Milli maç öncesi büyük kriz ortaya çıktı!

Türkiye karşısında boş tribünlere oynayacak Hırvat futbolcuları, evlerinde TV başındaki vatandaşları da pek istekli takip etmeyecek.

Milli maç öncesi büyük kriz ortaya çıktı!
Milli maç öncesi büyük kriz ortaya çıktı!
GİRİŞ 05.09.2016 18:22 GÜNCELLEME 05.09.2016 18:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hırvatistan Milli Takımı'nda Türkiye maçı öncesinde moral-motivasyon seviyesinin, düşük olduğu ortaya çıktı. Ülkedeki futbolseverler arasında milli takımlarına olan soğukluğun devam ettiği, bu duygunun EURO 2016 sonrası daha da arttığı öğrenildi.

Hırvat halkının milli takımla ilgili duyguları, son yıllarda değişmeye başladı. Zdravko Mamic'in Dinamo Zagreb'in başında bulunduğu 2003-16 senesi arasındaki uzun dönemdeki icraatları büyük tepki çekti. Mamic'in resmen başkanı olmasa da, Hırvat Futbol Federasyonu'nun dışardan yöneten isim olduğu biliniyordu.

Cacic'i getirdi, tepki topladı

Son 10 yılda Mamic ve çevresindeki güruh, mafyatik usüllerle federasyonu yönetti. Son bir kaç yıldır ise bu etki iyice arttı ve artık icraatlerini gizlemek yerine açık açık yapmaya başladı. Örneğin Ante Cacic'i Hırvat Milli Takımı'nın başına Mamic getirdi. Hiçbir büyük takımı çalıştırmayan 62 yaşındaki çalıştırıcının milli takımın başına getirilmesi tepki topladı.

Hakkında davalar var

Cacic milli takımı neredeyse ağzına kadar Dinamo Zagrebli futbolcularla doldurdu. Böylece bu oyuncuların daha çok değerlenerek, daha iyi fiyatlara satılması sağlandı. Şu an Mamic hakkında yolsuzluk ve kara para aklama gibi sebeplerle bir çok dava açılmış durumdu. Dinamo'nun 30 milyon eurosunu çaldığı iddiaları da bunlardan bir tanesi.

Milli Takım karşıtı sayfa

Hırvatistan'da milli takıma karşı olan tepkinin en net tezahürü basında görülebilir. Örneğin ülkenin en çok tıklanan internet sitesi olan Index, 'Hırvat Milli Takımı'nı boykot et' isimli bir Facebook sayfası açtı. Sayfanın 30 binin üzerinde takipçisi bulunuyor. Federasyon bunun karşılığında bu yayın grubunun EURO 2016 için olan akreditasyonunu iptal etti.

EURO 2016 başarı getirmedi

EURO 2016 öncesi milli takıma karşı duyulan vurdumduymaz tavır arttı. Fransa'daki turnuvada son 16 turuna çıkan Hırvatistan'ın bu derecesi başarı kabul edilmedi, ülkedeki futbolseverlerin en az çeyrek final beklerken, buna karşın Cacic ile yola devam edilmesi tepkiyi artırdı, Dünya Kupası elemeleri öncesinde ilgiyi azalttı.

Rakitic de su koyverdi

Ülkedeki bu havanın bir şekilde futbolcuları da etkilediği belirtildi. Türkiye maçında ceza nedeniyle boş tribünler karşısında oynayacak Hırvat futbolcular, televizyonları başındaki vatandaşlarının da tam olarak kendilerinin arkalarında olmayacağını biliyor. Bu sebeple oyuncuların motivasyonlarının düşük olduğu, milli takım kampına 5 gün geç katılan Rakitic'in yarattığı krizin de buna tuz-biber olduğu kaydediliyor.

YORUMLAR 2
  • malatyali falcon 7 yıl önce Şikayet Et
    ucus kurtuldular yaw az biraz istek olsun bu ney yaw basimda sac kalmadi yapmayin
    Cevapla
  • Fubolsevmeyen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların durumu da bizim gibi kötüymüş.
    Cevapla