Milli Takım'da sürpriz karar! Artık maçlar...

Türkiye-Kazakistan maçı sonrası Milli Takım'ın bundan böyle gruptaki ev sahibi maçlarını Kadir Has Stadı'nda oynamak istediği öğrenildi.

Milli Takım'da sürpriz karar! Artık maçlar...
Milli Takım'da sürpriz karar! Artık maçlar...
GİRİŞ 19.11.2014 11:26 GÜNCELLEME 19.11.2014 11:30
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Müsabakalar ve Organizasyon birimi yetkilileri, Kazakistan maçından sonra Kayseri'yi arayıp stadın ve sahanın zemini hakkında son durum bilgisi aldı. Kayseri'de oynanan maçlarda bugüne kadar bir sorun çıkmaması ve stadın modern hali nedeniyle TFF'nin milli maçlar konusunda ilk tercihinin Kadir Has Stadı olduğu öğrenildi.

UEFA STANDARTLARINDA EN ÜST SEVİYEDE

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, Kadir Has'ın açıldığı günden bu yana 4 milli maç, 2 Türkiye Kupası, U-20 Dünya Kupası açılış maçı ve B grubu karşılaşmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Üstünel, A milli futbol takımının bundan sonraki maçlarını Kayseri'de oynaması konusundaki gelişmeleri şöyle aktardı:

32 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadımız, 460 adet yüksek çözünürlüklü kamera, Passolig sistemine uygun 54 dijital turnikeyle, Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı'nın Euro 2016 eleme müsabakalarını oynayacağı aday statlardan birisi olarak bildirildi. Bunun için stadımızda UEFA denetçileri tarafından bir inceleme yapıldı ve bunun sonucunda UEFA değerlendirmelerinin en yüksek standardı olan 4 yıldız verildi. Türkiye- Kazakistan maçı sonrası TFF Müsabaka ve Organizasyon Birimi yöneticileri bizi arayıp, stadın ve zeminin son durumunu sordular. Bu da önümüzdeki dönemde milli takımımızın yeniden Kayseri'ye gelmesi anlamını taşıyor. İnşallah bu konudaki beklentimiz de boşa çıkmayacak ve milli takımımızı yeniden Kayseri'de ağırlayacağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • Erkan Gültekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kadir Has Stadyumunu o kadar övmüşsünüz ama bir de Torku Arenaya bakın Kadir Hastan kat kat fazlası var ama Konya üvey evlat tabiiii
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar Konya'da hiç milli maç olmadı. TORKU ARENA'da oynansın en güzel şekilde ağırlarız.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    konyada güzel ağırlarız buyursunlar
    Cevapla
  • torku arena dururken 9 yıl önce Şikayet Et
    torku arena gibi bir stat dururken neden kadir has gerçekten çok garip.
    Cevapla
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    Torku Arena daha iyi olur. Kadir Has da iyi olur. Kayseri-Konya iyidir. Anadolu insanının milli duygusu yerindedir elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle