"Milli takım yenilince sevinenler var"

Nuri Şahin, ay yıldızlı takımın kötü gidişini yorumladı, arkadaşlarına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

"Milli takım yenilince sevinenler var"
"Milli takım yenilince sevinenler var"
GİRİŞ 16.10.2014 10:02 GÜNCELLEME 16.10.2014 10:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sakatlığı nedeniyle 4 aydır sahalardan uzak olan Dortmund’un yıldızı, Avrupa’dan gelenlerin Milli Takım’da isteksiz oynadığı eleştirilerine kırıldığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, "Milli takımın yenilmesine sevinen insanlar var" dedi.

TÜRK Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine çok kötü bir başlangıç yaparken, Nuri Şahin’in takımda olmayışı, ekibimizin önemli dezavantajlarından biri olarak kabul ediliyor.

Evet, Nuri yok, çünkü tam 4 aydır sakat. Sadece 2 hafta önce antrenmanlara başlayan yıldız oyuncu, kulübü Dortmund’un yeni tesislerindeki söyleşimizde öncelikle bu konuya değindi,“Hızla iyileşiyorum. 2 haftaya kadar takımla birlikte antrenmanlara çıkarım. Ne zaman sahalara dönerim tam olarak bilmiyorum. Ama amacım sezonun ilk yarısı sona ermeden takımdaki yerimi almak” dedi.

ÜÇ MAÇTA BİR PUAN ALMAK ÇOK ÜZÜCÜ

Sohbetimizin önemli bölümünde Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası grup maçlarında aldığı sonuçları konuştuk. Yaşananların iç açıcı olmadığını söyleyen milli futbolcu şöyle devam etti:

“Gruptaki 3 maçta sadece 1 puan almak üzücü. Letonya’yı yenememek beni çok üzdü. Ama dışarıdan ahkam kesmek istemiyorum. Sahada olsam eleştirirdim. Futbol artık eskisi gibi değil. 10-15 yıl önce güçlü takım zayıf takımı yenerdi. Artık bu dönem kapandı. Bakıyorsunuz Çek Cumhuriyeti, Türkiye’de kendi sahasındaymış gibi oynuyor. 3 ay önce dünya şampiyonu olan Almanya’yı Polonya yeniyor. Eğer sen odaklanamazsan ve iyi hazırlanmazsan yenilirsin.”

7 MAÇ 21 PUAN

Her şeye rağmen, grupta hiçbir şeyin bitmediğini anlatan Nuri, “Umutlu olmak zorundayız. 7 maç var. 21 puan alabiliriz. 22 puanla çıkarız. Ama Hollanda ile 2 ve Çek Cumhuriyeti ile de 1 zor maçımız var. İyi hazırlanırsak yenebiliriz. Kaliteli takımımız var. Bazı insanlar seviniyor milli takımın yenilmesine. Evet, bizim yanlışlarımız var. Son yıllarda iyi işler yapamadık. İyi oynamıyoruz. Turnuvalara katılamıyoruz. Kabul etmek lazım” diye konuştu.

GALATASARAY iÇiN AĞLADIM

Türk takımlarının başarılı olmalarını gönülden istediğini belirten Nuri “11-12 yaşındayken Galatasaray UEFA Kupası’nı kazandı. Hüngür hüngür ağladım. Avrupa’da benim jenerasyonumun yüzde 90’ı Galatasaraylı... Fenerbahçe bundan iki yıl önce Avrupa Kupası’nda yarı final oynadı. Çok iyi bir maç çıkardı. Sanki ben kendim oynamış gibi mutlu oldum. Yenilip finali kaçırdıkları için çok üzüldüm. Beşiktaş-Arsenal maçında Demba Ba’nın son dakikada pozisyonunda yıkıldım. Burada Türkiye’yi yaşıyoruz.” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle nuri.
    Cevapla