Almanya'dan şok uyarı! Terör saldırısı olabilir

EURO 2016 öncesi bir terör uyarısı daha yapıldı. Bu kez Almanya Federal Kriminal Dairesi uyardı.

Almanya'dan şok uyarı! Terör saldırısı olabilir
Almanya'dan şok uyarı! Terör saldırısı olabilir
GİRİŞ 19.05.2016 16:05 GÜNCELLEME 19.05.2016 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Kriminal Dairesi, bu yıl Fransa’da gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) takımlara ve etkinliklere dönük bireysel terör saldırıları olabileceği uyarısında bulundu.

Üç hafta sonra Fransa’da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için terör uyarısı yapıldı. Almanya Federal Kriminal Dairesi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) bireysel terör saldırıların olabileceği konusunda ikazda bulundu. Almanya Federal Kriminal (BKA) Dairesi tarafından yapılan açıklamada, 13 Kasım’da Paris’te girişilen bireysel saldırı şeklinin Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde de olma ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi. Saldırıların takımlara ve şampiyonanın yapıldığı etkinliklere dönük olması üzerinde emniyet güçlerinin yoğunlaşacağı belirtildi. 10 Haziran’da açılış maçı olan Fransa-Romanya maçının hedef alınacağı istihbaratlarının bulunduğu belirtildi.

BKA Başkan Yardımcısı Peter Henzler, olası saldırıların bireysel eylem şeklinde olması konusunda istihbaratlarının olduğunu belirtirken, UEFA’nın Risk Durum Raporu’nda DAEŞ’e bağlı eylemciler için turnuvanın önemli bir platform oluşturduğuna değindi. Özellikle Avrupalı futbol takımları kadar taraftarlara yönelik saldırılar olabileceği dikkate alınarak hareket edileceği bildirildi.

YORUMLAR 2
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa da havalar nasıl bsaşkentlerinizde biz olanlar olsun DEMOKRASİNİZE bakardık
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendisi terörü destekliyor kimi kime ihbar ediyor acaba
    Cevapla