İngiltere'nin Türkiye korkusu

22 Mayıs'ta oynanacak olan İngiltere - Türkiye hazırlık maçı öncesi güvenlik endişesi yaşanıyor.

İngiltere'nin Türkiye korkusu
İngiltere'nin Türkiye korkusu
GİRİŞ 19.05.2016 16:37 GÜNCELLEME 19.05.2016 16:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maçın oynanacağı Manchester şehrinin yerel basınında çıkan haberlere göre polisin, holiganların çıkartabileceği olaylardan dolayı endişe duyduğu belirtilirken, terör endişesi de duyulduğu söylendi. 

Basında çıkan haberlere göre tribünlerde yer alacak Manc Unitedlı, Stokelu, Leedsli ve Kuzey Gallerli taraftarların yüksek risk grubunda olduğu ve bu grupların sırf maça gelen 2000 Türk seyirci ile değil kendi aralarında da olay çıkartma potansiyeline sahip olduğu belirtildi. Gazetelere göre Leedsli taraftarların özellikle 2000 yılında İstanbul'da yaşanan olayların intikamını almak için karşılaşmaya gelebileceği de iddia edildi. 

Karşılaşmada atlı polislerin yanı sıra bomba imha ekipleri ve helikopter ile polisin sürekli havadan devriye gezeceği belirtildi.

En son 2003 yılında Sunderland'de oynanan İngiltere - Türkiye maçında 106 kişinin gözaltına alındığını anlatan İngiliz basını, maç saatinin de 17.15 olmasının taraftarların fazla alkol alması için uygun bir saat olduğunu ve publarda çıkabilecek olaylardan da endişe duyduklarını söylediler. 

Manchester da maçın oynanacağı pazar günü ayrıca yapılacak olan ve 40 bin kişinin katılması beklenen Büyük Manchester Koşusu için de önlem alınacağı ve o gün şehrin olağanüstü bir gün yaşayacağı yazıldı.

YORUMLAR 2
  • Bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bundan 5 gün önce rüyamda İngiltereye ilk golümüzü atıyoruz. İngilizler bunu hazmedemiyor olay çıkartıyorlar. Bunu Akittvde Ahmet Keserin programına tweet atmıştım.
    Cevapla
  • sinop lu 7 yıl önce Şikayet Et
    akilli olun aklinizi aliriz
    Cevapla