Terim: Benim için en sevindirici konu bu!

2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki Kazakistan maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi.

Terim: Benim için en sevindirici konu bu!
Terim: Benim için en sevindirici konu bu!
GİRİŞ 11.06.2015 16:30 GÜNCELLEME 11.06.2015 16:30

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında yarın deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak. A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında yarın deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak. Mücadele Show Tv ekranlarından naklen yayınlanacak. 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda 6. maçlar öncesi Türkiye 5 puanla dördüncü, Kazakistan ise bir puanla altıncı ve son sırada yer alıyor. Kritik mücadele öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi.

İŞTE TERİM'İN AÇIKLAMALARI:

"Yarın, fazla yabancılık çekmeyeceğiz bir ülkede maç oynayacağız. Buradaki herkesin yaklaşımı oldukça sıcak. Sezon sonu olduğundan; maça hazırlanmaları için sezonu, arkadaşlarına göre erken bitiren oyuncularımıza idman programı verdik. Sezon bitiminin ardından bu tarz maçları oynamak zordur. Oyuncularımızın fedakarlığı, isteği bizi son derece memnun ediyor. Hollanda maçında son dakikada yediğimiz şanssız gole karşın "Bu iş daha bitmedi" mesajı vermemiz son derece önemliydi.

"TAKIM OLMAYA BAŞLADIK"

"2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin ikinci yarısı başlıyor. Bu yarıya galibiyetle başlamak istiyoruz. Kazakistan maçından sonraki 4 maçın 3'ü evimizde. Yavaş yavaş da takım olmaya başladık. Bu durum bizim için avantaj olacaktır. Kazakistan fiziki açıdan oldukça güçlü bir ekip. İkili mücadelelerde ve duran toplarda etkililer. Önemli olan bizim maçları kazanmamız. Biz kazandıktan sonra diğer maçların sonuçları önemli değil. Liglerimizdeki oyuncuları sürekli takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yeni oyuncular olacaktır."

EMRE SINAVINI BAŞARILI VERDİ

"A Milli Takım'da oynamak için oyuncuların yaşının önemli olmadığını düşünüyorum. Emre Taşdemir, Bulgaristan maçında oldukça başarılıydı. Caner'in olmaması belki de Emre'yi bize kazandırdı. Emre sınavını başarılı verdi diye görüyorum. Hayrullah Mert Akyüz, Ozan Tufan gibi de birçok genç oyuncumuz var. Şu an kadroda olmayan ama sürekli takip edip daha yüksek performans beklediğimiz birçok da genç oyuncu var. Yeni gelen yabancı transfer kuralı ile Türk oyuncularının Avrupa liglerine transfer olacağını düşünüyorum."

"SALİH'TEN ÇOK UMUTLUYDUM"

"Yavaş yavaş gençleşiyoruz. Ama beklediğimiz bazı oyuncular da çıkış yapamadı. Salih'ten (Uçan) çok umutluydum. Okay (Yokuşlu) çıkış yapar mı diye baktım. Emre Çolak'ın biraz daha oynaması zorlaması lazım. Oyuna girenin, çıkanın taktiği değiştirmediği bir Milli Takım'a doğru gidiyoruz. Benim için en sevindirici konu bu. 11'i yazmıştım, ama açıklamayacağım. Kalede Volkan Babacan'ın olduğunu söyleyebilirim. 3 büyüklerden daha fazla oyuncu veren kulübümüz oldu. Önümüzdeki yıl daha farklı beklentilerim var."