Arda İspanya'yı da ayağa kaldırdı!

Arda Turan'ın Kazakistan karşısında Türkiye'ye galibiyeti getiren golü, İspanya'da da büyük yankı uyandırdı.

Arda İspanya'yı da ayağa kaldırdı!
Arda İspanya'yı da ayağa kaldırdı!
GİRİŞ 13.06.2015 16:20 GÜNCELLEME 13.06.2015 16:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atletico Madrid forması giyen milli futbolcunun sezonun sona ermesine karşın formunu koruduğuna dikkat çekilen ülkede, 28 yaşındaki oyuncunun EURO 2016 eleme maçında baştan sona iyi bir performans sergilediği, son bölümde de fileleri bulan vuruşuyla zaferi getirdiği belirtildi. Bir çok gazetenin maçın adamı gösterdiği futbolcuyla ilgili yapılan yorumlar şu şekilde:

Diario AS: "Pırlanta gibi bir gol"

As gazetesi yıldız futbolcunun attığı golün videosuna yer verdiği internet sitesindeki haberde, "Arda Turan'ın lüks koleksiyonuna kaliteli bir gol daha eklendi" ifadesine yer verdi. Oyuncunun topu alışı, dönüşü ve bitirici vuruşu yapışına dikkat çekildi, "Bu top çıkarılamazdı, pırlanta gibi bir gol" yorumu yapıldı.

Marca: "Arda Türkiye'yi kurtardı"

Marca gazetesi, "Arda Turan'ın golü Türkiye'yi zafere taşıdı" başlığını kullandı. Marca'da şu değerlendirme yapıldı: "Arda Türkiye'yi yeni bir hayal kırıklığından kurtardı ve üç puanı getirdi. Türkiye EURO 2016 yoluna hala devam ediyorsa bunu kaptanına borçlu. Eğer o olmasaydı kıtadaki mücadeleleri imkansız olurdu. Burak Yılmaz'ın bir çok fırsatı değerlendiremediği maçta Arda zaferi getirdi".

Mundo Deportivo: "Gol sevinci her şeyi anlatıyor"

El Mundo Deportivo gazetesi, başarılı bir futbol sergilediğini belirttiği milli futbolcunun çok kıymetli bir gol attığının altını çizdi: "Arda attığı golle Türkiye'nin EURO 2016 umutlarını canlı tuttu. Tüm futbolcuların üzerine çullandığı gol sevincine bakarsanız, bu zaferin ne kadar kıymetli olduğun anlarsınız".

Eurosport İspanya: "Hocasını sevindirir"

Eurosport İspanya ise, Arda'nın performansını Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ışığında ele aldı. Simeone'nin Arda'nın istikrarlı ve düzenli futbolundan oldukça memnun olduğu ancak skora daha çok katkı yapması gerektiğini düşündüğünü ileten sözleri hatırlatıldı, skorer kimliğinin hocasını sevindireceği belirtildi.

Arda'yla ilgili internet sitelerindeki haberlere yapan İspanyol futbolseverlerin de yıldız futbolcunun performansından oldukça etkilendikleri ve kendisine övgü yağdırdıkları görüldü.

YORUMLAR 1
  • Emekli-İm 8 yıl önce Şikayet Et
    Arda, bir bambaşka maşallahı var. Arda'yı GS'de seyrettiğim ilk maçlarında bu çocuk nerden çıktı yav dedim.Bir çalımla bir kaç rakip oyuncuyu ekarte edip oyundan düşürüyor..İsabetli paslar atıyor..Dedim ki bu,geleceğin kralı..Allah,nazardan esirgesin.Arda gibi oyuncular fazla yetişmiyor ülkemizde..Daima lapa mı yiyorlar nedir? Ya da disiplinli yaşamıyorlar..Nasıl olsa milyon liracıklar ayaklarında..Bence,transfer ücretleri en az yarıya düşürülmeli..O zaman bakın nasıl da çalışıyorlar.Türkiye'de milyonu hak eden çok az futbolcu var..
    Cevapla