Çok kızdı ve ekledi: Ömür boyu yapmaz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Çok kızdı ve ekledi: Ömür boyu yapmaz
Çok kızdı ve ekledi: Ömür boyu yapmaz
GİRİŞ 05.03.2014 22:55 GÜNCELLEME 06.03.2014 09:40

Maçtan sonra yayıncı kuruluşa konuşan Terim, İsveç'in golünde hata yapan Semih Kaya'ya soyunma odasında kızdığını söyledi. 

İşte Terim'in maç sonu açıklamaları; 

"SEMİH'E KIZDIM"

"Daha çok yol kat etmemiz lazım. Daha çok kazanmamız lazım. Ama takımı tebrik edebiliriz. Ellerine sağlık diyebiliriz. İsveç Avrupa'nın en ciddi takımı. Bunu kabul edelim. Gol atmak, gol pozisyonuna girmek, pozisyon vermemek. İkinci yarıda kendi kalemize atmak. Onu da biz yaptık. Coşkuyu istiyorum. İyi oyunu istiyoruz. İyi mücadele. Topu çevirmek, pas yapmak ve dikine mümkünse pozitif oynadık. Zevkli bir maç izledi Ankaralılar. Sahayı da doldurdukları için onlara da teşekkür ederim." 

"Bu kadar basit bir hata bu seviyede yapılmamalı. İçeride de kızdım ona. Bir daha yapmaz Semih. Ömür boyu onun kulağına küpe olacaktır. Ayağım kaydı falan yok. Kızdım ona. Çok şey öğretmiştik Semih'e. Olur böyle şeyler." 

"KONTRA ATAĞA İYİ ÇIKTIK"  

"Pas olarak yüzde bizdeydi. İyi kontra atağa çıktık. İlk yarı 1 kafa topu haricinde hiç pozisyon vermedik. Aralarındaki iletişim ve koordinasyon, bloklar arasındaki o sıkışma bizim amacımız zaten. Murat Duruer çok iyi performans gösterdi. Daha da iyi oynayacak inşallah" 

"Eksiğimiz çok ancak Pazartesi ancak buluşmuş, Çarşamba maç oynamış ve Türkiye'de yıpranmış bir grup olmamıza rağmen burada konsantre oldular, formalarını giydiler ve ülkelerine hizmet ettiler. Bugün yenilselerdi de aynı şeyi söylerdim, kazanınca da aynı şeyi söyleme hakkını kendimde buluyorum. Futbolu seviyoruz. " 

"Ben oyuncuları çağırıyorum, onlar alacak formayı. Verdiğim zaman da çıkarmayacak. Bu forma kimsenin tapulu malı değil. Kim hak ediyorsa ona veririz. Herkes için geçerli. Bizde adalet ve güven duygusu sarsılmaz. Oyuncularımız da nettir bu konuda. Mevlüt iyiydi bugün, Arda'yı zaten söylemiyorum, Tarık yarın çok iyi olacak. Ben sizi çağırıyorum, siz de gelin buyrun formayı alın"