Milli maç öncesi Antalya'da alarm!

Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Kosova Milli Takımı arasında oynanacak maç için Antalya polisi, karşılaşmanın oynanacağı Antalya Arena çevresinde üst düzey güvenlik tedbiri aldı.

Milli maç öncesi Antalya'da alarm!
Milli maç öncesi Antalya'da alarm!
GİRİŞ 12.11.2016 16:44 GÜNCELLEME 12.11.2016 16:44

Türkiye A Milli Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki dördüncü maçında bugün Kosova ile karşılaşacak. Antalya Arena'da saat 20.00'da başlayacak karşılaşma için Antalya polisi yoğun güvenlik önlemi aldı. Stat çevresinde üst düzey güvenlik tedbiri alan polis, stadı çevreleyen cadde ile sokakları bariyerlerle kapattı. Maç tedbirleri kapsamında stat çevresindeki 8. Cadde, 2. Cadde Dumlupınar Bulvarı yan yol ve Meltem Bulvarı kesişimi, Meltem Cami Kavşağı araç trafiğine kapatıldı. Sürücüler alternatif olarak diğer cadde ve sokaklara yönlendirildi.

3 AŞAMALI GÜVENLİK NOKTASI

Stat çevresinde oluşturulan 3 aşamalı güvenlik noktasından sadece biletli taraftarlar içeri alınacak. Ana bariyerde üst araması yapılan taraftar, ikinci kontrol noktasından geçerek, stada girecek. Polis stat girişinde de bilet kontrolüyle taraftar gözlemi yapacak. Güvenlik bariyerinin içerisine biletsiz seyirci ile araç girişine izin verilmeyecek.

STATTA ARAMA YAPILDI

Stat çevresinde ve bariyere yakın park halinde araçlar, polis tarafından çektirildi. Taraftarların saat 17.00'da stada alınacağı maç öncesinde, stadyum ve güvenlik bariyerinin çevrelediği alan boşaltılarak bomba araması yapıldı. Stat çevresinde Meltem Mahallesi ile Antalyaspor Kavşağı arasındaki alanda görev alan sivil ve resmi polisler şüpheli gördüğü kişilere kimlik kontrolü yaptı.

STAT BAYRAKLA DONATILDI

Milli maç öncesi 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'na dev Türk bayrakları asıldı. 32 bin 500 kapasiteli stadyumda koltuklara da Türk bayrağı bırakıldı. Türk bayraklarıyla donatılan stat içerisinde duvarlara da ay yıldızlı futbolcuların yer aldığı posterler asıldı. Statta yaklaşık 2 bin polis ile özel güvenlik personelinin görev yapacağı kaydedildi.