TFF açıkladı! İşte 200 bin euro gerçeği

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi sitesinden yaptığı açıklamanın satır arasında geçen "200 bin euroluk prim" iddiası kafaları karıştırdı.

TFF açıkladı! İşte 200 bin euro gerçeği
TFF açıkladı! İşte 200 bin euro gerçeği
GİRİŞ 03.10.2015 15:24 GÜNCELLEME 03.10.2015 18:38

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'da forma giyen futbolcuların maç başı 200 bin avro prim aldığı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün yayınladığı bildiride yer alan iddianın medyaya yansıması üzerine TFF'den yapılan açıklamada, "A Milli Takım futbolcularımızın maç başı 200 bin avro prim aldıkları iddia edilmiştir. Bu gerçek dışı iddia karşısında A Milli Takımımızın prim sistemini kamuoyu ile paylaşmak isteriz" denilerek, prim sistemiyle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"A Milli Takımımızın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri primleri toplam 10 milyon lira olarak bütçelenmiş, bu bütçe Faaliyet Raporu'nda yayınlanmış ve TFF Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Bu toplam primin yüzde 30'luk bölümü maç başı olarak TFF Yönetim Kurulu kararıyla dağıtılmaktadır. Kalan yüzde 70'lik bölüm ise şampiyonaya katılım halinde A Milli Takımımıza dağıtılacaktır."

Açıklamada, TFF'nin seçilen bir denetleme kurulu ve bağımsız denetim şirketi tarafından denetlendiği anımsatıldı.

KAYNAK: AA