Terim: Hepsi ile gurur duydum

Manisa'da 3 kıtadan 8 milli takımın katıldığı 2015 Mercedes-Benz Ege Kupası'nın sahibi olan U16 Milli Takımı şampiyonluk kupasını aldı.

Terim: Hepsi ile gurur duydum
Terim: Hepsi ile gurur duydum
GİRİŞ 24.01.2015 19:35 GÜNCELLEME 24.01.2015 19:35

Manisa'da 3 kıtadan 8 milli takımın katıldığı 2015 Mercedes-Benz Ege Kupası'nın sahibi olan U16 Milli Takımı şampiyonluk kupasını aldı.

Mümin Özkasap Spor Tesisleri'nde oynanan maçın ardından kupa töreni düzenlendi.

Tören şampiyon olan Milli Takıma kupası ile turnuvada 2. olan Fransa ve 3. olan Çek Cumhuriyeti milli takımlarına madalyaları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Arif Koşar tarafından verildi.

- Kupanın diğer ödülleri

Kupa töreninde "En İyi Kaleci" ödülü Norveç Milli Takım Kalecisi Emil Odegard'a, "En İyi Defans Oyuncusu" ödülü Türk Milli Takımı'ndan Recep Yemişçi'ye verilirken, "Gol Krallığı" ödülü ise 3 futbolcu arasında paylaşılarak Türk Milli Takımı'ndan Görkem Çelik, Fransa Milli Takımı'ndan Yassin Fortune ile Maxime Penneteau'ya verildi.

Kupanın "Fair Play" ödülü ise Çek Cumhuriyeti milli takımına verildi.

Kupayı kazanarak turnuvada en fazla şampiyon olan takım ünvanını da alan U16 Türkiye Milli Takımı şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

- Terim: "Hepsi ile gurur duydum"

Törende, gazetecilere açıklama yapan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kupayı kazanan takım oyuncuları ile teknik heyeti ve organizasyonu gerçekleştirenler yöneticileri tebrik ettiğini belirtti.

Prestij açısından çok önemli bir turnuva olduğunu kaydeden Terim, şöyle konuştu:

"Böyle turnuvada ciddi rakiplerle oynayıp, takımları namağlup yenmek veya şampiyon olmak çok önemli. Çocukları hakikaten gözlerinden öpüyorum, hepsi ile gurur duyuyorum. Çok yetenekli oyuncularımız var. Bugün sahada çok güzeldi. Avrupa'da böyle finaller böyle küçük sahalarda oluyor, hoş oldu bence. İnşallah bunlar ülkede devam etmeli. Bu gençler hepimizin. Sahip çıkma isteğimiz daha fazlalaşmalı. Onları yetiştirmede çok daha ciddi adımlar atmalıyız. İyi eğitimcilere çok ihtiyacımız var. Yani bir ABD'yi, bir Fransa'yı geçmek böyle kolay işler değil. Onun için iyi götürdüler. Bugün takımda 4-5 oyuncuları da eksikti."

Turnuvaların futbola çok ciddi katkısının olduğunu vurgulayan Terim, "Böyle prestijli turnuvalarda gençliğimiz adına, onların güveni adına, önemle hazırlanmaları adına ve istikbalde daha iyi oyuncular olmak adına önemli bir kazanç olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.