Bükreş'te Türk destanı! 0-2 / VİDEO

Ay yıldızlı ekibimiz , 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'ndaki kader maçında deplasmanda Romanya'yı devirdi.

GİRİŞ 09.09.2013 12:17 GÜNCELLEME 11.09.2013 11:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Grubun ilk maçlarında İstanbul'da rakibine 1-0 mağlup olan Milliler, Romanya'yı Bükreş'te 2-0'lık skorla yenerek Brezilya umutlarını canlı tuttu.

Burak ve Mevlüt'ün golleri ile 3 puanı hanesine yazdıran Ay Yıldızlılar puanını 13'e yükseltti ve Romanya'yı averajla geride bıraktı. Ancak Estonya'yı 5-1 yenen Macaristan, puanını 14 yaparak yeniden 2. sıraya çıktı. Macarlar son maçta Romanya'ya 3-0 yenilince 3. sıraya inmişti. 

HEYECAN İLK DAKİKADA BAŞLADI 

Norveçli hakemin ilk düdüğü ile Bükreş'deki mücadelenin ilk dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Romanya, kalemizde yarattığı iki atakla tehlikeli oldu ancak çabuk toparlanan Milliler heyecanı rakip sahaya taşımayı bildi.

9. dakikada hızlı gelişen atakta Umut'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, çok net pozisyonda yaptığı vuruş cılız kaldı ve kaleci Tataruşanu'nun üzerine gitti.

Kaçan bu eşsiz fırsattan 6 dakika sonra kalemizde yaşanan tehlikede tüm Türkiye'nin yüreği ağzına geldi. Sol kanattan gelen ortayı Volkan yumruklarıyla uzaklaştırmak istedi ancak havalanan top ceza sahası dışında Tanase ile buluştu.

Rumen futbolcu aşırtma bir vuruşla kaleyi düşündü ancak kale çizgisindeki Caner direğin de yardımıyla gole izin vermedi.

Devrenin genelinde iştahlı bir futbol ortaya koyan Milli Takımımız, aradığı golü 22'de buldu. Sol kanatta topu alan Caner, içeriye doğru yaptı ortasını ve iki rakibi arasından çok iyi yükselen Burak, şık bir kafa vuruşuyla kaleci Tataruşanu'yu bu kez affetmedi: 0-1 

Milli takım golden sonra ayağa paslarla oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti ve ilk 45 dakika 1-0 üstünlüğümüzle noktalandı. 

Zorlu mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan ve 'ne yaptığını bilen' futboluna devam eden Milliler, Romanya kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı.

Önce Umut sonra Gökhan Gönül ile ikinci gole çok yaklaşan ay-yıldızlılar, son vuruşlarda başarılı olamayınca girişimlerden eli boş döndü. 

Dakikalar ilerledikçe tüm riskleri almaya başlayan ve Romanya, yarı sahamızda daha fazla yer almaya başladı ve 69'da gole çok yaklaştı.

Ceza sahası içinde yaşanan ufak çaplı karambol sonrası topu önünde bulan Adrian Popa'nın sağ çaprazdan gönderdiği şut direkten auta gitti.

Son bölümlerde rakip ataklara geçit vermeyen Milliler, maçın duraklama dakikalarında bir gol daha bularak iyice rahatladı. Ceza sahası önünde topla buluşan Mevlüt Erdinç sol ayağıyla şık bir gole imza attı ve maça son noktayı koydu: 0-2

Milliler, bu sonuçla D Grubu'nda 3. sıraya yükseldi. Kalan maçlarda Brezilya için ikinciliği kovalayacak olan ay-yıldızlılar Macaristan'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

ROMANYA 0 - 2 TÜRKİYE

Stat: Ulusal Arena
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Haglund, Frank Andas (Norveç)

Romanya: Tatarusanu, Matel, Goian, Chiriches, Rat, Hoban, Pintilii, Torje (Dk. 46 Popa), Stancu, Tanase (Dk. 78 Bucur), Marica (Maxim)

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ömer Toprak, Caner Erkin, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre (Dk. 84 Mevlüt Erdinç), Arda Turan, Umut Bulut (Dk. 90 Ersan Adem Gülüm), Burak Yılmaz (Dk. 73 Olcay Şahan)

Goller: Dk. 22 Burak Yılmaz, Dk. 90 5 Mevlüt Erdinç (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 1 Semih Kaya, Dk. 65 Volkan Demirel, Dk. 70 Arda Turan (Türkiye), Dk. 40 Rat (Romanya)

Ay yıldızlı ekibimizden Bükreş'te tarihi zafer!
GALERİYE GİT
YORUMLAR 22
  • büşra yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki romanyalı kanadıkırıklara geçmiş olsun. . bu kez kına yakmaktan kurtuldunuz.
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Kemal, Esin haklı.... Burak kafaya çıkıyor ama dengesiz. Top burakın kafaya çarpıp gol oldu. Hatta izlerken gol anında aklıma Hakan Şükürün kafasına çarpıp gol olan Fenerbahçe maçı geldi.
    Cevapla
  • kemal özyurt 10 yıl önce Şikayet Et
    balık gol !!!!!!!!!!. arkadaşın biri öyle yazmış ya futboldan anlamaıyorsunuz kusura bakmayın yada ön yargılarınız var adam resmen kule gibi yükselmiş ve vurmuş
    Cevapla
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    BALIK GOL. Burak kafa vurmamışki karambolden top kafasına çarpıp gol olmuşşş....))))
    Cevapla
  • mustafa bulut 10 yıl önce Şikayet Et
    dünya kupası. Dünya kupasına gitmemiz olimpiyatları almamızdan bence daha da önemli ,bırakın olimpiyatlar tokyonun olsun,biz dünya kupasına gidelim.olimpiyatları milyonlar takip eder ama Dünya kupasını milyarlar takip ediyor.Bu daha büyük bir reklam olur bizim için.Turnuvalara zor katılıyoruz ama gidersek de 3.lükten aşağı derece almıyoruz :) Bir de son iki maçta eski milli takım ruhunu gördük,herkes inançlı kenetlenmiş kusursuza yakın bir disiplin var.Ne diyelim inşaallah play off a kalırız ve eleriz.Ama isviçre maçı gibi de olsun istemiyoruz tabi ki ,umarım tarih tekerrür etmez ve biz 2014 e gideriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle