Terim'den korkutan itiraf! "Yurt dışına kaçtı"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son dönemde gündem olan futbol takımlarında çocuk istismarı ile ilgili konuştu.

Terim'den korkutan itiraf! "Yurt dışına kaçtı"
Terim'den korkutan itiraf! "Yurt dışına kaçtı"
GİRİŞ 30.11.2016 14:10 GÜNCELLEME 30.11.2016 14:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BBC'deki bir programda 4 eski futbolcu, çocukken antrenörleri tarafından cinsel tacize maruz kaldıklarını anlatmış, İngiltere bu olayla çalkalanmıştı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terim, 103 sayfalık faaliyet raporunun ilk maddesini Esenlik ve Çocuk Koruma Programı'na ayırdıklarını, altyapılardaki çocuk istismarına son vermek için bir dizi önlem aldıklarını söyledi.

"TFF'de göreve gelir gelmez, bu konuyla ilgili bir birim oluşturulması talimatını verdim" diyen Terim, şöyle devam etti: "Bu projeyi uygulamaya başladığımızda çok daha zor, büyük ve derin bir sorun ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Fiziksel ve duygusal istismardan daha önemlisi cinsel istismar da bir hayli fazla... Kulüpler ve bakanlıkların yanı sıra İstanbul Üniversitesi ile de işbirliğimiz var. İstismara meyilli tüm antrenör, idareci ve yöneticileri takip edip sistemin dışına almaya kararlıyız" diye konuştu.

ŞİKAYET BİRİMİ KURULDU

Futbolda istismarın her türlüsünün bildirilebileceği bir birim kurduklarını açıklayan Terim, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Bu birime en fazla antrenörler ile ilgili şikayetler geliyor. Buraya ulaşanlar, istismarcıları şikayet ediyor ve yardım istiyorlar. Önceleri üzeri kapatılan olaylar artık bize ulaşabiliyor. Bazen çocuklar için değil antrenörleri, ağabeyleri ve amcaları bile tehlike arz edebiliyor. Bunları içimizden ayıklamak için hepimize görev düşüyor" .

* Çocuk koruma birimi, hafta sonlarına dahi maçlara gidip gözlem yapıyor. 
* Çocuk korumanın standartlaştırılması için kulüplere kılavuz yazılıyor. 
* Üç yıldır her antrenör düzeyi için çocuk koruma dersleri veriliyor. 
* 'Olumlu Sporcu Velisi' modeli adı altında E-öğretim yoluyla veliler eğitime alınacak.

"FİRAR EDEN ANTRENÖR VAR"

Fatih Terim, futboldaki taciz vakalarıyla ilgili şok bilgiler paylaştı.

Terim, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen birçok olaydan haberimiz oldu. Ayrım gören çocuk sporcular... Cinsel içerikli sohbetler... Fiziksel, duygusal ve hatta cinsel taciz olaylarına el koyduk. Adli makamlara intikal eden vakalar bile oldu. Yargıya intikal etmiş 10'dan fazla olay var, soruşturulan davalar var. Bir ihbarda adı geçen bir antrenör şu an firari durumda, yurt dışına kaçtığını duyduk" diye konuştu

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • Sultan EYÜBOĞLU 7 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşma direktörü...
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka
    Cevapla