 6 lig şampiyonlukları oldu zaten."

YABANCI SINIRLAMASI KONUSU

"Türkiye'ye geldiğim yıllarda Dünya 3'üncüsü olduklarını, Galatasaray'ın Arsenal ve Real Madrid gibi rakipleri yenerek UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandığını hatırlıyorum. Türkler, İtalyanlar ve İngilizlerle karşılaştıkları zaman onları yenebiliyordu. Sonra yabancı oyuncu sınırlamasını kaldırmaya karar verdiler ve şimdi sorunlar yaşıyorlar. Birçok farklı ülke ve kulüpten gelen oyuncuyu bir arada oynatmak kolay değil. Elbette yabancı oyuncuların ülkede yetişen gençlere faydaları oluyor ama bu durum ülke futbolunda sorunlar yaratıyor. Serbest dolaşımın olduğu ülkelerde genç insanlar daha çok fırsatlara sahip. Ancak Doğu Avrupa ülkelerinde yerel lig onlara yardımcı olmalı. Benim Türkiye'deki ilk dönemimde sahada 7 Türk oyuncu vardı, harika işler başarıldı."

UKRAYNA HAKKINDA

"Shakhtar'da beraber çalıştığım 8 oyuncuyu Ukrayna Milli Takımı'nda gördüğüm için gururluyum. Onlarda kendi öğrettiğim oyun tarzını görüyorum ve rakibimizi gayet iyi tanıyorum. Ukrayna'ya geldiğimde herkes Lobanovski'nin Dinamo Kiev'indeki gibi serbestçe oynuyordu. Shakhtar'a geldim ve daha kolektif, daha üretken bir oyun tarzı yarattım. Orada birçok Brezilyalı vardı ve genç oyuncularla aynı mantalitede yetiştiler. Tüm bunlardan Ukrayna futbolu faydalandı ve önemli oyuncular yetiştirdiler. Sheva'nın bugün oynattığı oyunda da kendi izlerimi görüyorum.