Terim'den şok eden Milli takım kadrosu! - Arda Turan A Milli Takım'a neden çağrılmadı?

Hırvatistan ve Rusya ile hazırlık maçı yapacak A Milli Takım'a hangi futbolcular çağrılmadı? sorusuna istinaden Fatih Terim'den şok eden milli takım kadrosu haberimizde.. Fatih Terim tarafından belirlenen A Milli Takım'ın Rusya ve Hırvatistan maçlarının aday kadrosu dün belli oldu. 2016 Avrupa Şampiyonası grup maçlarında, 3 puanla son 16'ya kalamayarak turnuvaya veda eden A Milli Takım'ın önünde oynayacağı biri özel diğeri resmi maçın aday kadrosu açıklandı. Peki Fatih Terim Milli takıma kimleri çağırdı, kimleri çağırmadı?. İşte yanıtı ve A Milli Takım'ın aday kadrosu hakkında tüm detaylar haber7.com'da..

Terim'den şok eden Milli takım kadrosu! - Arda Turan A Milli Takım'a neden çağrılmadı?
Terim'den şok eden Milli takım kadrosu! - Arda Turan A Milli Takım'a neden çağrılmadı?
GİRİŞ 05.09.2016 16:08 GÜNCELLEME 05.09.2016 16:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

A Milli Takım'ın Fatih Terim tarafından belirlenen kadrosu adeta şok etkisi yarattı. Çok değil son Avrupa Futbol Şampiyonası'nda takımda bulunan ve ilk 11'de yer verdiği 6 as oyuncuyu kesti. Peki Fatih Terim neden böyle bir karar aldı?. İşte yanıtı ve A Milli Takım'ın  biri özel diğeri resmi maçın aday kadrosu haber7.com'da..

2016 Avrupa Şampiyonası son 16'ya kalamadan veda eden A Milli Futbol Takım'ın 31 Ağustos'ta Antalya'da Rusya'yla yapacağı özel müsabakanın ve 5 Eylül'de deplasmanda Hırvatistan ile 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda oynayacağı maçın aday kadrosu açıklandı.

FATİH TERİM 6 AS FUTBOLCUYU ÇAĞIRMADI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih TerimArda, Burak, Selçuk İnan, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Hakan Balta'yı Milli Takıma almadı!

İŞTE FATİH TERİM'İN A MİLLİ KADROSU;

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dartmund), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Salih Uçan, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05).

A MİLLİ TAKIM'DA 3 FUTBOLCU İLK KEZ

Fatih Terim, 3 futbolcuyu ise ilk kez A Milli Takım'ın aday kadrosuna aldı. Gençlerbirliği'nden Ahmet Oğuz ve İrfan Can Kahveci ile Medipol Başakşehir'in 19 yaşındaki futbolcusu Cengiz Ünder, ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın kampında yer alacak.

ARDA TURAN MİLLİ TAKIMA NEDEN ÇAĞRILMADI?

Fatih Terim, bu kararı takımdaşlık olgusu adına aldı. Nedeni ise, Arda Turan başta olmak üzere Burak Yılmaz, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile prim nedeni ile ters düşmüştü. Hatta Arda ve Burak, İspanya maçı öncesinde takım fotoğrafına dahi istemeyerek girmişti.

Ay Yıldızlı ekipte sorun yaşayıp takım bütünlüğünü bozduğuna inandığı Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan’ı, Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Grup eleme maçlarında kadroya almayacağının sinyallerini vermişti.

Bu yıldızlarının alınmamasının altında yatan neden ise takımdaşlık olgusunun bozulmaması vardı.

Terim, 2018 Dünya Kupası’nda mücadele edecek kadroyu kurarken gençleştirme operasyonuna da gitti.

Kadrodaki en tecrübeli isimler ise 29 yaşındaki Volkan Şen ve Olcay Şahan oldu. Terim’in yaşı nedeniyle Galatasaray’da banko oynayan Hakan Balta’yı da bu yüzden milli takım kadrosuna almadığı öğrenildi