Gerçek ortaya çıktı! Terim görevden alınmış!

Terim'in ayrılığında "karşılıklı anlaşılarak bir ayrılma gerçekleşti" diyen TFF'nin bu açıklamasına rağmen bir süre sonra olayın "görevden alma" şeklinde gerçekleştiği anlaşıldı.

Gerçek ortaya çıktı! Terim görevden alınmış!
Gerçek ortaya çıktı! Terim görevden alınmış!
GİRİŞ 27.07.2017 13:59 GÜNCELLEME 27.07.2017 13:59
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

DHA'dan Faik Gürses, Fatih Terim'in Milli Takım'daki görevinden alınmasına kadar uzanan krizin perde arkasını açıkladı.

BİLİNMEYEN NEDİR? 

"26 Temmuz sabahı Riva'da beklenmeyen bir hareketlilik vardı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2. Başkan Servet Yardımcı, Ali Dürüst ve Cengiz Zülfikaroğlu sabah ile öğle saatleri arasında bir araya geldiler. Çok uzun süren bir toplantı değildi. Sonra dediler ki Ali Dürüst'e, "Hocaya durumu sen bildir."

Ali Dürüst ile Fatih Terim, hem Galatasaray'da birlikte çalışmışlardır, hem de iyi dostlardır. Şimdi buraya nokta koyalım, Levent'teki Milli takımlar ofisinde durum nedir ona bakalım.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 1. Yardımcı Mehmet Özdilek, 2. Yardımcı Levent Şahin ve henüz Genç Milli Takımlar Sorumlusu olarak göreve getirilen Tolunay Kafkas odaya kapanmış, 2 Eylül'deki Ukrayna ve 5 Eylül'deki Hırvatistan maçının planlama şeması üzerinde çalışmaktadırlar. Yani ortada ne istifa var, ne görevden alma, ne de karşılıkla anlaşmayı içeren bir görüşme.

"ANLAŞTIK MI?"

Terim, Özdilek'e döner, "Sen önce Fransa'daki maçı izleyeceksin, sonra 5 Ağustos'ta Dortmund-Bayern Münih, ardından 6 Ağustos'ta Samsun'da oynanacak Beşiktaş-Konyaspor maçına gidip izlenimleri getireceksin. Anlaştık mı?" der. Sonra yine Ukrayna ile Hırvatistan maçı sohbetine geçilir. Şemaya neyin nasıl olacağı bir yandan işlenmektedir."

Fırsat bulduğunda bir ara (25 Temmuz) MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'nın Doğan Haber Ajansı'na verdiği röportajın bir bölümünde kendisini eleştiren sözleri için de bir süre görüşür. Zira Sancaklı, Terim'i "Ünü dünyaya yayılmış çok başarılı bir hoca" olarak tarif etse de, Alaçatı baskını sırasındaki tavrının yanlışlığını ifade etmiştir.

EYVAAAAAH. ALİ BEY GELDİYSE...'

Saatler öğleden sonraya varmıştır. Birden binadan içeri Ali Dürüst'ün geldiği haberi yayılır. Ve hemen bu ismin üzerinde kısa yorumlar yapılır odadakiler tarafından. "Eyvaaaaah. Ali bey geldiyse mutlaka bir şey vardır" derler Terim ve yardımcıları. Çok geçmeden hoca odadan dışarı çıkar ve az sonra içeri girer.

"Gelin bakalım arkadaşlar. Durum budur. Paniğe gerek yok" der Terim. Aynı zamanda da sekreteryaya haber verip avukatlarını Levent'e çağırır! herkes şoktadır. Az önce yapılanma toplantısından, iş 20 dakika içinde vedaya dönmüştür!! Terim, "Levent Şahin ve Mehmet Özdilek'e döner, "İkinizin kalmasını istiyorum. Bunun böyle gerçekleşmesi daha hayırlı olacak" der. Aynı cümleyi daha sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören de bu ismi karşısına alıp teyit eder. Diğerleri için bir şey denmez. yani kimler için; Hande Demirtaş, Bülent Bayraktar, TFF Milli Takımlar Tesisler Koordinatörü Fahri Yılmaz ve Fatih İbra. A Milli Takım İdari Sorumlusu Şükrü Hanedar ise daha önce görevi bırakmıştır. 

