Milli takımda skandal olay! TFF belgeyi yayınladı

Hoffenheim'de forma giyen Kerem Demirbay önce Türkiye Milli Takımını seçti ardından karar değiştirerek Almanya Milli Takımını seçtiğini açıkladı.

GİRİŞ 17.05.2017 14:24 GÜNCELLEME 17.05.2017 22:51
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Önce Türkiye Futbol Federasyonu, Kerem'in A Milli Futbol Takımı'nı seçtiğini açıklarken, ardından Fatih Terim, arada bir sorun çıktığını ifade etti. Daha sonra ise Almanya Milli Takımı aday kadrosuna Kerem de girdi ve kararını değiştirdiği bildirildi.

Kerem Demirbay açıklamasında, "Son dakika kararımı değiştirdim ve Almanya Milli Takımı'nı seçtim. Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer almak benim için onurdur. Telefon geldiğinde inanamadım, gururluyum" ifadelerini kullandı.

SAAT 13:35 TFF'NİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDEYDİ

Yurt dışındaki kulüplerde futbol oynayan Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun süredir takip edilen ve Türk Milli Takımı'na kazandırılmak istenen Demirbay, resmi başvurusunu da yaptı. Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen genç oyuncu, bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.

Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor.

SAAT: 14:00 FATİH TERİM'DEN KEREM DEMİRBAY AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Florya'da gerçekleşen 17 Mayıs buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ISLAK İMZASI VAR

"Kerem Demirbay, Karlsruhe Başkonsolosluğu'na müracaat etmesi için bekleniyordu. TFF, bu randevuyu ayarlamıştı. Randevusu vardı yani. Her şey hallolmuştu. Löw'ün ve Alman Milli Takımı'nın Türk oyuncuları beğenmesi ve milli takımlarına katma isteği açıkçası bizi mutlu ediyor.  Son bir senedir Kerem ile aramızda iyi bir ilişki bağı var. Ailesi ile görüştük, kendisiyle görüştük. İki gün önce yazılı olarak FIFA'ya göndermek üzere ıslak imzasıyla Türk Milli Takımı'nda oynama isteğini belirten bir yazısı var.

SİTELERİNE KOYMUŞLAR

Bugün daha da ilginç bir olay olmuş. Hoffenheim kulübüne resmi bir yazı da gönderdim. Kibarlık etmişler, çok da gurur duymuş olsa gerekler ki kendi sitelerinden yayınlamışlar. Ama ne olduysa bir saat sonra geri çektiler. İki gün önce Kerem'in kendisi yazılı bir ifadede bulunmuştu.

UMARIM BİZİ SEÇECEK
 
Türk halkı bilmelidir ki biz çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biraz düşüneyim dedi, hocası biraz daha oynasın dedi hepsine sabırla karşılık verdik. Bizde oynayacağından gurur duyacağını söylediğini hatırlıyorum. Milli Takım kampında benim de Kerem Demirbay hakkında sözlerim var. Ailesi ile, babası ile görüştük, bu iş bitti derken böyle bir şeyle karşılaştık. Bilmiyorum, TFF kendisinin ıslak imzasını da paylaşabilir. Umarım Milli Takım için bizi seçer."

SAAT 14:25 ALMANLAR AÇIKLADI

Almanya Futbol Federasyonu, açıklanan kadroda Kerem Demirbay'a da yer verdi ve Kerem'in kendi milli takımlarında forma giyeceğini duyurdu

TFF başarılar diledi

Yaşanan bu gelişmelerin ardından TFF'den yeni bir açıklama geldi. TFF'nin açıklaması şöyle:

'Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen futbolcu Kerem Demirbay'la ilgili sitemizden yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri basınla paylaşmıştır.

Aşağıda Kerem Demirbay'ın ıslak imzası ile Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge, yasal sürece sokulmuşken, oyuncu 'son dakika' kararını değiştirdiğini duyurmuştur. 

Daha evvel Türk Milli takımında oynamak istediğini beyan eden, bunun için kendisiyle kurulan tüm diyaloglarda tavrını Türk Milli Takımı'ndan yana gösteren oyuncunun son dakika kararını değiştirmesine neden olan gerekçelerine saygı duyuyor ve futbol yaşantısında başarılar diliyoruz.'

Türkiye Futbol Federasyonu, Kerem Demirbay'ın ıslak imzasının bulunduğu belgeyi ve belgenin Türkçe çevirisine de sitesinde yer verdi.

YORUMLAR 87
  • Oktay deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman milli takimini secsinler bu sorun degil anlamadiklari bir sey var bir iki mac oynatip sonra yuzune bakmazlar nedeni turk milli takimda oynamasin lar diye insallah yanilirim ama oyle kerim bak tolgay aslana bunlar gibi dolu
    Cevapla
  • uysal.m 6 yıl önce Şikayet Et
    İkimaç oynar sonra güle güle....
    Cevapla
  • Çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    İsmini de kürchem dimerbach yapsaymış iyi olurmuş yazık zavallı şimdi Alman marşı ile yaşasın milli duygularını
    Cevapla
  • Ibrahim yaman 6 yıl önce Şikayet Et
    isterimki Almanya milli takimin yarisi Türk olsun, osmanli viyana kapilarina kadar gelmisti ve suanda Türkler Avrupanin kalbine girdi, 20-30 sene sonra o is tamamdir. Cocugu hainlikle felan suclamayin alman vatandasi olan Türklerde emin olun vatan haini degildir. Biz millet olarak ortama uymayi kimligimizi kaybetmeden uyabiliyorsak bu bize genis yasam alani sagliyor demektir.
    Cevapla
  • Arda Ercin 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir osmanli yorumu.. milliyetciligi ayaklar altina alan zihniyet
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyayı tercih edenlere saygı duymak lazım. Almanya da doğup orada eğitim görüp oranın nimetlerinden faydalanıp türkiyeyi seçmemelerine saygı duymamız gerekir. Türklüklerinden birşey kaybetmezler merak etmeyin. Yurt dışında yaşayanlar en az sizin kadar devletini milletini bayrağını ve de kitabını sever ve yüceltirler
    Cevapla
  • Hadi be 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be kendimi türk hissetmek ne his değil kardeşim ben türküm. NOKTA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle