Yeni Milli Takım yine kazandı

Milli Takımımız Fatih Terim liderliğinde çıktığı ikinci hazırlık maçında Belarus'u Burak Yılmaz'ın son dakikada attığı golle 2-1 yenmeyi başardı ve hazırlık maçlarında 2'de 2 yaptı.

Yeni Milli Takım yine kazandı
Yeni Milli Takım yine kazandı
GİRİŞ 19.11.2013 19:27 GÜNCELLEME 20.11.2013 03:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Takım maça çok hızlı başladı. Arda Turan'ın derin pasıyla sol taraftan hareketlenen Caner Erkin, kale sahası üzerindeki Umut Bulut'a yerden kesti. Umut da düzgün bir vuruşla Belarus filelerini havalandırdı ve 4. dakikada Ay-yıldızlılar 1-0 öne geçti. 

Ancak Belarus'un bu gole cevabı gecikmedi. 10. dakikada Aliaksandr Hleb, şık hareketlerle savunmamızı zor duruma düşürdü. Ortasıda çok etkiliydi ve Rodionov, güzel bir vuruşla skora 1-1'lik eşitliği getirdi. 

Milliler, golden sonra çabuk toparlandı. Önce 15. dakikada Bilal'in ara pasına hareketlenen Umut, yerden etkili vurdu ancak kaleci Aleksandr Gutor son anda çeldi. Bu pozisyondan 1 dakika sonra da sağ taraftan harika çalımlarla ilerleyen Oğuzhan Özyakup, çok sert vurmasına rağmen top direkte patladı. 

İlerleyen dakikalarda maçın temposu oldukça düştü. 29. dakikada yine Hleb'in bireysel gayretiyle başlattığı Belarus hücumunda, son anda savunmamız araya girerek kaleye giden topa engel oldu. 

Devrenin son dakikasında Ay-yıldızlılar, gole çok yaklaştı. Orta sahadan aldığı topla ilerleyen Arda Turan, çalımlarının ardından ceza sahasına girmeden harika bir aşırtma vuruş yaptı. Ancak kalecinin bakışları arasında bu top üst direkten döndü. Mücadelenin ilk devresi de 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıda Olcay Şahan ve Gökhan Töre'nin oyuna girmesiyle hareketlenen Ay-yıldızlılar, iki kez Belarus kalesini yokladı. Önce 51'de Arda Turan'ın, sonra da 53'te Bilal Kısa'nın etkili şut denemeleri, kaleci Aleksandr Gutor'da kaldı. 

Maç sonuna kadar golü kovalayan Milliler, 89'da aradığı golü buldu. 71'inci dakikada oyuna giren Burak Yılmaz, Arda Turan'ın sağ taraftan yaptığı etkili ortaya çok iyi yükselip, kafa vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen vuruşunu takip eden Burak, ikinci dokunuşunda ise fileleri havalandırmayı başardı ve skoru 2-1'e getirdi. 

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye, Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda konuk ettiği Belarus'u 2-1 mağlup etti.

Yeni Milli Takım yine kazandı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 4
  • cihat erdem 10 yıl önce Şikayet Et
    Milli Takımıda Berbat ettiler.. Maalesef milli takımıda berbat ettiler artık maçları seyretmiyoruz keyif vermiyor çünkü yerlerde sürünen bir istatistik ler var Yeşil burun adaları, Burgine faso (nereyse) onlar bile bizden öne geçmişler.
    Cevapla
  • Harun Caliskan 10 yıl önce Şikayet Et
    milli mac??. Bugün milli macmi vardi????
    Cevapla
  • alp042 10 yıl önce Şikayet Et
    İzlemedim Bİle . Artık milli takımın hazırlık maçlarını izleyerek vakit öldüremem. Millet Dünya kupasına gide bizimkiler de anca Allahın Belarusuyla hazırlık maçı oynar.
    Cevapla
  • Zannımca 10 yıl önce Şikayet Et
    millet.... düşünemiyor artık topmuş şuymuş buymuş uyutulamıyor artık bu türden narkozlarla vatandaş hayatının sıkıntılarının sızısından kurtulamıyor.!
    Cevapla