Sergen: Fatih hocanın şu anda yaptığı iş...

Eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Sergen Yalçın, milli takımda yaşanan sorunları değerlendirdi.

Sergen: Fatih hocanın şu anda yaptığı iş...
Sergen: Fatih hocanın şu anda yaptığı iş...
GİRİŞ 15.10.2016 14:47 GÜNCELLEME 15.10.2016 14:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 10 numaralı forma giyen eski futbolcularından Sergen Yalçın, bip uygulamasındaki "10 numara muhabbet" kanalına Arda Turan, diğer futbolcular ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i eleştiren yorumlar yaptı.

Sergen Yalçın, "Mili takımda isyan olmaz. Bu şartlarda güçlü bir milli takım sahada olamaz. Oyuncular hocayı göndermek istiyor gibi bir şey söz konusu olamaz. Milli takım her şeyin üzerindedir. Hoca ile futbolcular arasındaki sorun düzelmeli, düzelmezse zararı ne futbolcu ne hoca görür, zararı Türk halkı görür" şeklinde konuşurken, Terim'in görevi için ise, "Futbol direktörü diye bir kavram, bir cümle olamaz. Ya sportif direktör olur ya teknik direktör olur. Fatih hocanın şu anda yaptığı iş teknik direktörlük" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜNÜN ÖNCELİKLİ GÖREVİ..."

Sergen Yalçın, 'futbol direktörü' kavramının yanlış olduğunu da belirterek, "Futbol direktörü çok fazla şeyi kapsıyor, çok farklı şeyleri kapsıyor direktör olduğu zaman. Ama Fatih hocanın o potansiyeli de var. Türkiye'de birçok kişi futbol dalında federasyonla ilgili birçok sorunu Fatih Terim, yabancı oyuncuların sınırlamasının kaldırılması gibi işlerde Fatih hocanın çok ön planda olduğunu biliyorum yani, onun etkisi olduğunu bu tür şeylerde. Birçok işe tabii ki girebilir ama öncelik her zaman milli takımdır, milli takımın başarısıdır. Bu da teknik direktörün işidir. Bu bana göre teknik direktörlük yani. Diğer işlerle başkaları ilgilenebilir. Bence milli takım teknik direktörünün ilgilenmesi gereken en önemli şey milli takımdır, oyunculardır ve o takımın kazanması; Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası'na gitmek. En önemli iş budur milli takımda" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • müslüm ereli 7 yıl önce Şikayet Et
    fatih terimi severdim önceleri ama aşırı derecede takımı geriyor..hatta basın toplantısını izlerken benide geriyor.bukadarda kompleks olmaz hoca sende etten kemikten yaratılmışsın.takımın en önemli oyuncularını oynatmayıp dünya kupasına gitmemize engel olacaksın gibi görünüyor..herzaman sondakika golleri işimize yaramayabilir fazla şansa güvenme hoca bence ya düzelt kendini yada istifa et..Şenol güneş gibi sağlam bir teknik direktör gelsin yerine
    Cevapla
  • baki 7 yıl önce Şikayet Et
    fath teris in bu işi bırakması yerinde olur. gençlere fırsat verilmeli
    Cevapla