ABD - Türkiye maçında 'hindi' polemiği

Milli Takımımız'ın 2-1'lik skorla yenildiği ABD maçında 2. golü atan Dempsey'in sevinç sırasında yaptığı figürler tartışmalara neden oldu.

ABD - Türkiye maçında 'hindi' polemiği
ABD - Türkiye maçında 'hindi' polemiği
GİRİŞ 02.06.2014 16:01 GÜNCELLEME 02.06.2014 16:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dün oynanan ve A Milli Futbol Takımımız'ın 2-1'lik skorla yenildiği ABD karşılaşmasında takımının 2. golünü atan Dempsey'in sevinç sırasında yaptığı figürler sosyal medyada 'hindi dansı yaptı' yorumlarına neden oldu.

PANKART DA TARTIŞMA YARATMIŞTI

ABD tribünlerinden açılan pankartta, “Yeni Amerikan Rüyası” ifadelerine yer verilirken Özgürlük Heykeli’nin elindeki figür büyük dikkat çekti. Pek çok medya organı Özgürlük Heykeli’nin elinde “Dünya Kupası”nı tuttuğunu iddia etti. Ancak figürün Dünya Kupası’nı andırmadığını ve Türkiye’ye bir çeşit gönderme olduğunu söyleyenler ise Özgürlük Heykeli’nin elinde “Hindi Budu” olduğunu belirtti.

Amerikalı taraftarların ve futbolcu Dempsey'in Türkiye’nin İngilizce karşılığı olan Turkey (Hindi) ismiyle dalga geçmek için böyle bir yola başvurdukları iddia edildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Fatih Başpınar 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu hayvanin insanlardan cektigi?. Avrupalilar bu hayvanin turk memleketinden geldigini sandigi icin turk kusu manasina gelen turkey bird zamanla kisalarak turkey kelimesi turemistir. Turkler bu kusun hint ulkesinden geldigini sanip hint kusu manasina hindi kus demis. İsin garibi hintlilerde bu kusu portekizlilerin perudan getirdigini dusunup Peru bird demisler. Bu arada bir yanlis anlama veya bizim su asagilik kompleksi sendromumuz yuzunden bir seyi atliyoruz. Kusa turk kusu diyorlar turklere hindi denmiyor. Biraz ironi kokuyor ama durum boyle. Biraz karmasik anlattim ama umarim dogru anlasilabilirim...
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    hindi. bunlara niye kızıyoruzki,soruyorum bu yahudi siyonistler yılbaşında niye hindi kesiyor ,bir araştırın sonra biz bunların yılbaşısını niçin kutluyoruz ,bunlar yılbaşında hindi keser ,ki gayeleri turklerle alay etmek,yani turklerı kesiyoruz peki bizler niçin onlarla beraber kutluyoruz
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    turkey degil türkiye. türk lobisi baski olusdurup turkey´i kaldirmali ingilizler türkler´le dalga gecmek icin turkey´i uydurup turkey adini koydu türkiye´ye.. birgün türkiye büyüp turan olursa ingilizler görür o zaman ayna´yi konya´yi :D
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu çok büyük bir problem. İngilizce, dünyada en çok konuşulan dillerden biri. Türkiye, dünyada en hızlı yükselen ülkelerden biri. Her gün daha fazla kişinin Türkiye'deki gelişmelerden haberi oluyor. Bu yüzden "Turkey" olan ingilizce kelimeyi "Turkiye" olarak değiştirmek gerekiyor. Yetkililere duyrulur.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    EEE yenilirsek dalgada geçerler tabi !. avrupa ülkeleri ABD takımını farklı skorla yenerken biz yenildik !
    Cevapla