Terim'den mesaj! 'Bütün oyunculara...'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.09.2016 01:09 GÜNCELLEME 06.09.2016 09:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İşte Terim'in sözleri:

"Oyuncularımız Türkiye'nin çok üstünde performans sergiledi. Bazı oynamayan oyuncularda risk aldık. Mücadele eden bir takımın başarılı olmaması mümkün değil. Önce mücadele edeceksiniz. Sahada basmayan yer bırakmayacaksınız. Gönül rahatlığıyla ben burada terimi akıttım mücadele verdim diyeceksiniz. Bütün ülke bu oyuncuların mücadelesinden memnundur."

"112 KM KOŞMUŞUZ..."

"Golden önce bir elle oynama var. Penaltı olmaması lazımdı ama oldu. 40'lı dakikalarda yine Fransa'daki gibi şeyler oldu. Genç oyuncularımızın verdiği mücadeleden çok mutluyum. Oynadıkça daha iyi olacağız. Kaybedebilirdik de ama ben bu mücadeleyi yine överdim. Bugün 112 km koşmuşuz. Son zamanda görebildiğimiz bir rakam değil."

"ÖNÜMÜZ AÇIKTIR"

"Kaybetmediğimiz içn memnunum. Bütün grup 1-1 bitti. Kimse bizim önümüzde değil. Önümüzdeki Ukrayna ve İzlanda maçlarını atlatabilirsek ondan sonra önümüz açık olacaktır."

"CACIC FORMA HEDİYE ETTİ"

Sayın Cacic'e teşekkür ediyorum dün basın toplantısında doğum günümü tebrik etmişti. Bugün maçtan önce bana 9 numaralı formaya Terim yazdırıp getirdi hediye olarak. Bu büyük bir jest. Kendisine teşekkür ediyorum.

"KAYBEDEBİLİRDİK DE KAZANABİLİRDİK DE"

Şimdi takımda 5-10 tane gencimiz var. Kaan, Okay, Ozan, Ahmet, Şener, Emnre Mor daha çok küçük. Bugün olsaydı Enes de oynayacaktı. Daha çok gencimizi de kazanacağız. Genç-tecrübeli kim varsa bir felsefe içinde ülkemize yakışır şekilde temsile devam edeceğiz. Dikkatli olmalıyız. Öyle bir gruptayız ki herkes herkesi her yerde yenebilir. Oyuncularıma da söyledim bu yetmez. Şükredeceğiz. Bugün kaybedebilirdik ama kazanabilirdik de. Şener o topu iyi kesse gol olabilirdi.

"TÜRKİYE'DEKİ HER FUTBOLCU İÇİN MESAJDIR BU MÜCADELE"

Dünya devlerinin karşısına bir aç istekli mücadeleden yılmayan ama ilk defa milli olan birkaç oyuncuyla çıktık. Bu önemli bir mesajdır Türkiye'deki her futbolcu için. Güzel bir akşam. Son oynadığımız Hırvatistan maçını düşünecek olursak o gün bize yakışmadı diyenler ki haklılardı. Bu mücadelenin hakkını vereceklerdir. Bu mücadeleden sonra kaybetmeniz zor zaten.

"GENÇLERİMİZİN ARZULARI ÇOK YÜKSEK"

Oyun içinde 1-2 taktik değişikliği yaptık. Aynı anda farklı şeylere dönen bir takım oluyoruz. Okay, Ozan ve Kaan'ın yerlerini değiştirebiliyoruz. Referans noktalarda bir oyuncunun olması yeterli. Oyuncular bunu çok iyi yaptı ve fiziklerini de iyi kullandı. Okay'a 4-5 yıldır emek veriyoruz. Ozan çıktı ve her yerde oynayabiliyor. Kaan Ayhan geçen yıl Schalke'de oynadı. Son maçını oynamadı. Bek ve stoper oynayabilen bir takım. Onların istek ve arzuları bize yakışan oyuncu grubu.

"DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Kaleci Volkan'ı söylemeden edemeyeceğim. Maşallah. Mehmet Topal gençler kadar iyiydi. Hakan, İsmail, Hasan Ali... Hepsi çok istiyor oynamayı. Bu bizim için çok önemli. Daha iyi olacağız.

"MODRIC, RAKITIC, BADELJ BAĞLANTISINI KESTİK"

Orta sahayı Okay, Kaan ve Ozan'a teslim edip Rakitic, Modric ve Badelj üçlüsünü etkisiz hale getirelim diye düşündüm. Rahat oynamasınlar diye. Bu bağlantıyı da kopardık. Doğru iş yaptılar.

"GALATASARAY'IN DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAMASI DOĞAL"

Galatasaray Kulübü'nün benim doğum günümü veya herhangi bir günümü düşünmesi ve kutlaması kadar doğal bir şey yok. Öncesinde olmadı ama o kişilerle alakalı bir durumdu. Kurumla alakalı değil. Bir bu güzel maçtan sonra bu konulara bakmayalım. Bu maçı konuşalım. Bir dönelim bakalım neler oluyor.

"MİLLİ TAKIMDAKİ DEĞİŞİM SÜRECEK"

Dışarıda bazı genç oyuncular daha var. Onları da alacağız. Başka oyuncularımız da var. İçeride ve dışarıdaki oyunculardan bir değişim olacak. Elimizde bir kemik kadromuz var. Burada olmayan arkadaşlarımız da var. Onları da yakın zamanda buraya kazandıracağız. Genç oyuncularımız vardı bugün sahada bir de gençler gibi oynayan Topal vardı. Bu alma süreci devam edecek. Dışarıda bıraktığımız oyuncular var. Takip ettiğimiz oyuncular var. Ama mücadelenin anlamı bu. Bunun anlaşılması lazım.

"FUTBOLDA ŞANS YOKTUR. 7,32'NİN İÇİNE ATACAKSINIZ TOPU"

Sahadaki 11 ve dışarıdaki 12 oyuncusu da yıldız olan bir Hırvatistan ile oynadık. Zaman zaman sıkıştığımız oldu ama genç oyuncularımızın mücadelesi yeterli. Cacic şansla aldığımızı düşünmüş. Onun görüşüdür saygı duyuyorum ama ben futbolda şansa inanmam. 7,32'nin içine atacaksınız topu. 3 puan alamadığınız bir durumda 1 puan iyidir.

"UKRAYNA VE İZLANDA MAÇLARI KRİTİK"

Kaybetmeden devam etmek önemli. Konya'daki Ukrayna maçı daha önem kazandı. Sonrasındaki İzlanda maçı daha da önem kazandı. Buradan kaybetmeden geçmek önemli bir avantaj getirecek bize. Konya'daki atmosfere alışkınız. Orada gereğini yapacağımıza inanıyorum. Her maçta bu genç çocukların daha tecrübelenmesini sağlayacak. Burada ayağı titreyen zamanla bunu yapmayacak. Bu arada biz yeni oyuncular da bulacağız. Evelallah bu işi yavaş yavaş götüreceğiz. Kaybetmemek önemli bu deplasmanda. Benim için 'kaldı iki'. Finlandiya ve Kosova'yı da yabana atmamak lazım. İçerideki Ukrayna ve İzlanda maçı bizi yükseklere koyacak inşallah.

"SHEVCHENKO ÇOK BÜYÜK KARAKTER"

Shevchenko çok büyük bir futbolcuydu. Çok yetenekli ve dünyanın en büyük futbolcularından biriydi. İnanıyorum ki çok büyük bir teknik adam olacak. Yolun başında Ukrayna'nın hocası olmak kolay değil. Onun karakteri, insanlığı ve kültürü buna müsait. İnanıyorum dünya futbolu çok iyi bir hoca kazanacak. Bizim için 'lider bitirirler' dediyse inşallah dediği gibi olur. Kendisini Türkiye'de en iyi şekilde ağırlayacağız.

YORUMLAR 10
  • Belcika Cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    Nedense oynadigimiz maclarin hepsi sans, sans uzerinde kurulmus bir takimiz ne yazik ki, 80 milyonluk bir ulkenin takimi catir catir oynayamiyor, eli ayagi titriyor aciz caresiz, ondan ziyade yildiz futbolcular cikartamiyor emre mor gibi? Allahtan yurt disindaki takim onu bulduda bize hediye ettiler, yoksa biz emre mor gibi belki bir 20 sene daha bekleyecektik.. Sans..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ozan nın yanına, tolga yı oynatması gerekliydi. Hızlı koşan bir oyuncu var sistem ile alakası yok. oynatmaya şişirmeye devam edin.
    Cevapla
  • Anti Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl mesajı sana vermek lazım Fatihhhhh.Defol git
    Cevapla
  • Spartan Gaming 7 yıl önce Şikayet Et
    Mücade anlamında gençler çok iyi mücadele etti duran toplarda eksiklerimiz var top havadan 6 pas bölgesine düşüyor kalede volkan çizgiye çakılmış sanki bir çık topu al her hava topu gol tehlikesi oldu
    Cevapla
  • ahmet sak konya 7 yıl önce Şikayet Et
    yuSsuz terim birak su takimi aldigin paralara yazik senin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle