Ümit Milliler'in hedefi Avrupa Şampiyonası

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, 2015'te düzenlenecek 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na katılmak istediklerini söyledi.

Ümit Milliler'in hedefi Avrupa Şampiyonası
Ümit Milliler'in hedefi Avrupa Şampiyonası
GİRİŞ 12.08.2013 11:43 GÜNCELLEME 12.08.2013 11:43

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdullah Ercan, ellerinde yetenekli bir nesil olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Polonya deplasmanıyla resmi maçlarımıza başlıyoruz. 2015'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Bu açıdan, en ciddi rakiplerimizden biri olan Polonya ile deplasmanda oynayacağımız maç çok önemli. Takımımda çeşitli yaş kategorilerinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşamış oyuncular var. 1992 doğumlu oyuncularla, 2009'da 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nı, 1993'lülerle de 2010'da 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı yaşadık. Aynı heyecanı şimdi 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası için hissediyoruz."

-"Misyonumuz, A Milli Takım'a oyuncu vermek"

En önemli görevlerinin A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Ercan, "Milli Takım'ın alt kategorilerinde bir misyonumuz var. A Milli Takım'a buradan ne kadar oyuncu verebilirsek, o kadar başarılı sayılırız. Hem böyle bir misyonu sürdürebilmek hem de bunu yaparken yarışmak istiyoruz. Liglerin başlamaması bir dezavantaj ama iyi oynamaya çalışacağız. Türk halkına güzel neticeler yaşatmaya çalışacağız" diye konuştu.

Abdullah Ercan, A Milli Takım'ın devamlılığı açısından üst yapıya oyuncu vermeyi önemsediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"1992-1993 doğumlu oyuncularla çalışıyoruz. Şampiyonanın 2015'te olduğunu düşünürsek, ilerleyen zamanlarda yaş bandını 1994'e de çekeceğiz. Önemli bir şampiyona ve burada maçları kazanmak istiyoruz ama ne kadar önemli olursa olsun bizim için öncelik yukarıya vereceğimiz oyunculardır. A Milli Takım'ın devamlılığı açısından bunu önemsiyoruz. Olaya bu kadar geniş alanda bakıyoruz. Asıl amacımız Polonya maçını veya diğer müsabakaları kazanmak değil. Yukarıya oyuncu verebilirsek, kendimizi daha başarılı sayacağız."

-"Çok yetenekli oyuncular var"

Ercan, Ümit Milli Takım'da çok yetenekli oyuncularla çalıştıklarını dile getirdi.

Milli takımın tek sıkıntısı olarak resmi maç eksikliğini gösteren Ercan, "Kadromuzda çok yetenekli oyuncular var. Tek sıkıntımız şu anda resmi maç oynayan oyuncumuzun olmaması. Hazırlık maçlarında ritim konusunda sıkıntı çektik. Maça konsantre olma ve kondisyonun paylaşılmasında sorun yaşıyoruz. Yavaş yavaş bunları atlatacağımızı ve daha iyi seviyeye geleceğimizi düşünüyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Genç teknik adam, oyuncuların gelişimleri açısından kulüp takımlarında süre bulmaları gerektiğinin altını çizerek, "Oyuncularımızın gelişimi için süre alması çok önemli. Burada futbolcuları geliştirme şansımız yok. Oyuncularımızın daha fazla oynamasını istiyoruz. Gelişen oyuncu mutlaka gelişiyor. Kadromuzda da böyle oyuncular mevcut. Bu da hem Türk futbolu için hem de kulüp takımı için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Eleme grubundaki programın UEFA tarafından belirlendiğini hatırlatan Abdullah Ercan, "Maç programı bize böyle denk geldi. Mecburen buna uyacağız. Bizim buna çok fazla müdahale etme şansımız yok. Tabi ki maçlarımızı 1 ay sonra oynamayı arzu ederdik ama karşı takımların da durumuna göre bu zamanda oynamak zorundayız. Polonya maçının ardından içeride 4 maç üst üste yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

AA