Terim 'Volkan' sorusu sonrası patladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A milli futbol takımının yarın İsveç ile özel maç öncesi basın toplantısı yaptı.

Terim 'Volkan' sorusu sonrası patladı
Terim 'Volkan' sorusu sonrası patladı
GİRİŞ 23.03.2016 21:22 GÜNCELLEME 23.03.2016 21:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, terörü kınadığını belirterek, ''Onlara da seslenmek istiyorum: Bizi bölemezsiniz, birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an daha bütünleşir ve bir oluruz'' dedi.

Maça geldikleri için İsveç milli takımına teşekkür eden Terim, EURO 2016 Avrupa Şampiyonası’nda derece elde etmek istediklerini söyledi.

Milli takımın Antalya’da kamp yaptığı otelde gerçekleştirilen toplantıda Terim’in yanı sıra milli futbolcu Oğuzhan Özyakup da katıldı. Fatih Terim açıklamasına terörü, teröre destek verenleri ve bundan faydalananları şiddetle kınadığını belirterek başladı. Bir daha terör olayının yaşanmamasını dileyen Terim, “Onlara da seslenmek istiyorum: Bizi bölemezsiniz birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an daha bütünleşir ve bir oluruz. Bugün futbolu detaylıca konuşmak isterdim ama bildiğiniz gibi bazen böyle dünyada ve ülkemizde olup bitenler buna engel oluyor. Yine de yaşam devam ediyor gerçeğinden yola çıkarak işimizi yapmak ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni takımca, ülkece yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Çalışmak zorundayız. Güçlü olmak zorundayız yaralarımızı sarmak ve varlığımız geleceğimizi korumak zorundayız” diye konuşu.  

'AMAÇ HALKIMIZIN GURUR VESİLESİ OLMAK'

Eleme maçlarından itibaren EURO 2016 Avrupa Şampiyonası için ciddi emek harcadıklarını ve bazı projeler hazırladıklarını vurgulayan Terim, futbola sadece sahada oynanan bir oyunmuş gibi değil akademik düzeyde ön hazırlığı yapılan sistem olarak baktıklarını dile getirdi. Çok alışık olunmayan projeyle ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Terim, “Euro 2016’da Türkiye başarılı olursa ki buna inanıyoruz. Bu düzenimizi model haline getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız elbette derece yapmak ama daha önemli hedefimiz doğru hazırlanmak. İyi oynamak, izlenen oyunu keyifli kılmak ve oynanan oyunla halkımızın gurur vesilesi olmak” dedi 

'İLK 11'E 11 DESTEK'

Milli takımda ‘İlk 11’e 11 destek’ adıyla çalışma yaptıklarını kaydeden Terim, yeni metottaki 11 maddeyi şöyle açıkladı: 

“Bir; teknik ekip. İki; sağlık ekibi. EURO 2016 için özel sağlık ekibi oluşturduk. Bu ekip turnuva sonuna kadar ellerinde bulunan tüm oyuncuların sağlık dosyalarını an ve an takip edecek, ihtiyaç olması halinde de kulüplerle istişare edecek. Üç; bilgi ve analiz ekibi, bu ekip turnuvaya kadar tüm maçlarda, futbolcuları analiz edecekler. Rakipler oyuncular ve oynanacak maçlara ilişkin alternatifli senaryo ile istatistikleri rapor haline getirecekler. Dört; performans psikolojisi ve motivasyon ekibi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları yaşanması gereken durumları, aramızdaki kültürel farklılığı zenginliğe dönüştürecek çalışmalar yapıyoruz. Beş; beslenme ve iyi yaşam ekibi. Beslenmeyi sadece doymak ve alınan mineral, protein olarak ele almayacağız. Her oyuncunun vücut analizine göre planlama yaptık ve beslenme programını düzenleyeceğiz. Altı; kondisyon ve fizik artırmada, akıtılacak terler kadar rakamlar konuşulacak. Oyuncuların teri tükürüğü idrarı bile takipte olacak, buna bu kampta başladık. Yedi; yoga ve pilates ekibi oyunculardan arzu eden olursa bizimle olacak. Sekiz; takım içi eğlenmeyi amaçladığımız aktiviteleri daha profesyonel hale getirmek istiyoruz. Bunun için takım oyunu ve eğlence ekibi, aramızda olacak. Dokuz; eski A milli takım oyuncuları. Bu ekibi önemsiyorum. Deneyimler bazen istatistikten etkili olabilir. Tuncay Tümer ve Nihat bizimle olacak. On; yaşama dair söyleyeceği olanlar ekibinde yaşamın içinde hepimizi geliştirecek dostlarımız zaman zaman antrenmanlarımıza katılacak. Onbir; Türkiye’nin gurur duyduğu, bize yeni bu süreçte yanımızda olacağına inandığımız dünyada önemli yerlerde olan birkaç dostumuzu kampımıza davet edeceğiz. Son iki ekiple ilgili isim vermek istemiyorum. Ekibe ve oyunculara sürpriz olsun istiyorum. Bu proje ile ilgili hazırlık kampı döneminde deneme yapıyoruz.” 

VOLKAN DEMİREL SORUSUNA TEPKİ 

Terim, hazırlık kampında yer alan oyuncular arasındaki Onur Kıvrak, Serdar Aziz ile Burak Yılmaz’a tedavileri için milli takım kampında yer alamadıklarından dolayı teşekkür etti. Açıklamasını tamamlayan Fatih Terim, gazetecilerin sorularını yanıtları. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel hakkında soruya Terim, ''Durum çok net, bir milli takım var. Seçeceğimiz oyuncu sayısı belli. Çağırdığımızdan daha fazla çağırmadığımız var. Yalnız niçin Ahmet, Mehmet’i sormuyorsunuz da ısrarla Volkan’ı soruyorsunuz. Ben söyleyeyim çünkü, siz bundan besleniyorsunuz. Medya üzerinden de haber gönderecek değilim. Medya üzerinden gönderirsem sizin istediğiniz olacak. Açıkçası buna izin vermeyeceğim. Volkan'la da diğer çağırmadığımız arkadaşlarla ilgili medya üzerinden beyanat vermek ve sebeplerini sıralamak hiç tarzım değil'' diye yanıt verdi. 

'ENDİŞEM OLMADI'

İsveçli kadın gazeteci Petra Thoren Aftonbladet’in ‘İstanbul’daki terör olayının ardında maçın oynanmaması gibi endişe durumu yaşadınız mı?’ sorusuna ise Terim, İsveç’in gelmemesi gibi en ufak endişesinin olmadığını belirterek cevap verdi. Olağanüstü şartlar değişmedikçe maçın ertelenmesi ya da iptaline karşı olduğunu vurgulayan Terim, “Hiçbir zamanda öyle bir şey düşünmedim. Olağanüstü şartlar değişmedikçe erteleme veya maçın iptaline karşıyım. Bu dünyanın bir gerçeği sadece bizim değil. Ben bunun hep beraber üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Sanatın ve sporun çok etkisi olacaktır bunların önlenmesine. Biz keşke yaşamasaydık ama 1980-1990’ların hepsini yaşadık. Daha ben hiçbir maçın olağanüstü durum yoksa ertelendiğine şahit değilim” dedi. 

'İSVEÇ'E TEŞEKKÜR'

İsveç milli takımına şahsı ve Türkiye adına teşekkür borçlu olduğunu belirten Terim, şöyle konuştu:

“Gelmekle çok önemli iş yapmıştır. Emin olunmalı ki aynı şekilde biz de olsa giderdik. Teröre karşı el birliğiyle hareket etmeliyiz. Bu yaptığımız iş teröre karşı önemli bir işarettir. Bu maç birlik beraberliğin olduğunun önemli bir göstergedir. Her ülke empati yapıp, diğer ülkedeki olan hadiseyi kendine oluyormuş gibi yaklaşsın. İnanıyorum ki o zaman çok rahat çözülecektir. Bu İsveç ile Türkiye’nin yarın onayacağı bu maç tüm ülkelere örnek olsun. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz.” 

''MİLLİ TAKIMI HAZIRLIĞINI ETKİLEMEYECEK ÇÖZÜM'' TALEBİ 

Galatasaray, Fenerbahçe derbisindeki erteleme kararının güvenlikten sorumlu devlet yetkililerinin gelen istihbarat üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’na tavsiyesiyle alındığını anlatan Terim, “TFF’nin her iki kulübü de mağdur etmeden milli takım hazırlık sürecini etkilemeyecek çözüm bulacağına inanıyorum. Kimseyi riske atmak istemeyen güvenlik güçlerinin TFF’ye tavsiyesiyle alınmış karardır. Ümit ederim bir daha olmaz” dedi. 

‘HERKESİN BURADA OLMASI İÇİN ÇABALAMASINI İSTİYORUM’ 

Fatih Terim, EURO 2016 hazırlık sürecinde futbolculara ve teknik direktörlere de çağrı yaptı. Tüm oyuncuların milli takımda oynayacak gibi hazırlanmasını isteyen Terim, hocalardan futbolcuları haziran ayına kadar en üst düzeyde hazırlayacağı yönünde beklentisi olduğunu söyledi. Mayıs ayında milli takımın EURO 2016 hazırlıklarına yeniden başlayacağına dikkati çeken Terim, “7 Haziran’da Fransa’ya gideceğiz. 6 Haziran’a kadar herkesin bu mücadeleyi bırakmadan, burada olmak için çabalamasını istiyorum. 20+3 gideceğiz. 3 kaleci 20 oyuncu, bu çok zor. Kuyumcu terazisi bile bu kadar adil davranamaz” diye konuştu. 

‘HER SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ’ 

Terör olayları sonrası Avrupa şampiyonasında maçların seyircisiz oynaması yönünde karar alınırsa milli takıma etkileri ne yönde olur sorusuna ise Terim, huzur ve barış içerisinde geçecek EURO 2016 beklediğini söyledi. Milli takımın her türlü duruma göre planını yaptığını anlatan Terim, “Terör 2016 oynanır oynanmaz uzmanlık alanımız değil. Biz her şeye hazırlıklıyız. Kura çektiğimiz günden itibaren her türlü senaryoya göre planımızı yaptık. Her senaryoya karşı planımız var ve her senaryoya hazırlıklıyız” dedi.

YORUMLAR 5
  • haci 8 yıl önce Şikayet Et
    Volkan adam gibi adamdır ona yapılan lar haksızlık nede olsa terim gs li
    Cevapla
  • Tamer Değirmenci 8 yıl önce Şikayet Et
    Volkan Demirel ihanet etmiştir.Milli takımda istemiyoruz. Volkan çağrılırsa milli takımı desteklemeyeceğim.
    Cevapla
  • Enes 8 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu ayakları hainlik yapma
    Cevapla
  • Ckr 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin adinda hayir yokki dediginin bi onemi olsun abd
    Cevapla
  • abd 8 yıl önce Şikayet Et
    Normaldir nede olsa GS li. Volkana yapılan küfür de onların stadında başladı...
    Cevapla