Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nda yaşananlar hakkında konuştu.

Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması!
Bakan Kılıç'tan Arda Turan açıklaması!
GİRİŞ 17.06.2017 16:17 GÜNCELLEME 17.06.2017 19:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Takım'da olanların herkesi üzdüğünü belirten Bakan Kılıç, "Arda Turan, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sporculardan biri. Türkiye'nin önemli bir markası. Hata yapmış olabilir. Keşke olmasaydı, ben isterim ki mahremiyet içerisinde halletsinler." dedi.

TRT Spor'a konuk olan Bakan Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın seyahati sırasında yaşanan olayları değerlendirdi.

Yaşananlara çok üzüldüğünü söyleyen Kılıç, "Fatih Terim, milli takımımızın teknik sorumlusu, Türkiye'nin önemli bir markası. Arda Turan yine aynı şekilde milli takımımızın kaptanı ve Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sporculardan biri. Ülkemizi dünyanın önemli takımlarından birinde temsil ediyor. Türkiye'nin önemli bir markası. Hata yapmış olabilir. Keşke olmasaydı, ben isterim ki mahremiyet içerisinde halletsinler. Bu olayların yaşanmış olması hepimizi üzdü, herkes bunda hemfikir." diye konuştu.

Bakan Kılıç, Arda Turan'ın milli takımı bırakmasıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Arda, bu şekilde bir şey yapmasa daha iyiydi. Arda'nın milli duygularından hiçbir şüphe duymuyorum. Yaptığı hatalar var, bunu açık açık konuşacağız. Arda'yı çok severim, aramızda ailelerimiz açısından da bir hukuk vardır. Ama insandır hata yapabilir. Keşke olmasıydı. Bu anlamda ileriye dönük belki bir takım çalışmalar olabilir."

Milli takımda yaşananların gündeme çok fazla gelmemesi gerektiğine işaret eden Kılıç, "Bu takımın içinde hocayla talebesi arasındaki bir konu. Bırakın kendi aralarında konuşsunlar. Şimdi kimisi diyor ki kırıldım, öbürü diyor ki öyle oldu. Bunları mahremiyet içinde halletsinler. A Milli Futbol Takımı'ndaki yaşanan olaylar, tabii ki insanların dikkatini çekiyor. Ancak yangına da körükle gitmeyeceğiz. Ay-yıldızlı bayrağın temsil edilmesi bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı yakalamış olan kardeşlerimizin de ona uygun şekilde hareket edeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • nurulah19 6 yıl önce Şikayet Et
    Oynamadan kazanan teknik dirötörlerden bıktık. ardalar zor yetişir daha arda milli takımda gol ve goller attırır ve milli takımı sırtlar Milli takım kimsenin babasının çiftliği değidir. biraz çiddiyet....
    Cevapla
  • vesselam 6 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık uzatmayın trilyonluk adamların lafını sündürmeyin ülkemizde bunca olay olurken
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Terimi istemiyoruz artık 2. ligden bir direktör çıkarın razıyız
    Cevapla
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu takımdan arda da gidecek fatih terimde bu konuyu hafife almayın kamuoyu yoklaması yapmıyorsunuz milli duygularımızla oynanmasın çok pahalı ya patlar kimse altından kalamaz
    Cevapla
  • Yusuf D. 6 yıl önce Şikayet Et
    Medyamı Arda'mı diye sorsalar bana Arda derim,herkes bizim medyamızın kendi menfaatinden başka birşey düşünmediğini biliyor.
    Cevapla