Konya'da büyük fırsatı teptik!

A Milli Takımımız, EURO 2016 Elemeleri’nde Konya’da konuk ettiği Letonya ile 1-1 berabere kaldı.

Konya'da büyük fırsatı teptik!
Konya'da büyük fırsatı teptik!
GİRİŞ 04.09.2015 00:40 GÜNCELLEME 04.09.2015 01:33
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında Letonya ile karşılaştı. Konya'daki Torku Arena'da oynanan ve ölüp ölüp dirildiğimiz mücadelede Millilerimiz, Letonya ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Millilerimiz, oyunu rakip sahaya yıktı. Orta alanda kontrolü elinde bulunduran Ay-Yıldızlı ekip, hücumda Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile gol pozisyonları buldu. Bu oyuncularla etkili ataklar geliştiren Milliler, kaleci Vanins'i geçemedi.

Milliler'in baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan Letonya ise hızlı ataklar ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. İki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

GOLÜ 77 DAKİKA BEKLEDİK

Konya'daki maçta birçok net pozisyonlara giren Türkiye, gol için 77 dakika beklemek zorunda kaldı. O dakikada sahneye çıkan Selçuk İnan, ceza sahası dışından attığı klas golle, tribünleri ayağa kaldırdı.

SON DAKİKA ŞOKU!

Grupta puan kaybına tahammülü olmayan Millilerimizi yıkan gol 90+1. dakikada geldi. Valerijs Sabala ceza alanı dışından sert vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve maçın skorunu 1-1 olarak ilan etti.

A Milli Takımımız, bu beraberlikle 9, Letonya ise 4 puana yükseldi.

-----------

Türkiye: 1 - Letonya: 1

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Magnus Sjöblom (İsveç)

Türkiye: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Gökhan Töre (Dk. 58 Şener Özbayraklı), Volkan Şen (Dk. 55 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 83 Mehmet Topal)

Letonya: Vanins, Gabovs, Dubra, Jagodinskis, Maksimenko, Tarasovs, Laizans (Dk. 81 Eduards Visnakovs), Rakels, Cauna (Dk. 60 Zjuzins), Visnakovs, Karasausks (Dk. 85 Sabala)

Goller: Dk. 77 Selçuk İnan (Türkiye), Dk. 90+1 Sabala (Letonya)

Sarı kartlar: Dk. 8 Tarasovs, Dk. 34 Vanins, Dk. 90 Sabala, Dk. 90+1 Eduards Visnakovs (Letonya), Dk. 32 Ozan Tufan (Türkiye)

-----------------------

HOLLANDA KAYBETTİ, ÇEKLER AFFETMEDİ

Grupta oynanan diğer maçlarda ise İzlanda, Hollanda'yı 1-0 yendi. Çek Cumhuriyeti ise 1-0 geriye düştüğü maçta Kazakistan'ı 2-1'le geçti. İzlanda'nın 18 puanda lider olduğu A Grubu'nda Çekler 16 puanla ikinci sırada. 4. sıradaki Milli Takımımız ise 9 puanla, 10 puanlı Hollanda'nın arkasında yer aldı. Grupta Letonya 5, Kazakistan ise son sırada..

YORUMLAR 51
  • Danko 8 yıl önce Şikayet Et
    Formda Cenk Tosun varken Burak Yılmaz tercihi, ilk başta sağ kanatta Şener oynatmak varken Ozanı sağ kanata atmak ne demek Fatih Hoca gözleri ile gördüğünü yüreği ile yapamadı, bu yıl Volkan Şen'i ve Ozan Tufanı kaç defa izlemiş iyi paraya transfer olan iyi oyuncu demek değildir hocam bunları sen bizden daha iyi bilirsin hepimizin bildiği gibi davran lütfen, umarım aynı hatayı Hollanda maçında yapmasın, olsun ben yine de Milli takımımıza ve sana başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun...
    Cevapla
  • FEHMİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Konya, fatih terim ve tüpçü bay bay!
    Cevapla
  • Ölesiye 8 yıl önce Şikayet Et
    isveçli hakemin terör örgütünün yaptığının aynsı DÜNYA BİZİMLE UĞRAŞIYOR
    Cevapla
  • txt 8 yıl önce Şikayet Et
    komiksiniz
    Cevapla
  • Golge 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar olan emekleri için teşekkür edip saçma sapan kadro tercihleri yapan,yanlış oyuncuları seçen ve oynatan başta hoca olmak üzere tamamına yol vermek lazım
    Cevapla
  • nacrea 8 yıl önce Şikayet Et
    fatih o görevden alınsın genç bir kan enjekte edilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle