Tolgay Arslan'ın milli takım hayali

Daha önce genç milli takımlarda iki kez Türkiye-Almanya arasında tercih yapan Tolgay Arslan’ın, FIFA’daki hukuk mücadelesi devam ediyor.

Tolgay Arslan'ın milli takım hayali
Tolgay Arslan'ın milli takım hayali
GİRİŞ 12.10.2016 17:32 GÜNCELLEME 12.10.2016 17:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siyah-Beyazlılar’da geçen sezonun başındaki hazırlık kampında sakatlanan ve bu sezon ise yüzde 100’üne ulaşarak formayı kapan Tolgay Arslan’ın sıradaki en büyük hedefi, A Milli Takımımız’ın formasını giyebilmek. Önceden Almanya’nın genç takımında forma giyen ardından kararını değiştirip Türkiye’yi seçen başarılı orta saha oyuncusunun, son olarak Panzerler’in Ümit Milli ekibinde görev yapması, FIFA tarafından yeni bir seçim yapmasını engellemişti.

İşte bu doğrultuda yaklaşık 1.5 yıldır hukuk savaşı veren Tolgay, bu konuda büyük bir ilerleme kaydetti. Son olarak kendisine bir de Türk avukat tutan milli futbolcu, yapılan görüşmeler sonucunda Almanya Futbol Federasyonu’nu, kendisini serbest bırakması konusunda ikna etti.

TFF ve terim’den destek gerek

Şu ana kadar hiç Almanya A Milli Takımı’nda oynamayan Tolgay, buradan yola çıkarak FIFA’dan, Türkiye adına oynamak için gerekli izni almaya çalışıyor. Ancak burada yıldız futbolcuya en büyük desteği vermesi gerekenlerin başında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geliyor.

Eğer TFF ve özellikle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, FIFA ile yoğun bir görüşme içerisinde olan Tolgay’ın ciddi anlamda yanında olursa, Siyah- Beyazlı oyuncunun önündeki engellerin kalkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Birçok futbolsever ve kamuoyu da, 26 yaşında olan Tolgay’ın, A Milli Takımımız’a büyük güç katacağını düşünüyor.