Hollanda basını: Dramı Sneijder önledi

Milli Takım'ın Hollanda ile dün gece 1-1 berabere kaldığı maç, Hollanda basınında geniş yer buldu.

Hollanda basını: Dramı Sneijder önledi
Hollanda basını: Dramı Sneijder önledi
GİRİŞ 29.03.2015 12:48 GÜNCELLEME 29.03.2015 12:48

Pazar günü olduğu için gazetelerin yayımlanmadığı ülkede internet sitelerinde maça yer veren gazete ve televizyonlar, Sneijder'in uzatma dakikalarında attığı golün Hollanda'yı kısmen de olsa rahatlattığını ön plana çıkardı.

"Sneijder Türk dramını önledi" başlığını kullanan De Telegraaf gazetesi, Hollanda'nın, Türkiye karşısında evinde aldığı bu beraberlikten sonra gruptan doğrudan çıkmasının biraz daha zorlaştığını yazdı.

Hollanda'nın istediği oyunu sahaya yansıtamadığına dikkati çekilen haberde, "Portakallar"ın savunmasının Burak Yılmaz'ın golüne engel olamadığı belirtildi. Arjen Robben'in yerine Hiddink tarafından ilk 11'de şans verilen Ibrahim Afellay'ın etkisiz olduğunu öne süren gazete, Sneijder'in uzatma dakikalarında attığı golün Hollanda'yı yenilgiden kurtardığına vurgu yaptı.

Hollanda Milli Takımı oyuncularının, eleştirilerin hedefi olan teknik direktör Hiddink'i desteklediklerine de değinilen haberde, futbolculardan Narsingh'in, "Hiddink ile başarılı olunmadığını söylemek saçmalık. Bizler her durumda teknik direktörün arkasındayız" ifadesine yer verildi.

Maçı canlı yayımlayan NOS televizyonu ise Hollanda'nın son dakikada attığı golle bir puanı aldığını belirtti.

Birinci devrenin ilk bölümlerinde daha çok topa sahip olan Hollanda'nın Depay, Wijnaldum ve Sneijder'le yakaladığı pozisyonlarda kaleci Volkan Babacan'ın gole izin vermediğine vurgu yapılan haberde, evsahibi ekibin defansta Türkiye'nin kontrataklarına karşı zorlandığı kaydedildi.

AD gazetesi ise Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'na katılamama tehlikesini son anlarda bulduğu gole önlediğini yazdı.

Hollanda'nın bu sonuçla grupta üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan gazete, "Portakallar"ı Avrupa Şampiyonası'na giden yolda zorlukların beklediğini yazdı.