Terim'den millilere tek laf çok anlam!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçı sonrası soyunma odasına girdi, maçı konuşmadan tek cümle söyledi.

Terim'den millilere tek laf çok anlam!
Terim'den millilere tek laf çok anlam!
GİRİŞ 11.09.2014 05:54 GÜNCELLEME 11.09.2014 17:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İzlanda karşısında alınan 3-0’lık  yenilgi, herkesin üzerine kara bir bulut gibi çöktü. 90 dakikanın ardından soyunma odasına giren Fatih Terim, susarak öğrencilerine çok şey anlattı, futbolcuların ağzını bıçak açmadı, dönüş yolculuğunda herkes sus pus oldu.

Yenildiği anlarda bile dik duruşundan taviz vermeyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, belki de ilk kez bu kadar üzgün ve şaşkındı. Alınan sonuçtan çok, ortaya konan futbolu A Milliler’e yakıştıramayan Fatih hoca, oyun bitiminde soyunma odasına girdi ve maçı kritize bile etmeden, ''Hadi giyinin gidiyoruz'' ifadesini kullandı. Terim’in bu suskunluğu aslında futbolcular için çok şey ifade ediyordu. Hoca burada, adeta ''Söyleyecek söz yok'' diyerek hepsine bir mesaj vermişti.

Üstelik, hiç biri kötü futboldan dolayı hocasından özür dilememiş, Fatih hocanın ifadesiyle, ''Pardon'' bile dememişti.

''DAHA DOKU MAÇ VAR''

Terim gibi yıkılan diğer bir isim de Trabzonsporlu kaleci Onur oldu. Kötü goller yemişti. Kırmızı kart gören Ömer Toprak ile birlikte eleştirilen bir isimdi. Fakat teknik heyet ve Futbol Federasyonu yöneticileri, başarısızlığın sadece bir kişiye değil, bir takıma ait olduğunu söyleyerek Onur’u teskin etmeye çalıştı. Dönüş yolculuğunda da kimsenin ağzını bıçak açmadı. Saatler süren yolculuk boyunca herkes suskun kalmayı tercih etti.

Bu maçın telafisi olduğuna inanan yöneticiler, ''Daha dokuz maç var. Ama Çek Cumhuriyeti’nin kazanması kötü oldu. Şimdi tüm maçlara final gibi bakmamız gerekiyor'' ifadesini kullandılar.

EMRE'NİN GÖZYAŞLARI

A Milli Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, İzlanda karşısında alınan ağır yenilginin ardından gözyaşlarını tutamadı. Saha içinde ağlamaya başlayan Emre, soyunma odasında hırsından gözyaşı döktü.

Ancak uzun bir süre sonunda odadan çıkan ve gözleri kıpkırmızı olan tecrübeli oyuncu, ''Takım olarak kötüydük. Çok kötü goller yiyoruz. Bunlar bize yakışmıyor. Ama bunun telafisi var. Önümüzde 9 maç bulunuyor. Türk Milli Takımı olarak bu kadar kötü oynamaya hakkımız yok'' ifadesini kullandı.

Dönüş yolculuğunda havalimanında Emre Belözoğlu’nun yanına gelen birkaç vatandaş da tecrübeli oyuncuyu teselli etmeye çalıştı.

YORUMLAR 10
  • BURHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    50 MAC DA OLSA YİNE YENİLİRİZ RUH YOK TAKIMDA. REZİL OLDUK.
    Cevapla
  • emrullah 9 yıl önce Şikayet Et
    senol hocam bu ülkede futbolcu da cikar basketbolcu da CIKAR tennisci de cikar diger ülkelerde cikiyorda bizde neden cikmiyor??? önce bu sorunun cevapini bulmamiz lazim.. türkiyede genclere yeterince sans verilmiyor kisaca alamanyada her okulun ama ilk orta lise universite okullarinda okularin hemen yaninda kapali spor salonlari var bu kapali spor salonlarinda futbol oynayacak kadar büyük dür her okulun acik futbol sahasi var her okulun athletizm sahasi var her okulun basket sahasi var. her okulda gercek egitim almis diplomali spor hocalari var hafta da 4 saat spor var almanyada--biziim ülkede türkiye de okulun bahcesinde saga dön sola dön diyerek spor olmaz sporcu yetismez.. hem her amatör kulubün kendine ait spor tesisleri var kapali spor salonundan futbol sahasi var ve buralara gencler gidiyor ve burdan sprcular yetisiyor.. türkiye 70milyon aalmanyada daki türrkler 3 milyon ve bugün türkiye süper lige futbol oynayan larin %65 almanydan yetisme aalmanyadan gelm
    Cevapla
  • mesut 9 yıl önce Şikayet Et
    ben anlayamıyorum yani bizim gördüğümüz yıllık 5 milyon euro ödedeğiniz fatih terim ve para akıttığınız teknik ekip göremiyor mu biz futbol oynamıyoruz günümüzde ki dünya futbolunun stili çok farklı heyecan yok rahat bol pas ve kondisyona dayalı herkes tam bir profesyonel gibi top oynuyor ve ona göre davranıyor kondisyonu olmayan çalışmayan kendine bakmayan futbolcunun gözünün yaşına bakmıyorlar çekiyorlar ipini aslında daha neler neler yazılabilir ama gerek yok bizden bir cacık olmaz gidrsek de benim için çok büyük süpriz olur 2016 ya
    Cevapla
  • ali paşa 9 yıl önce Şikayet Et
    berbat bir milli takım var. oyuncularımız ağzına kadar kibirle dolu. Türkiye topraklarında ayakları bile yere basmadan burunları havada geziyorlar. FATİH TERİM BİTMİŞ. Bu hocanın yetiştirmiş olduğu takımsa bu, bitmiş fatih terim. emeklilik zamanı gelmiş geçiyor bile. artık buna inansın kandırmasın kendini, kabullensin. TEK KELİME OYUN BERBATTI...maçı izlerken İzlanda'ya hayran kaldım. helal olsun. kibirli olanlara iyi bir mesaj verdiler. kasıla kasıla gezmek değil adam gibi oynamak lazım dediler...fatih hocaya tek sözümüz emekli ol ya da adam gibi yönet. koskoca ülkenin sinirleri ile oynamayın.
    Cevapla
  • sonuc kacinilmaz idi 9 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim bey´in acabi gurbetci futbolculara karsi birseyi´mi var hakan calhanoglu gibi genc yildizi oynatmiyor yasli pili bitmis´leri oynatiyor örnekhakan calhanoglu 10mac´da kötü oynasa ben yine hakan calhanoglun´dan vazgecmem cünkü genc yetenek önü acik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle