Saffet Sancaklı'dan Arda'ya sert sözler

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Meclis Genel Kurulu'nda Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmasını ve ardından Milli Takım'ı bırakmasını eleştirdi.

GİRİŞ 08.06.2017 10:15 GÜNCELLEME 08.06.2017 10:16
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Saffet Sancaklı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun iyi yönetilmediğini belirterek, zamanında A Milli Takım’a Amerika’da kamp yaptırıldığını, bazı yöneticilerin ve futbolcuların Pensilvanya’ya gittiğini ifade etti. 

"AMERİKA'DA KAMP DÜZENLEYİP PENSİLVANYA'YA GİTTİLER"

Pensilvanya ile ilgili sözlerini sürdüren Sancaklı; "Türk futbolunu yönetenler yazın Amerika'da takıma kamp ve turnuva düzenleyip bazı futbolcularla birlikte New York havalimanından önce Pensilvanya'ya gidip ardından kampa katılırdı bir kaç yıl öncesine kadar. Bunlar hala federasyonun içerisindeler. Gidecekleri gün yakındır, orada kalamayacaklar." dedi.

"ARDA'NIN HAREKETİ KABUL EDİLEMEZ"

Sancaklı, “Geçen gün uçakta Arda meselesi oldu. Arda, Türk Mili Takımı’nın gururudur, Türk Milli Takımı’nın kaptanıdır ve Barcelona gibi bir dünya devinde oynamaktadır. Bizim gururumuz kardeşimizdir. Arda, Milli Takım uçağında, A Milli Takım Kaptanı olarak bir gazetecinin gırtlağına sarılıyor ve çok ağır şekilde küfrediyor. Arda mı bu duruma geldi, yoksa ortam mı bu duruma getirdi? Arda’nın yaptığı hareket külliyen yanlıştı. Milli Takım kaptanı olarak uçakta kimseye saldıramazsınız, kimsenin gırtlağını sıkamazsınız. Çünkü milli maç var, milli maç konsantresi bozulur” diye konuştu.

“MİLLİ TAKIM'I KİMSE BIRAKAMAZ! SEN KİMSİN ARDA?”

Arda’nın yaptığı basın toplantıyla ile ilgili olarak da Sancaklı, şunları söyledi:
“Ertesi gün Arda basın toplantısı düzenliyor. Diyor ki; ‘Milli Takım’ı bıraktım.’ Milli Takım şudur; bu ülkenin ortak en tepesindeki olaydır, milli takım. Kırmızı-beyaz, al bayrak. O askerlik gibi milli bir görevdir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 80 milyonun kişinin, hiç kimsenin gücü milli takımı bırakmaya yetmez. Sen kimsin de Milli Takım'ı bırakıyorsun? O yüzden Arda’yı çok ciddi eleştiriyorum. Milli takımı kimse bırakamaz.”

MİLLİ FORMA ELEŞTİRİSİ

Futbol Federasyonu’nun kötü yönetildiğini söyleyen Sancaklı, “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi acil şekilde köylerine dönsünler. Futbol Federasyonu yalı çocuklarından kurtulsun. Babalarının paralarıyla gelip, o koltuğa oturup, Türk futbolunu yönetmesinler. Bizim milli formamız vardı. O forma beyaz üzerine ay yıldız. Bu şimdiki milli takım formalarındaki turkuVazlar, siyahlar nedir ya.. Buradan protesto ediyorum, bir daha giyilmesini istemiyorum. Milli forma beyazdır, üzerinde kırmızı al bayrağı vardır. İlk milli maç Romanya ile oynanmıştır ve o gün giyilmiştir, milli formamız odur bizim. Bundan sonra da bir daha kırmızı beyazın dışında milli formanın giyilmesini istemiyorum” dedi.

YORUMLAR 54
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımda 2002 ruhunu yeniden görmek istiyoruz. Bunun için amacı ve iddiası kalmayan futbolcuları dinlendirip, milli formayı terletmeyi gerçekten isteyen başarıyı hedefleyen anadolu klüplerindeki hırslı futbolcular oynamalıdır.
    Cevapla
  • kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    o milli takimi birakiyo neden-fatih mi cuce mi bilmem bi de federasyondan saffet -bunu da bilmezsen yazik sana....
    Cevapla
  • Sağduyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vekil, kaleci volkan'a hazırlık milli maçta seyirci milli formayı giyene küfrediyor kimse seyirciye kızmıyor, suçlu futbolcu,gazeteci ileri geri konuşup yazıyor futbolcu tepki gödteriyor kimse gazeteciyi suçlamıyor. Nerede Milli Futbolcuya saygı.? Değerini beş paralık ettiler ?
    Cevapla
  • amca 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşananlarda en masum Arda' dır. Sen adamın izzeti nefsiyle oyna ileri geri konuş. ondan sonra sopayı yiyince saksağan gibi bağırıp zeytin yağ gibi üste çık. Ayrıca federasyon içinde nasıl bir müzikal oynanıyor herkes az çok vaakıf konuya. kimseyi kandırmayın Federasyon yönetimidir asıl gitmesi gereken. Fatih hoca ile birlikte tabi. Maalesef hocam bende GS lıyım ama son gidişinde yaptıklarını unutmadık. Şimdi hesap zamanı.
    Cevapla
  • MÇP 6 yıl önce Şikayet Et
    işin gücün artistlik saffet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle