Suriyeli Messi'den Erdoğan itirafı! 'Ona...'

Suriye'deki savaştan kaçan ve Türk vatandaşlığına geçerek U14 Milli Takımı'na seçilen Adem Metin Türk, yaşadıklarını anlattı.

GİRİŞ 02.05.2017 16:12 GÜNCELLEME 02.05.2017 17:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlığına geçmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vesile olduğunu söyleyen Adem, “Türkiye bizim geleceğimiz” dedi.

Adem Metin Türk, savaşın içinden Türkiye'ye gelen binlerce Suriyeli çocuktan sadece biriydi. Suriye'nin Hama şehrinde dünyaya gelen Adem'in geleceği doğduğu topraklardan İstanbul'a açılan bir telefonla değişti. Aslan Gücü Spor Kulübü Başkanı Alay Kesler'e, "Burada bir çocuk var ve çok yetenekli. Bu çocuğu Suriye'den kurtarın" telefonu geliyor. Suriye'den Hatay Cilvegözü Mülteci kampına yerleştirilen Adem, futbol uğruna İstanbul'a getiriliyor. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi Direktörlü Bülent Bayraktar, genç yeteneği Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e anlatıyor. Terim'in direktifi ile antrenörler oyuncuyu canlı olarak izliyor. Terim, kendisine sunulan rapor ve videolar sonunda oyuncunun Milli Takım'a kazandırılmasını istiyor.

ALMANLARIN KISKACI ALTINDAYDI
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Alman kulüplerinin de peşinde olduğu Adem için, "Eğer bu çocuk Türk milletine, Türk devletine, Türk futboluna hizmet edip katkı sağlayacaksa neden başka ülkelere kaptıralım" diyerek genç yeteneğin Türk kimliğine kavuşması için gerekli bürokratik girişimleri başlattı. Ailesi Türkiye'ye getirilen Adem için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiği öğrenildi. Prosedürler gereği Türk vatandaşı olması için 5 yıl Türkiye'de ikamet etmesi gereken Adem için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, istisnai vatandaşlık imzasıyla genç futbolcu Türk kimliğine kavuştu. Genç oyuncu, Türk olmasında büyük emeği olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün adını ikinci isim olarak kimliğine işlettirdi. Savaşın ortasında kalan ve Türk kimliğiyle yeni bir hayata 'Merhaba' demeye hazırlanan Adem, yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı:

FUTBOL BENİM HER ŞEYİM…
"Babam bana 2 yaşında ayaklarının üzerinde dimdik durmaya başladığından beri top oynuyorsun diyor. Futbol oynamaktan çok keyif alıyorum, topa dokunmak sahada olmak bana zevk veriyor. Futbol benim için her şey çünkü bunu yapmazsam ailemin durumu kötü olurdu."

Adem'e övgüler yağdıran hocası Alay Kesler, "Yılda 40 gol atıyor. Gelişimi sürsün diye 2-3 yıl daha bizimle kalacak" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MİNNETTARIM
"Ben buraya geldiğimde Türk vatandaşı değildim ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun benim Türk vatandaşı olmama yardımcı oldu, benimle özel olarak ilgilendi. Türkiye hem benim hem de ailemin geleceğine umut oldu. Metin Külünk'e ve Alay Kesler başkanıma da çok teşekkür ediyorum, benim için çok büyük şeyler yaptılar. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın karşısında topla hareketler yaparken, çok heyecanlandım, tarif etmesi zor duygular hissettim."

Adem, Türk ve Suriyeli çocukların kaynaşmasını amaçlayan "Bir umut, bir ufuk" projesine katılan Emine Erdoğan'la fotoğraf çektirmişti.

TÜRKİYE'DE GÜVENDEYİM
"Türkçeyi daha iyi anlamak için okula yaşıtlarımdan daha alt sınıfta başladım. Türkçe'yi öğrendim ve buraya alıştım. Burada insanlar bize çok iyi davranıyor. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, bu ülkede kendimi güvende hissediyorum."

EMRE MOR'U ÇOK BEĞENİYORUM
"Şu an U14 Milli Takımı'nda forma giyiyorum. Her insanın bir hedefi var. Benim de en büyük hayalim ve hedefim A Milli Takım forması giymek. Çünkü Türkiye bana kucak açtı, beni savaşın ortasından aldı. Bu ülkenin insanını çok seviyorum. Arda abi gibi Barcelona'da oynamak benim için büyük gurur olur. Türk futbolculardan en çok Emre Mor'u beğeniyorum. Tuttuğum takım Galatasaray ama pek maçlarını izleyemiyorum."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • polat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede ne messiler ne ronaldolar ne tafareller vardı onlarada böyle sahip çıksaydınız keşke adamlar sanayide insaatlarda yok olup gitmezlerdi
    Cevapla
  • Aynen öyle 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğun yaşındayken çok iyi bir futbolcuydum ama bize destek çıkan olmadı ne diyelim kader şans nasip ama her zaman diyorum suriyelilere yardim destek verilir ama vatandaşlık verilemez Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı bu kadar ucuz olamaz. Esas olan ilk başta kendi vatandaşındır
    Cevapla