Terim'in son bombası! Milli Takım'a yeni isim

Almanya-Türkiye arasındaki tercihini iki kez değiştiren Tolgay Arslan'ın, Ay-Yıldızlı formayı giymesi için tek bir yol var.

Terim'in son bombası! Milli Takım'a yeni isim
Terim'in son bombası! Milli Takım'a yeni isim
GİRİŞ 06.05.2015 09:14 GÜNCELLEME 06.05.2015 09:42

Beşiktaş’a ara transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Hamburg’tan transfer edilen Tolgay Arslan, Siyah-Beyazlılar’da kısa sürede sergilediği başarılı performansla alkış toplamıştı.
 
Başarılı form grafiğinin ardından milli takım tercihi sorgulanmaya başlanan 24 yaşındaki futbolcunun, Almanya doğumlu olmasına rağmen henüz bu ülkenin A takımında forma giymediği için Türkiye’yi tercih edebileceği iddia edilmişti.
 
Önceden Almanya’nın genç takımında forma giyen ardından kararını değiştirip Türkiye’yi seçen başarılı orta alanın, son olarak Panzerler’in Ümit Milli ekibinde görev yaptığı için FIFA tarafından tekrar seçimini güncellemesi engellenmişti. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tolgay Arslan, bu durumun değiştirilebileceğini belirterek, “A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’den davet gelmesi halinde FIFA’ya bu belgeyle başvurup seçimimi Türkiye’den yana kullanma şansım olabilir. Eğer böyle bir durum olursa Türkiye adına oynama yolumun açılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Oğuzhan’a karşı forma giymişti

Almanya Ümit Milli Takımı’yla Türkiye’nin 2012 yılında karşılaştığı özel maçta Ay-Yıldızlılar’a karşı görev yapan Tolgay Arslan, şimdi Beşiktaş’ta beraber oynadığı Oğuzhan Özyakup’un rakibi olmuştu. Başarılı futbolcu, 1-1 sona eren karşılaşmada oyuna ilk 11’de başlamış ve mücadelenin 59. dakikasında çıkmıştı.

KAYNAK: FANATİK