Terim'den çarpıcı sözler: Çok mutluyum çünkü..

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya maçının sonrasında açıklamalarda bulundu.

Terim'den çarpıcı sözler: Çok mutluyum çünkü..
Terim'den çarpıcı sözler: Çok mutluyum çünkü..
GİRİŞ 12.11.2014 23:33 GÜNCELLEME 13.11.2014 00:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tecrübeli hoca, Türk halkına Brezilya'yı izlettiği için mutlu olduğunu söylerken, kendi durumumuzu gördüğümüz için, böyle bir hezimetin 'milat' olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İşte Terim'in o sözleri;

"Teknik analizi herkes yapacaktır ama, güzel bir takımla oynadık. Müthiş bir takım seyrettirdik, zaman zaman biz de seyrettik. Şu olsaydı, bu olsaydı değil bu maçın yorumu. Türkiye'nin her insanının zaman zaman bazı gerçeklerle yüzleşmesinde yarar var. Bu da onlardan bir tanesi. Ki sonrada ileride karşılaşacağımız projeleri etkilesin. O yüzden olaya böyle bakmak lazım. Daha da yiyebilirdik. 1-2 tane de belki biz atardık. Dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Daha gol yemediler, Japonya'dan geldiler o da 4-0. Türkiye'de bazı şeylerin altını daha net çizmemiz lazım."

"ÇOK MUTLUYUM"

"Bir şeylerin yeterli olmadığını, küçük vizyonlarla bir yere gidilmeyeceğini bilmemiz lazım. Sevgi ortamında, kendi gerçeklerimizi görerek yapabiliriz. İzlanda maçında, yıldızlar diye sorduklarında ben de yıldızlar kim demiştim. Taffarel geldi biraz önce, yarın antrenmanmları var, bana Neymar yine aynı koşuyor dedi. Uzun vadeli projeler yapmalıyız. Böyle yıldızlar topluluğunu seyrettirdiğimiz için Türk halkına çok mutluyum. Bizde de bazı gerçekler bu tip gerçekleri görerek değişebilir."

"KENDİ EVLATLARIMIZI DÖVMEYELİM"

"Bunlar bizim çocuğumuz. O hatalı, beriki hatalı, ben hatalı itiraz yok. Bizim çocuklar elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kötü oynuyor, iyi oynuyor. Ama 15. dakikada ne oyuncular, ne federasyon başkanı bunu hak ediyor. Bizim çocuklar da alkışlanmalı. Pazar günü bir yarışma içinde maça çıkacağız. Kendi evlatlarımızı dövmeyelim. Kötü oynayabilirler, ben de kötü yöbetebilirim. Ayağına gelince yuhluyorsunuz, öbür tarafa gelince alkışlıyorsunuz. Bunun tadını çıkarmalı. Ben bu maçı Kazakistan'ın oyun anlayışı böyle diye başka takım da seçebilirdim. Hayır, ben Arjantin ile de oynayalım da Messi'yi de izlesinler diye uğraşırken... Bu seyirci kültürünü, yaklaşımı değiştirmemiz lazım. Bu oyuncuların hiçbiri bunu hak etmiyor. Bizim görevimiz onları el üstünde tutmak. Bunlar bizim evladımız. Hepimiz de böyle olmalıyız. "

"DAHA İYİSİ VAR DA OYNATMADIK MI?"

Sağ bek oynar mı, santrofor bu mu olmalı falan... Sorarlar, daha iyisi var mı da oynatmadık mı? Bazen böyle milatlar vardır, aradaki farkı görüyoruz.Neymar 90. dakika yanımda orada top istiyor. Soruyorlar, benim atmam lazım diyor. Heralde onun istekleri de başka oyuncuları yakalamak. Biz de ne yapmalıyız ki oralara gelmeliyiz. Ben yapmam başkası bulunur. Konu bu değil. Bu ülkede zaman zaman böyle bir takım gelmeli ve gerçekleri gözümüze batırmalı ki, biz... Ben pesimist bir insan da değilim, çok iyimser bir insanım. Bazen kulübede bile aciz kalabilirsiniz. Neymar'ı da alkışlayalım, Brezilya'yı da alkışlayalım, bizim çocukları da alkışlayalım. Doğruları ülke olarak yapmamız lazım. Önemli bir ders, önemli bir milat."

YORUMLAR 12
  • atlantiks 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE FUTBOL DİREKTÖRÜ fatih terim ! Sen fulbol kamuoyunun karşışına çıkıp ; "gökhan töre krizini doğru yönetemedim. O yüzden Hakan ÇALHANOĞLU ile Ömer TOPRAK milli takımdan KOPTULAR" diyebiliyor musun? Bu iki genç ne yapsalardı yani ? Birinin kafasına silahla vuran, diğerinin ağzına silah sokan topçumuz (!) BAŞTACI EDİLİRKEN bunlar hiç bir şey olmamış gibi mi davransalardı ? Hem, aynı veya benzeri vukuatların yeniden yaşanmayacağının garantisi var mıdır ? ADALET ve HAKKANİYET bu mudur ? O Hakan ÇALHANOĞLU ki henüz 20 (yirmi) yaşında ve de Bayer Leverkusen'in EN ÖNEMLİ FUTBOLCULARININ BAŞINDA GELİYOR. Bu yaşında yıllığı 3 milyon eurodan 5 yıllık sözleşmesi var. Şimdiden Avrupa'da isminden söz ettiriyor, gelecekte daha da yıldızlaşacağını görmek için kahin olmaya gerek yok ! Denebilir ki, bu iki isim oynasaydı sonuç farklı mı olurdu ? Olmazdı elbet. Ama zaten FUTBOLCU YETİŞTİREMEDİĞİMİZ ülkemizde bir de mevcutları böyle kaybederseniz...?
    Cevapla
  • KAAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ayda 831 bin tl maaş alan elbet mutlu olur
    Cevapla
  • fenerlim 9 yıl önce Şikayet Et
    fatih hocam sen mutlu olmada biz mi mutlu olalım milyon avroları götüren sen gelenden gedenden gol yiyen türk milleti
    Cevapla
  • anemo 9 yıl önce Şikayet Et
    düşünün takımı yenılıpte mutlu olan bir insan. helal be tabıkı mutlu olur çünkü aylık geliri 810 bin tl 5+2 yıl sözleşme gitmesi halında 15 milyon tazmınat ee geriye ne kaldı mutlu olmak yaşanın kötülük...
    Cevapla
  • enteresan:) 9 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim prandelli gibi konuşmaya başladı 4 yiyorsun utanacağına yaptıkları konuşmaya bak ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle