EURO 2016'ya direkt gidebiliriz! İşte o ihtimal

Hollanda karşısında sahasında 3-0 kazanan A Milli takım böylece grupta 3.sıraya çıktı. Peki grup üçüncüleri sıramız nasıl? İşte cevabı...

EURO 2016'ya direkt gidebiliriz! İşte o ihtimal
EURO 2016'ya direkt gidebiliriz! İşte o ihtimal
GİRİŞ 07.09.2015 14:01 GÜNCELLEME 07.09.2015 15:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda karşısında sahasında 3-0 kazanan A Milli takım böylece grupta 3.sıraya çıkmayı başardı. Euro 2016 eleme statüsüne göre grup üçüncüleri arasında en iyi puanı alan takım (*özel puanlama sistemine göre) doğrudan finallere gidecek. Kalan sekiz takım ise play-off oynamaya hak kazanacak.

Türkiye 6 Eylül 2015 tarihli maç sonuçlarına göre grup üçüncüleri listesinde 6.basamakta yer alıyor. A Milli takım kalan iki maçını kazanması sadece 3.sırayı korumanın yanında üçüncüler listesindeki yer içinde önemli.

KAZAKİSTAN, LETONYA'YI YENERSE... 

Uğur Meleke / Yorum: Şu detayı da unutmamak gerek: Turnuvaya ilk ikilerle birlikte en iyi üçüncü de doğrudan katılacak. Bizim 2 galibiyetimiz grup sonuncusu Kazaklar’a karşı olduğu için o sıralamada işimiz şu anda çok zor. Ama son maçta Kazaklar Letonya’yı yener ve grup sonunculuğuna iterse hesaplar değişir. O durumda bizim hesaba katılan 8 maçta 16 puana ulaşma şansımız var ki, o zaman en iyi üçüncülük adayları Ukrayna-Arnavutluk-Macaristan gibilerini sollamak mümkün olabilir. Şu anda kağıt üstünde Çekler’e ve İzlanda’ya karşı 4 puan yetiyor ama bu ihtimali de göz önüne alarak 6’yı hedeflemekte fayda var. Kazaklar bir sürpriz yapar da Letonya’yı yenerse, bizi Paris’e gönderebilirler pekala.

3. sıradaki takımların sıralaması

Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar kendi aralarında aşağıdaki kriterlere göre sıralanırlar.

-Gruplardaki takım sayıları eşit olmadığı için A-H gruplarında 6. sıradaki takımlar ile oynanan maçlar dikkate alınmaz; geri kalan 8 maça göre sıralama yapılır.

-İki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda bu 8 takım içinde sırasıyla gol averajı, atılan gol, deplasmanda attığı gol, fair play sıralaması, UEFA milli takımlar katsayısı kriterleri dikkate alınır. Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımların en iyisi doğrudan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalır. Geri kalan 8 takım 2015 UEFA millî takımlar sıralamasına göre en iyi 4 takım seri başı olmak üzere çift maçlı eleminasyon sistemiyle play-off maçları oynarlar.

Bugün play-off oynansa Türkiye seri başı olamıyor. Günümüzdeki üçüncü takımları sıraladığımızda Hırvatistan doğrudan finallere kalırken A Milli takım UEFA katsayı değerlerine göre seri başı olamayan grupta kalıyor. Muhtemel rakipleri arasında Ukrayna, Rusya, Macaristan ve İrlanda gözüküyor. Hem 7-8 Eylül 2015 hem de 8-13 Ekim 2015 tarihleri arasında oynanacak maçların sonuçlarına göre tablo son halini alacak.

YORUMLAR 1
  • türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    israil bile türkiyenin dibinde arkadaş ben milli takımda olsam sırf isral listede milli takıma yaklaşmasın diye canımı dişime takardım
    Cevapla