26 Temmuz Perşembe sabahı başlayan ve aynı günün öğleden sonrasında biten Milli Takım depreminden sonra, Terim birkaç saat Levent'te kalır. Yıldırım Demirören ise tüm bunlar yaşanırken 17.30 sularında İstanbul'u terk edip özel işleri için Paris'e uçar. Riva'nın ve TFF'nin ağır topu Cengiz Zülfikaroğlu ise, olaylar yaşanırken telefonu kapatıp sırra kadem basar. 

Ve yine, "Levent ve Mehmet'in kalmasını istiyorum" diyen Terim, aslında bir türlü gerçekleştiremediği bir başka olayın da sinirini üzerinde taşımaktadır. Nedir bu? Tam 6 aya yaklaşan bir süre içinde Mehmet Özdilek'in 1. Yardımcısı olmasına TFF tamam der fakat sözleşme yapılmaz. Terim sürekli Mehmet'e bekle der ve bu arada, sözleşmesinin yapılması için de sürekli insan kaynakları ve diğer yetkili (Cengiz Zülfikaroğlu) organlarla teması sürdürür. Özdilek de bu süre içinde kendisine gelen hocalık tekliflerini geri çevirir. Terim'in görevden alındığı saatlerde Mehmet Özdilek ile pazartesi veya salı günü (24-25 Temmuz) mukavele imzalanacağı söylense de henüz bu işlem gerçekleştirilmemiştir.!! Yazının kaleme alındığı saatlerde Milli takım ofisi olan Perili Köşk'e kimse gitmez. Sadece Levent Şahin kendi işlemlerinin akıbeti konusunda uğrama konumundadır.

Bir başka kafa karıştıran hadise ise Levent Şahin'in başındadır. Terim ve TFF'nin özel izniyle Adanaspor'a teknik direktör olan ve 1.5 sene imza atan Şahin'in, bu esnada TFF İnsan Kaynakları tarafından çıkışı yapılmaz. 3 ay sonra Şahin istifa ettiğinde, tekrar görevine döner, bu sırada da girişi yapılmaz ama telefonu kesilir!!. Aslında Şahin, 26 Temmuz günü İnsan Kaynakları ile konuşmak üzere kendini hazırlamıştır ama bu kez de Terim'in görevine son verilir.



'HOCAM SİZCE KİMİ GETİRELİM'

Terim ile TFF arasında yaşanan bu gerilimli ayrılık sırasında bir ara TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, "Hocam sizce kimi getirelim. Bize bir öneriniz var mı?" sorusu ise Levent'teki krizi daha da doruğa tırmandırdığı söylenir. Hatta Terim'in bu konuda sinirlerinin iyice gerildiği de görülür.

Şimdi gelelim sadede. Terim ayrılsaydı 1.450 bin Euro'yu tazminat olarak ödeyecekti. Ancak şimdi ise görevden alma gerçekleşmiştir. Yani Terim'in avukatları, TFF'nin karşılıklı anlaştık masalına karşı, oplama-çıkarma ve bölme yapmaktadır. Bunun karşılığında Terim lehine yazılacak para; 4.5 milyon Euro'dur. Belki hocayla TFF bu para üzerinden anlaşır!

YORUMLAR 51
  • Yunus Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ne yaptı da bu kadar büyük meblağda paraları hak etti. Yazıktır günahtır...
    Cevapla
  • Veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülke zarardan kurtuldu diyordum ama 3'5 milyon euro tazminat ödenecekmiş il bütçesinden fazla yazık günah afra tafra sanki dünya kupası aldık helal olsun diyeceğiz ama binlerce asgari ücretli maaşı bir kişiye resmen şımartılıyor sistem yanlış
    Cevapla
  • Van 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazen onurlu olmak lazım bu adam defalarca gelip gitti herşey para değildir
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye eyvallah ama eski parayla 20 Trilyon para ne demek ya. 300 bin TL değeri olan orta/lüks bir daireden 66 Tane alınıyor bu paraya. 66 kişi ev sahibi olur. 4 kişilik bir aile olsa 264 kişinin ömür boyu başını sokabileceği bir evi oluyor demektir. Veya bir işçi veya memur bir ev alabilmek için 30 yıl çalışıyor ortalama, 66 daire almak demek her bir kişi 40 yıl çalışssa 66x40= 1980 Sene yapar. 1980 Senelik bir emek bu kadar kolay verilmemeli. Bu memleketin insanı bu kadar zengin değil.
    Cevapla
  • sivas58 6 yıl önce Şikayet Et
    Buradan GALATARAY lı yöneticilere sesleniyorum....Sakın haaa bu zat'ı hoca diye getirmeyin...Milli takım gibi cimbom uda mahveder...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle