Milliler Rio'da tam gaz!

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Belarus'u 74-71'lik skorla mağlup ederek çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Milliler Rio'da tam gaz!
Milliler Rio'da tam gaz!
GİRİŞ 11.08.2016 20:19 GÜNCELLEME 11.08.2016 20:19

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda A Grubu'ndaki dördüncü maçında Belarus'u 74-71'lik skorla mağlup ederek çeyrek finale kalmayı garantiledi.

Mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Akgün, Ali Türkmen, Genel Sekreter Celal Arısan, Sportif Direktör Barbaros Akkaş ve Hakem Direktörü Recep Ankaralı da salonda takip etti.

Ay Yıldızlılarımız mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Çeyrek final yolunda her iki takım için de büyük önem taşıyan mücadeleye iyi savunma yaparak başladık. İlk dakikalarda bunu başarıp rakibi skorsuz bırakırken oyunu kontrol ettik. Ancak savunma etkimizi hücum ile bütünleştiremeyince etkili silahlara sahip Belarus takımını oyuna ortak ettik. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk 5 dakika 9-9 berabere sonuçlandıktan sonra savunma direncimiz biraz azaldı. Hızlı oyunculara sahip Belarus topu çabuk getirip, çemberimizin altında buluşturduğu uzun oyuncularıyla ürettiği sayılarla farkı 8 sayıya (19-11) çıkarırken biz yine hücumda isabetsiz atışlar yapmayı sürdürdük ve ilk çeyrek 19-13 Belarus takımının üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe üst üste top kayıpları yaparak başladık. Bundan yararlanan rakibimiz isabetli şut atmayı sürdürerek farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak ondan sonra savunmamızı yine sertleştirerek topun potamızın altına girmesine izin vermedik. Hücumda ise biz Lara ve Nevriye'yi çember altına sokarak hem rakip uzunlara faul yaptırdık hem de bu oyuncularımızla bulduğumuz sayılarla 15. dakikada skoru 25-25 olarak eşitledik. Bu dakikadan sonra Belarus, ABD asıllı oyuncusu Lindsey Hardey ile isabetli üç sayılık atışlar bulunca yine skoru sürüklemeye başladı. Ancak Lara Sanders ve Nevriye ile direnmeyi sürdürüp bu kez farkın açılmasına izin vermedik. Savunma sertliğimizi yeniden hatırlayıp Belarus takımını hata yapmaya zorlamamıza rağmen biz de hücum etkinliğimizi artıramayınca ilk yarı 33-33 beraberlikle noktalandı.

Üçüncü çeyreğe devre sonunda aldığımız teknik faul atışından yediğimiz sayıyla başladık. Ardından Belarus takımının alan savunmamıza karşı üst üste attığı isabetli üç sayılık atışlar gelince ilk 3 dakika içinde fark 7 sayıya kadar çıktı (44-37). Daha sonra baskı yaparak oyunu dengelemeye çalıştık. Kaptığımız topları Kaptan Nevriye ve Lara Sanders'tan gelen sayılarla değerlendirdik ve 25. dakika 46-43 rakip takımın üstünlüğü ile geçildi. Sertliğimiz sürdü. Üst üste toplar kaptık. Ancak bunları bir türlü istediğimiz gibi değerlendiremedik. Buna rağmen oyundan kopmayıp skoru yine dengeye getirdik 48-48. Nevriye ve Lara ile süren mücadelemize Şebnem'in kritik üç sayılık atışı da eklenince daha etkili oynamaya başladık ve üçüncü çeyreği 57-54 önde bitirdik.

Oyunun son bölümüne özellikle çember altı savunmamızı çok iyi yaparak başladık. Rakip uzunların etkisi giderek azalırken biz çember altında Lara Sanders ve Nevriye'yi çok iyi kullanmaya başladık. İki uzunumuzun bu bölgeden buldukları sayılarla üç dakika içinde farkı 8 sayıya kadar çıkardık 62-54. Verameyenka bize sorun çıkartmaya devam etse de Nevriye tüm hücum sorumluluğunu üstlenmeyi sürdürdü. Işıl çember altına girerek skor bulmaya başladı ve 35. dakikayı 66-60 önde geçtik. Bundan sonra sahada gerçekten kıran kırana bir mücadele vardı. Belarus, Harding ile skor bulurken biz topu uzunlarımıza sokarak mücadelemizi sürdürdük. Lara kritik sayılara imza atmaya devam etti ancak Harding'i durdurmakta güçlük çekince bitime 1 dakika kala skor 72-71'e geldi. Bundan sonra onlar da biz de kritik atışları kaçırdık. Bitime 13 saniye kala Işıl kendisine yapılan faulden doğan serbest atışları sayıya dönüştürünce skoru 74-71'e getirdik. Son hücumda onlar boş atınca maçı kazanıp çeyrek finale merhaba dedik.

A Milli Kadın Takımı'nda, Nevriye Yılmaz 26 sayı- 3 ribaund- 2 asist ve Lara Sanders 22 sayı- 11 ribaund- 3 asistle mücadele ederek yıldızlaştılar.