Kadıköy'de Samba rüzgarı!

A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda dünya devi Brezilya'yı ağırladı.

Kadıköy'de Samba rüzgarı!
Kadıköy'de Samba rüzgarı!
GİRİŞ 13.11.2014 00:05 GÜNCELLEME 13.11.2014 01:57
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

A Milli Futbol Takımı, özel maçta Brezilya'ya 4-0 yenilirken, millilerin Kazakistan ile yapacakları maç öncesi ortaya koydukları performans vasatın altında kaldı.

İki ülke milli takımları arasında 58 yıl aradan sonra İstanbul'da yapılan mücadelede "Sambacılar", ilk yarıda 3 gol attıkları karşılaşmayı rahat bir oyunla kazanmasını bildi.

Sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmayan önemli oyuncuların yanı sıra çok sayıda as oyuncusunu da yedekte tutan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, ikinci yarı başlarken yaptığı oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmedi.

Karşılaşmanın ardından bütün tribünlerin alkışladığı Brezilyalı futbolcular, tribünlerin sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yaptığı üç maçta 1 puanla son sırada bulunan A Milli Futbol Takımı, gruptaki 4. maçında 16 Kasım Pazar günü İstanbul'da, kendisiyle aynı puana sahip Kazakistan ile karşılaşacak.
11,5 yıl sonra 4-0'lık yenilgi

A Milli Futbol Takımı, 11,5 yıl sonra bir maçı 4-0'lık skorla kaybetti.

Bundan önce 30 Nisan 2003'te Çek Cumhuriyeti ile Teblice'de yaptığı özel maçta 4-0'lık yenilgi yaşayan ay-yıldızlılar, yine özel bir maçta bu kez Brezilya karşısında aynı skorla yenilgi aldı.

Bu skor aynı zamanda A Milli Futbol Takımı'nın Fatih Terim yönetiminde aldığı en farklı skorlu mağlubiyet oldu.

"Yeter Yıldırım Demirören yeter" tezahüratları

Neymar'ın 20. dakikada gelen golünden sonra futbol severler Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tepkili tezahüratlar yaptı.

Brezilyalı yıldız golünden sonra saha içinde takım arkadaşlarıyla sevinç gösterileri yaparken, tribünler "Yeter Yıldırım Demirören Yeter" şeklinde tempo tuttu. Aynı tezahürat millilerin ilk yarıda kalesinde gördüğü diğer gollerden sonra da yapıldı.

Karşılaşmanın devre arasında Brezilyalı gazeteciler büyük bir merak Türk gazetecilere "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratlarını sordu. Brezilyalılar, tribünlerin TFF Başkanı'na yönelik tepkisini şaşkınlıkla karşıladı.

Bu arada futbol severler, Neymar'a yapılan fauller sonrası milli futbolculara tepki gösterdi.

Semih'in şanssızlığı

Karşılaşmanın 24. dakikasında ay-yıldızlı ekipte kendi kalesine gol atan Semih Kaya, bu sezon ikinci kez bu şanssızlığı yaşadı.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Borussia Dortmund takımına deplasmanda 4-1 yenildikleri maçta kendi kalesine bir gol atan sarı-kırmızılı futbolcu, milli maçta da aynı durumla karşı karşıya kaldı.

Semih, savunmada çıkarmaya çalıştığı topu ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdikten sonra büyük bir üzüntü yaşadı.

4 dakikada iki gol

Brezilya karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan A Milli Futbol Takımı, 4 dakika içinde kalesinde iki gol birden gördü.

Maçın 20. dakikasında savunmanın arasına atılan topta Neymar'a engel olamayan ay-yıldızlı savunma, 24. dakikada da Semih'in kendi kalesine golüyle 2 farklı geriye düştü.

---------------------------------------------------------------------------

Türkiye: 0 - Brezilya: 4

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu

Hakemler: Ravshan Irmakov, Abdulhamidullo Rasulov, Jakhongi Saidov (Özbekistan)

Türkiye: Volkan Demirel (Dk. 46 Volkan Babacan), Ozan Tufan, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal (Dk. 78 Tarık Çamdal), Hamit Altıntop (Dk. 46 Selçuk İnan), Bilal Kısa (Dk. 46 Caner Erkin), Arda Turan, Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Volkan Şen), Umut Bulut (Dk. 85 Alper Potuk)

Brezilya: Diego Alves, Danilo, Miranda, David Luiz, Filipe Luis, Luiz Gustavo (Dk. 85 Fred), Fernandinho (Dk. 73 Casemiro), Willian (Dk. 77 Douglas Costa), Oscar (Dk. 73 Coutinho), Luiz Adriano (Dk. 73 Firmino), Neymar

Goller: Dk. 20 ve 60 Neymar, Dk. 24 Semih Kaya (Kendi kalesine), Dk. 44 Willian (Brezilya)

Sarı kart: Dk. 67 Caner Erkin (Türkiye)

YORUMLAR 37
  • bir taraftar 9 yıl önce Şikayet Et
    harbi galatasaray türk futbolunun aynası. galatasaray avrupada başaralıyken türk milli takımı da dünyada başarılı oluyor, galatasaray başarısızken, türk milli takımı da başarısız. galatasaray 4, viteste geri giderken milli takım da aynı viteste geri gidiyor.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    ne olur ya, hadi hoca da sorun var, kactir hoca degisiyor niye hep ayni sonuc? bence bunlarin hepsini cikartin kadrodan, anadoludan olsun batidan dogudan olsun memleketimde canini ortaya koyacak ne futbolcular vardir, ama destek yoktur..hepsi simardi hepsini atin kadrodan yada artik milli takim diye bir takim olmasin..bune rezillik boyle ya..hayatlari boyunca hazirlik maci yapiyorlar, gercek masa cikincada hazirlik maci gibioynuyorlar..nede olsa sahaya ayak basinda paralarini aliyorlar..kaybedilen mac parasi odenmesin ozaman gorem onlar..
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    mahalle takımına herkes fark atar n'olcak sanki, gitsinler Almanya'ya atsınlar. Gücünüz bize yetiyo dimi...
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    gelen 4 giden 4 atıyor, rezil olacağımıza gelin bu sevdadan vaz geçelim biz futbolu öğrenemeyiz vesselam ! hangi spor dalında başarılıyızda bunda olalım ?
    Cevapla
  • futbol 9 yıl önce Şikayet Et
    maalesef ülkemizin futboluda sıfırlandı. ben böyle kötü bir lig ve milli takım dönemi hatırlamıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle