Amcası, Emre Mor'un tuttuğu takımı açıkladı!

Emre Mor, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansıyla Uşak'ta yaşayan akrabalarını da gururlandırdı.

Amcası, Emre Mor'un tuttuğu takımı açıkladı!
Amcası, Emre Mor'un tuttuğu takımı açıkladı!
GİRİŞ 24.06.2016 12:31 GÜNCELLEME 24.06.2016 12:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Şampiyonada Çek Cumhuriyeti karşılaşmasındaki mücadelesiyle sosyal  paylaşım sitelerinde adından en fazla bahsedilen kişi haline gelen milli futbolcu  Emre Mor'u Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Kasabasında yaşayan dedesi,  babaannesi ve amcası da yakından takip ediyor.
 
Danimarka'da çalışıp emekli olduktan sonra memleketine dönen amca Özay  Mor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emre Mor'un yeşil sahada sergilediği  performansı gururlanarak takip ettiklerini söyledi.
 
Çocukluğundan bu yana "top delisi" olan Emre'nin büyük bir futbolcu  olacağını henüz 5 yaşındayken tahmin ettiklerini dile getiren Özay Mor, Emre'nin çocukken çok hareketli olduğunu, Danimarka'da oynadığı kulüpte disiplinle çalıştığını ifade etti.
 
"Kulüpte maçları, antrenmanları olurdu, biz 'gitme' dediğimiz zaman  ortalığı ayağa kaldırır, camları aşağı indirirdi." diyen Özay Mor, şöyle konuştu:
 
"İyi bir futbolcu olacağını o zamandan anlamıştık. Topla yatar topla  kalkardı. Antrenörleri onun bir cevher olduğunu söylerdi. Her zaman, bir gün ünlü  futbolcularla forma giyeceğini ve bizim de onu televizyondan izleyeceğimizi  söylerdi. Tabi biz bu kadarını beklemiyorduk. Ama şu anda televizyondan maçlarını  izleyerek gurur duyuyoruz."
 
"Türkiye'nin gurur kaynağı"
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geçen yıl bir tavsiye üzerine  gittiği Danimarka'da Emre'yi izlediğini ve milli takıma aldığını anlatan amca  Mor, yeğeninin çocukluğundan bu yana en büyük hedefinin milli takıma girmek  olduğunu, hedefine bu kadar erken ulaştığını duyunca gözyaşlarını tutamadığını  söyledi.
 
Yeğeninin milli takımda forma giymesi ve Türkiye için ter dökmesinin  onur verici olduğunu dile getiren Özay Mor, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Emre maça çıktığında yerimde duramıyorum. İnsanın yeğeninin milli  takımda forma giymesi ve Türkiye için ter dökmesi onur verici. Köydeki herkes  milli maçları izledi. Maç izlemeyi sevmeyenler bile Emre oynayacağı için izliyor.  Emre memleketimizin, Türkiye'nin bir gurur kaynağı. İnanıyorum ki çok daha iyi  yerlere gelecek ve birçok başarıya imza atacak. Emre benim gururum ama bu bir tek  benim gururum değil, tüm Türkiye'nin gururu."
 
Galatasaray taraftarı
 
Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'a transfer olan  Emre Mor'un Galatasaray taraftarı ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu söyleyen  Özay Mor, "Emre'nin idol olarak gördüğü futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Odasına  girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gözükmezdi." ifadelerini  kullandı.
 
Yeğeninin her yıl kendilerini ziyaret için Uşak'a geldiğini,  motosiklete binmeyi sevdiğini, arada halı saha maçı yaptığını anlatan Özay Mor,  Emre'nin çocukluğuyla ilgili basında yetimhanede büyüdüğü yönünde yanlış  haberlerin yer aldığını belirtti. Bu haberlerin kendilerini çok üzdüğünü ifade  eden Özay Mor, "Emre hiçbir zaman yetimhanede kalmadı. Basında çıkan haberlerde,  'Emre yetimhanede büyüdü', 'çocukken babası hapishaneye girdi, annesi Emre'yi  terk etti' gibi söylentiler geçiyor. Bunların gerçek bir yanı yok. Emre'nin  annesi ve babası her zaman onun yanında oldu. Bizde yetimhaneye düşecek çocuk  yok. Babası bir sene cezaevinde yattı, bir ayrılık yaşadılar o da bitti."  şeklinde görüşlerini aktardı.
 
Dedesinin gözyaşları
 
Emre Mor'un 67 yaşındaki dedesi Hüseyin Mor ise "Milli maçta Emre  forma giydi, izlerken neler hissettiniz?" sorusu üzerine gözyaşlarını tutamadı.
 
Hüseyin Mor, torununu sevinç gözyaşlarıyla izlediğini belirterek,  "Torunumla gurur duyuyorum. İnşallah sonu hayırlı olur. Emre 'ben Türküm ve Türk takımında oynayacağım.' derdi. Şimdi Türkiye'nin milli takımında oynuyor"  ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR 5
  • Frh 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe öğrenmek zorunda değil diyen arkadaş: Dilini, dinini hiç bir zaman unutmamalısın. Düşünceniz çok yanlış.
    Cevapla
  • Bingöl 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki gs
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında sol ayaklı olduğu için idolünü Messi olarak seçmeliydi.
    Cevapla
  • ahahahah 7 yıl önce Şikayet Et
    danmarkta yasayan birisi türkce ogrenmek zorunda degil akilsiz mantiksiz yorum yazmayin. ben pakistanli olsam alakam olmasa Istanbulda dogup buyusem ne diye pakistanli olayim!
    Cevapla
  • yilmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav hehe onun için hiç türkçe bilmiyor pastadan pay koparmak hesabı yazık yazık Allah Emre'nin yolunu açık etsin ve Allah yolunda olur inşAllah
    Cevapla