Lucescu dert yandı! 'Olumsuz tablo...'

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, ligin ilk maçlarından sonra yerli oyuncuların şans almamasından yakındı.

Lucescu dert yandı! 'Olumsuz tablo...'
Lucescu dert yandı! 'Olumsuz tablo...'
GİRİŞ 15.08.2017 12:00 GÜNCELLEME 15.08.2017 12:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın elemelerinde 2 ve 5 Eylül’de Ukrayna ve Hırvatistan ile kader maçlarına çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız’ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu, Habertürk’ten Kartal Yiğit'e yaptığı açıklamalarda yaklaşan kritik maçlar öncesi yabancı kuralı ve Türk oyuncuların az şans bulmasından dert yandı.

Süper Kupa’daki Beşiktaş-Konya maçıyla ‘futbolcu takip’ mesaisine başlayan ve ilk hafta stat stat gezen Rumen çalıştırıcı, yabancı sınırının kaldırılmasının Ay-Yıldızlı ekip için sorun olabileceğini söyledi.

Beşiktaş’ın Antalya’yı 2-0 yendiği maçı Vodafone Park’ta takip eden, Galatasaray - Kayserispor maçını da yerinde izleyen tecrübeli teknik adam, Kartal’ın sahada sadece 3 Türk oyuncu bulundurduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu durum milli takım adına olumsuz bir tablo yaratıyor. İzlediğim maçlarda 4 Türk oyuncu oynatan takım yok. F.Bahçe ve Başakşehir de öyleydi. En fazla 3 Türk oynatılıyor. Ben sahada kimi izleyeceğim! Hangi bölgeye kimi alacağım? Bu durum sıkıntı yaratabilir."

Bu şikayetini federasyon yetkilileri ile paylaşan Lucescu, ancak bu konuyu kesinlikle bir bahane olarak görmediğini belirterek şunları söyledi:

"İşimize odaklandık. Kısa vadede iki maçı da kazanmak en büyük hedefimiz. Federasyon bize çok destek oluyor. Bu konu ilerleyen dönemlerde çözülebilir."

YORUMLAR 12
  • yunaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Emre Çolak, Ömer Toprak, Oğuzhan Özyakup, Çağlar Söğüncü, Kaan Ayhan, Cenk Tosun, Tolga Ciğerci, Serdar Aziz, Yunus Mallı, Caner Erkin, Olcay Şahan, Kerim Frei, Burak Yılmaz, Alper Potuk, Ahmet Çalık, Volkan Babacan, Harun Tekin, Mehmet Ekici vb... avrupada daha iyi bir araştırma ile futbolcuları 35 sayısını yakalıyabiliriz
    Cevapla
  • mehmetopal 6 yıl önce Şikayet Et
    başka şehirlere gidip oralardan da futbolcu bakması lazım. bursa, ankara, trabzon, sivas, antalya, izmir vs. milli takım sadece 3 takım futbolcuları ve yurt dışında oynayanlaradan ibaret değil. konyaspor trabzona karşı süper oynadı iyi futbolclar var antalya da öyle trabzonsporda 6 yabancı vardı onur cezalı diye 6 oldu normalde 7 oyuncu Türk. bunların en az 6 sı milli takıma katkı sağlayacak futbolcular onur, uğur, okay, olcay, burak, yusuf yazıcı. düşün artık milli takımın yakasından da bi turnuvada baştan sona kadar izleyelim. kaprisli çok bildiğini sana teknikdrektör ve başkanlar çeksin ellerini şu futboldan
    Cevapla
  • yunaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    Lucescu şikayet yok. Büyük milli takımlara bakın standart 16+5 oyuncu vardır. Her yıl iki genç oyuncu takıma kazandırarak takımlarını ayakta tutmaktadırlar.
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    milli takım başarılı olacak diye takımlarımızmı avrupada başarısız olsun. onlarınkide milli dava .
    Cevapla
  • ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    adam dibine kadar haklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle