Fatih Terim onu resmen unuttu!

Torku Konyaspor forması başarılı kalecisi Serkan Kırıntılı, özellikle 2016 yılında yakaladığı istatistikler ile göz kamaştırıyor.

Fatih Terim onu resmen unuttu!
Fatih Terim onu resmen unuttu!
GİRİŞ 04.04.2016 17:23 GÜNCELLEME 04.04.2016 17:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bu yaz Fransa’da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takımın kalesini kimin koruyacağı tartışılırken; Volkan Demirel – Volkan Babacan ikilisi arasında bir eldivenin gölgede kaldığı ortaya çıktı.

İstatiksel olarak Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan Demirel’in ardından ligin en başarılı kalecisi olan Serkan Kırıntılı, Torku Konyaspor forması altında harikalar yaratırken Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından adeta unutuldu.

2016 yılında çıktığı 10 maçta kalesinde yalnızca 3 gol gören Serkan Kırıntılı, Torku Konyaspor’un yakaladığı çıkışın da mimarlarından biri oldu. Yeşil beyazlı ekip, 2016 yılında oynadığı 17 maçın 13 tanesini kazanırken, 4 maçta berabere kaldı ve hiç mağlubiyet yaşamadı.

27. haftası geriye kalan ligde 12 maçta kalesini gole kapatan Serkan Kırıntılı, bu alanda 13 maçta gol yemeyen Volkan Demirel’den sonra en iyi istatistiğe sahip kaleci konumda. Başarılı eldiven, maç başına gol yeme ortalamasında da Volkan Demirel’in hemen arkasında.

Süper Lig’de yalnızca 3 maç kaçıran ve 24 maçta görev alan Serkan Kırıntılı, maç başına 0.87 gol giyerek yine Volkan Demirel (0.73)’in ardından ikinci sırada yer alıyor. A Milli Takımın mevcut kalecisi Volkan Babacan’ın maç başına gol yeme ortalaması ise 1.11 olarak dikkat çekiyor.

Bahsi geçen 3 yerli kaleci arasında en fazla maça çıkan Volkan Babacan, aynı zamanda bu üç isim arasında kalesini en az maçta gole kapatan (10) ve en fazla gol yiyen kaleci durumunda. 24 maçta 21 gol giyen Serkan Kırıntılı’nın ikinci sırada yer aldığı bu listede Volkan Demirel ise yediği sadece 19 gol ile zirvede bulunuyor.

Yetenekli eldivenin yakaladığı bu form grafiğinin ardından EURO 2016 kadrosuna dahil edilip edilmeyeceği büyük merak konusu haline geldi. Fransa’da Milli takımın kalesini koruması konusunda Serkan Kırıntılı’nın isminin geçmiyor olması, futbol kamuoyunun yeni tartışma konusu.

KAYNAK: SPORCOPE
YORUMLAR 7
  • konyalı hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aykut Hoca ve pereria defansif futbol oynattıkları için az gol yiyorlar
    Cevapla
  • sinirli 8 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahce gibi sampiyonluga oynayan bir takimin kalecisi volkan demirel.,onunde ligin en iyi defansi var.tabiki istatistikleri iyi olur.ondan sonra serkan var.cok basarili bu sene.muthis oynuyor.onundeki defans iyi ama fener kadar iyi degil.bu demek oluyor ki serkanin bireysel basarisi daha iyi.onunde milli takimin defansi da olursa super olur.
    Cevapla
  • tct 8 yıl önce Şikayet Et
    küme düşen takımın kalecisini unutmayan terime yazıklar olsun
    Cevapla
  • sinirli 8 yıl önce Şikayet Et
    kim ulan kume dusen.agzini topla hadsiz.3.takimin kalecisi o.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yaw niye unutulsun alemsiniz vallaha
    Cevapla
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede unutulmamış haklısın çunku 3 buyuklerde değil olsaydı alınırdı
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Milletin işi gücü Volkan Demirel bırakın artık bu işleri eğer mesele performans ise Milli takımda as kaleci Serkan Kırıntılı olmalı ama volkan fener de oynuyor ya alınmazsa günah olacakmış gibi konuşuyorlar yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle