Terim: UEFA'ya FIFA'ya söyleyelim Cenk için...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Finlandiya maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 24.03.2017 22:54 GÜNCELLEME 25.03.2017 09:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fatih Terim, Finlandiya maçı bitiminde karşılaşmayı değerlendirdi ve "Her maçın önemi fazladır. Kosova ciddi bir maç olacak. Arnavutluk'ta oynayacağız. Kosova her zaman, herkese, her şeyi yapabilecek bir takım. Finlandiya karşısında doğru oynadık. İlk yarının son saniyesinde direkten dönen top dışında neredeyse pozisyon vermedik oldukça fazla pozisyon bulduk. Şimdi Kosova ile oynayacağız. İnşallah o maçı da kazanırsak, pozisyonumuzun daha değişik bir yerde olacağını düşünüyorum. 11 puana ulaşırız. EURO2016 Elemeleri'ndeki gibi bir atmosfer olacak. Haziran'daki maçı da iyi bitirirsek daha avantajlı konumuza geliriz. Hırvatistan ile içeride oynamak avantaj olarak görülmeyebilir ama seyirciyle oynamak her maç avantajdır. Son maç İzlanda, ona göre hesap yapmamız gerekebilir. Kestirme fikri şudur, 3 puan 3 puan gitmekte yarar var" dedi.

Maçla ilgili teşekkür dileklerini ileten Fatih Terim "Oyuncularımı tebrik ederim. Antalya'ya teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız yanımızda olduklarını söylediler. Güzel bir gün yaşadık" diye konuştu.

"TELEVİZYON BAŞINDA TEDİRGİN OLMAMIŞLARDIR"

Futbolcu performanslarını değerlendiren Terim, "İyi başladık, golleri erken bulduk. Arda Turan, Yunus Mallı, Volkan Şen, Olcay Şahan ve Cenk Tosun, 5 tane hücumcu ile başladık. O yüzden doğru başladık dedim. Orta sahada Selçuk İnan ile Arda Turan çok iyi oynadı. Okay Yokuşlu'nun oraya girmesiyle daha güvenli hale gelerek yorulan oyuncularımızı çıkardık. Doğru oynadık dememin sebebi, rakip bizi hiç zora sokamadı. Mehmet Topal, Ömer Toprak, Gökhan Gönül, İsmail Köybaşı ve Selçuk İnan savunma anlamında iyi oynadılar. İzlanda gibi Finlandiya da çok yüksek boylu oyunculardan kurulu. Ancak kimsenin televizyon başında da tedirgin olduğunu düşünmüyorum. Rahat bir maç oynadık" ifadelerini kullandı.

"KOSOVA'YI UNUTMAYALIM, FİNLANDİYA 2-0 YENİLMİYORDU"

"Daha farklı bir maç olabilir miydi?" sorusunu yanıtlayan deneyimli teknik adam "Hep 2-0 yeneceksek hiç itirazım yok. Ancak her zaman daha iyisi vardır. Çok daha farklı olabilirdi. Her beraberlik, her mağlubiyet bizi sıkıntıya sokacak. Bu durumda oynamak kolay değil. Hatanın bedellerinin olacağı bir ortamda oynamak kolay değil. Çok pozisyona, hiç pozisyon vermemek çok önemli. Oyunun kontrolünün bizde olması önemli. Daha iyisini yapabiliriz. Kolay değil ama bunu isterim. Bunu daha önce yaptık. Memnunum, net olarak memnunum. Kosova'yı unutmayalım. Bize karşı oldukça pozisyona girdiler. O da 2-0 bitti ama aynı duygular içerisinde değilim. Başka bir şey söylemek istiyorum, Finlandiya uzun zamandır 2-0 yenilmiyordu" şeklinde konuştu.

"UEFA'YA, FIFA'YA SÖYLEYELİM CENK TOSUN İÇİN 24 MART'TA OYNAYALIM"

"Cenk Tosun geçen yıl yine 24 Mart'ta Antalya'da İsveç'e 3 gol atmıştı, bununla ilgili neler söylersiniz?" sorusunu yanıtlayan Fatih Terim "Cenk Tosun, Beşiktaş'ta da atıyor. Bundan sonra da umarım atar. Kafa golü de güzeldi. Cenk Tosun adına seviniyorum, çok çalışıyor. UEFA'ya FIFA'ya söyleyelim Cenk Tosun için bizi hep 24 Mart'ta oynatsınlar. İleri ki maçlarda çift forvetle oynayacağız, belki daha da rahatlar. Bu fizikte rakiple mücadele etmek kolay değil" diye görüş belirtti.

YORUMLAR 6
  • hayrullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Trilyonları al finleri yendim diye sevin. Olacak is degil ! Hırvatları bi yen bakalım veya Ispanya karsisinda rezilleri oynama. o zaman konusuruz. Tamemen fos bu fato
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam demiş ki direkten dönen top dışında pozisyonları yoktu, peki bizim kaç tane var ve ne kadar organize bu ataklar
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Nedense Fatih Terimden başka kimse beğenmemiş takımı ama hoca çok beğenmiş ilginç..
    Cevapla
  • Rebelboy1903 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatasına hata de de hayırdır ne yanlış vardı ? Bence bi sen beğenmemişsin :)
    Cevapla
  • dincer 6 yıl önce Şikayet Et
    seyredemiyoruz zaten gurbetçilere maç yok
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sen gitmeden milli takmı tutmuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle