Burak Yılmaz'dan müjdeli haber!

Beijing Guoan'da sakatlık problemi yaşayan ve bu yüzden Çin'de tartışılan bir isim haline gelen Burak Yılmaz'dan iyi haberler geldi.

Burak Yılmaz'dan müjdeli haber!
Burak Yılmaz'dan müjdeli haber!
GİRİŞ 25.05.2016 11:06 GÜNCELLEME 25.05.2016 11:06

ÇiN’E FiZYOTERAPiSTiNi YOLLADI

EURO 2016 öncesi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim farkını bir kez daha ortaya koydu... Burak Yılmaz’ın Çin’e transferi ve adalesinden yaşadığı sakatlığın ardından Fatih Terim, Nisan ayında harekete geçti. Terim Çin’e, A Milli Takım fizyoterapistlerinden Erdem Yörükoğlu’nu gönderdi. Yörükoğlu, Burak ile 1.5 ay Çin’de başbaşa kaldı. Ona özel çalışma ve güçlendirme programları uyguladı. Burak, özel olarak hazırlandı.

HER HAFTA RAPOR ALDI, TAKİP ETTİ

Golcünün, Çin’e transferinin ardından farklı bir kıtada olması ve maç eksiğinin de bulunması nedeniyle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, oyuncusu ile yakından ilgilendi. Terim, her hafta Burak Yılmaz’ın form grafiği ve son durumu hakkında fizyoterapist Erdem Yörükoğlu’ndan bilgi aldı. Golcüyle sık sık konuştu.

HERKES İZİNLİ, O İSE SAHADAYDI

Burak, hocasının isteğiyle kulübünden izin alarak 3 gün yani planlanan tarihten bir hafta önce Türkiye’ye adım attı. Pazar günü direkt ay yıldızlıların kamp yapacağı Antalya’daki otele geçti. İngiltere maçı sonrasında tüm kafileye izin verilirken Burak Yılmaz, herkesten habersiz kamptaydı. Böyle sahaya adım attı.

ÇİN’DE BOŞ DURMADI, FİT HALE GELDİ

Avrupa Şampiyonası’nda hazır olmak adına Burak Yılmaz boş durmadı. Terim’in ve fizyoterapist Yörükoğlu’nun isteklerini harfiyen uygulayan Burak, üzerine de koydu. Burak, geçen yıl Galatasaray’da çalıştığı performans uzmanı ve fizyoterapist Andre’yi de Çin’e çağırdı. Golcü tam 3 kilo verip, fit hale geldi.

FATİH TERİM’DEN GÖREV BEKLİYOR

Ve gelinen noktada ay yıldızlı ekibin forvetinde Cenk Tosun’un dışında “Golcü eksikliği mi yaşanacak” diye endişe edenlerin sorularını da yanıt buldu. Burak Yılmaz, Fatih Terim’in ve fizyoterapistlerin çabalarıyla hazır bir halde görev bekliyor.Fatih Terim,  büyük ihtimalle bundan sonraki maçlarda Burak Yılmaz’ı oynatacak.