İspanya kadrosu açıklandı! Casillas sürprizi

İspanya'da Iker Casillas, Belçika ve Liechtenstein ile oynanacak hazırlık maçlarının aday kadrosuna çağrılmadı.

İspanya kadrosu açıklandı! Casillas sürprizi
İspanya kadrosu açıklandı! Casillas sürprizi
GİRİŞ 26.08.2016 16:11 GÜNCELLEME 26.08.2016 16:11

İspanya Milli Futbol Takımı'nda Vicente Del Bosque'nin yerine teknik direktörlüğe getirilen Julen Lopetegui, Belçika ve Liechtenstein ile oynayacakları hazırlık maçlarının aday kadrosunda kaleci Iker Casillas'a yer vermedi.

İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak ilk defa aday kadro açıklayan Lopetegui, son dönemlerde çok tartışılan bir isim olan, 147 kez İspanya'da en çok milli formayı giyen Casillas'ı kadro dışında bırakmayı tercih etti.

Lopetegui kaleci olarak David De Gea (Manchester United), Jose Manuel Reina (Napoli) ve Adrian San Miguel del Castillo'yu (West Ham) almayı tercih etti. Basın toplantısında, Casillas konusunda yöneltilen sorulara cevap veren Lopetegui, "Bu soruyu bekliyordum. Herkesin bildiği gibi hafta içinde Porto'ya gidip Iker ile görüştüm. Iker milli takımımızın bir referansı, simgesi ama bu durumda birinci kalecimiz David De Gea olacak. Bu kararı alırken hiçbir şekilde Iker'e milli takım kapısını kapatmadık. Bu kadroda yer almayacak ama onun performansını izlemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İspanya Milli Takımı'nın tarihinde en çok formayı giyen futbolcu olan 35 yaşındaki Casillas, son Avrupa Şampiyonası'nda da yedek kalmıştı.

Lopetegui, Casillas dışında İspanya Milli Takımı'nın alışalagelmiş isimlerinden Cesc Fabregas, Pedro Rodriguez ve Juanfran'ı da kadroya almadı. Real Madridli Isco'nun ise sakatlık probleminden kadroya çağrılmadığı bildirildi.

1 Eylül'de Brüksel'de Belçika Milli Takımı'na ve 5 Eylül'de Leon (İspanya) kentinde Liechtenstein'a karşı hazırlık maçları oynayacak İspanya'nın, 24 kişilik aday kadrosunda şu isimler var:

Kaleciler: David De Gea, Pepe Reina, Adrian San Miguel

Savunma oyuncuları: Dani Carvajal, Sergi Roberto, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marc Bartra, Cesar Azpilicueta, Javi Martinez, Jordi Alba

Orta saha oyuncuları: Sergio Busquets, Saul Niguez, Koke, Thiago, David Silva, Juan Mata, Marco Asensio

Forvet oyuncuları: Vitolo, Lucas Vazquez, Diego Costa, Paco Alcacer, Nolito, Alvaro Morata