A Milliler Fransa'ya moralli gidiyor

A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Slovenya'yı Burak'ın golüyle 1-0 mağlup etti.

A Milliler Fransa'ya moralli gidiyor
A Milliler Fransa'ya moralli gidiyor
GİRİŞ 05.06.2016 23:04 GÜNCELLEME 06.06.2016 00:50
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesi Slovenya ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan milliler, özellikle kanatlardan geliştirilen ataklarla rakip kalede tehlikeler oluştururken, bir duran top organizasyonunda henüz 5. dakikada Burak Yılmaz'la öne geçmeyi başardı. Golden sonra Slovenya atakları artarken, savunmada başarılı bir performans ortaya koyan milli takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı bildi.

Slovenya, maçın başında tutuk görünmesine karşın geriye düşmesinin ardından oyunu Türkiye yarı sahasına taşıdı. Kanatlardan zaman zaman hızlı gelen ev sahibi ekip, milli takımın başarılı savunmasını geçemezken, yakaladığı fırsatlarda ise son vuruşlarda etkili olamayarak soyunma odasına yenik durumda girdi.
Volkan Babacan'dan önemli kurtarışlar

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha fazla Slovenya atağı gören milli takım, savunmada zaman zaman zor anlar yaşadı. Millilerde Volkan Şen, kaleciyle karşı karşıya önemli gol fırsatını kullanamazken, ev sahibi ekibin ataklarında ise Volkan Babacan önemli kurtarışlar yaparak skorun değişmesine izin vermedi. A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi son hazırlık maçını 1-0 kazanmayı başardı.

İkinci yarı yaptığı oyuncu değişiklikleri sonrası daha agresif bir takım yapısına bürünen Slovenya, özellikle Novakovic'in etkili oyunuyla milli takımı zorladı. Kanatlardan hızlı ataklar geliştiren ev sahibi ekipte oyuncular, yakalanan fırsatlarda Volkan Babacan'ı geçemedi.

Finaller öncesi 7. özel maçını oynadı

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinin tamamlanmasının ardından finaller öncesi 7. ve son müsabakasını Slovenya ile yapmış oldu.

Grup elemelerindeki son maçında İzlanda'yı 1-0 mağlup ederek adını finallere yazdıran milli takım, ardından çıktığı 7 özel müsabakada sadece 1 kez yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, ilk maçında Katar'ı deplasmanda 2-1 yenerken, ikinci maçında ise İstanbul'da Yunanistan'la 0-0 berabere kaldı ancak konuk ekibin kural dışı oyuncu oynattığı gerekçesiyle FIFA müsabakanın sonucunu 3-0 Türkiye lehine tescil etti.

Daha sonra Avrupa Şampiyonası öncesi geniş kadroyla tekrar toplanan milliler, Antalya'da İsveç'i ve deplasmanda Avusturya'yı 2-1'lik skorlarla geçti.

Ardından Manchester kentinde İngiltere'nin rakibi olan milli takım, müsabakadan 2-1 mağlup ayrılarak bu dönemdeki hazırlık maçlarında tek yenilgisini yaşadı. A Milli Takım, bir önceki özel karşılaşmasında ise Karadağ'ı Antalya'da 1-0'lık skorla geçmeyi başarmıştı.

Slovenya: 0 - Türkiye: 1

Stat: Stozice

Hakemler: Marco Guida, Alessandro Giallatini, Lorenzo Manganelli (İtalya)

Slovenya: Belec, Andraz Struna (Dk. 59 Jovic), Mevlja, Aljaz Struna, Jokic, Kampl (Dk. 86 Matjasic), Vrhovec, Kurtic, Ilicic (Dk. 77 Zajc), Beric (Dk. 46 Novakovic), Bezjak (Dk. 46 Verbic)

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin (Dk. 64 İsmail Köybaşı), Selçuk İnan (Dk. 82 Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Volkan Şen), Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46 Emre Mor), Arda Turan (Dk. 73 Nuri Şahin), Burak Yılmaz (Dk. 90+1 Olcay Şahan)

Gol: Dk. 5 Burak Yılmaz (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 50 Jokic, Dk. 59 Kurtic, Dk. 75 Aljaz Struna (Slovenya), Dk. 56 Emre Mor, Dk. 75 Volkan Şen (Türkiye)

DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 29
  • tayyip 7 yıl önce Şikayet Et
    siz milli takım olarak ve bu futbolla başarısız olacaksınız
    Cevapla
  • gs li 7 yıl önce Şikayet Et
    ha boyle kek takimlarla mac yapin! ingiltere ile mac sizin neyinize?
    Cevapla
  • karavicdanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Gol ayaklari eksikligi var.. genel olarak iyi bir goruntu veriyor ama ileride gol atacak one cikan bana bi oyuncu dahi goremiyorum.. ha soyle ayagina top aldigi anda cesa sahasi civarinda oldugu anda icimize simdi gol atar hissi verecek oyuncular lazim... acilennnn.. degilse boye ya 1-0 zar zor yeneriz yada yenilmeye mahkum oluruz.
    Cevapla
  • ahanda ranza 7 yıl önce Şikayet Et
    burakla ozan tufan la bu iş olmaz koskoca türkiyenin forveti yok ne ironi amma burak mış onun topçu olması adından daha ironi
    Cevapla
  • ne ne 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle