Terim'in tazminatında bilinmeyen gerçek!

Fatih Terim’e ödenecek tazminatın miktarı kamuoyunda büyük tartışma konusu oldu. Olay yeni bir boyut kazandı. Konu hakkında bilinmeyen detayları ortaya çıktı.

Terim'in tazminatında bilinmeyen gerçek!
Terim'in tazminatında bilinmeyen gerçek!
GİRİŞ 03.08.2017 09:45 GÜNCELLEME 03.08.2017 09:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fatih Terim’in ayrılmasının ardından yapılan haberlerde iki farklı rakam ortaya atıldı. Bazı medya kuruluşları tecrübeli teknik adamın 1 yıllık maaş yani 3.5 milyon Euro karşılığında sözleşmesini feshettiğini öne sürerken, bu rakamın 4.6 milyon Euro olduğunu iddia edenler de oldu. Peki gerçek ne idi? TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Fatih Terim arasında gerçekleşen ayrılık görüşmede kararlaştırılan tazminatın rakamına ulaşıldı. İşte o detaylar...

Demirören, 26 Temmuz Çarşamba günü TFF’nin Levent’teki binasında gerçekleşen görüşmede Terim’e, görevden alındığını bildirdikten sonra tazminat konusu gündeme geldi. Yapılan görüşme sonrasında taraflar, Terim’in 1 yıllık maaşı olan 3.5 milyon Euro karşılığında sözlü olarak anlaşmaya vardı.

Daha sonrasında da sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiğini bildiren belge Fatih Terim’e ulaştırıldı. Demirören ile Terim arasındaki anlaşmanın yazıya dökülmemiş olması, yani resmiyet kazanmaması tazminat konusunu tartışmalı hale getirdi. Bu noktadan sonra tazminatın ne olacağını Terim belirleyecek.

Fatih Terim, Yıldırım Demirören ile yaptığı sözlü anlaşma doğrultusunda hareket ederse tazminat olarak 3.5 milyon Euro’yu (14.6 milyon TL) 12 taksitte (aylık 291 bin Euro) alacak.

Ancak, TFF ile 15 Kasım 2013’te imzaladığı sözleşmenin uygulanmasını isterse 4 milyon 671 bin 472 Euro (19.5 milyon TL) alacak.

Şimdi TFF’de gözler Terim’e çevrilmiş durumda. Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra sadece bir kez şahsi Twitter hesabından, “İstifa etmedim, görevime son verildi” bilgisini veren ve başka açıklama yapmayan Terim’in bu hafta içinde tazminat konusundaki kararını bildirmesi bekleniyor.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmede tazminat olarak 1 yıllık maaşı olan 3.5 milyon Euro’yu kabul eden Fatih Terim, kararını değiştirip resmi sözleşmedeki hükümlerin uygulanmasını isterse bu rakam 1 milyon 171 bin Euro’luk farkla 4 milyon 671 bin Euro’ya çıkacak. (Hürriyet)

YORUMLAR 15
  • meraklılar 6 yıl önce Şikayet Et
    Koçlar gibi alır, Çatır çatır da yer..Ederinden fazla değer soytaryı vezir eder derler..Adam her konuda profosyonel..Yok - tüyü bitmemiş yetimin hakkıymış, yok - spor bakanı konuya el atsınmış, yok - federasyon başkanına zehir olsunmuş..geçeceksiniz bunları..Ne kadar yırtınsakta, para - fatih terimin cebine girdi..Adam zaaten ANTRENÖRLÜKTEN Parayı koyacak yer bulamıyor..BRAVO - zeki adammış..
    Cevapla
  • fatih berilğen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan parası, bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Allah büyük, terim yada başka biri isim önemli değil ama bu paranın ahı öteki dünyaya kalmaz. Burnundan fitil fitil gelir adamın. Ayrıca bu parayı alan kadar bu parayı verende bu günahtan mesuldür.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle veya böyle alacağı paraya bakın. beceriksiz yönetim. bu paraya bu yoklukta devlet adına neler yapılmaz ki.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Spor bakanı olaya el atmalı.Bu tür sözleşme yapılırken hangi yöneticinin bu sözleşme altında imzası var ise bu bedelide aynı yöneticiler kendi ceplerinden ödemeliler.Kimse bu durumda TFF yönetimsiz kalır demesin.TC çok büyük ve güçlü bir ülkedir.Hemde çok sayıda idareci bulur.Bulunanlarda bunlardan çok daha iyi yönetir.
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Federasyon başkanı ve terim zehir olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle