Türk futbolu için büyük gün / GALERİ

Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temeli bugün atılacak.

Türk futbolu için büyük gün / GALERİ
Türk futbolu için büyük gün / GALERİ
GİRİŞ 09.04.2013 07:55 GÜNCELLEME 09.04.2013 07:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temeli bugün atılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takımlarımızın tüm kamp programlarını gerçekleştireceği, futbolun paydaşlarına her türlü eğitimin verileceği Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin temelini bugün saat 15.30'da gerçekleştirilecek törenle atacak.

14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Türkiye'nin ve dünyanın sayılı modern tesisleri arasında yer alacak Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, sadece futbola değil, ülke sporuna değer katacak ve sporcuların modern yaşam alanlarına kavuşmasını da sağlayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tarihindeki en büyük alt yapı yatırımı olan ve 25 yıllık özlemi giderecek tesisler, çevreye duyarlı, yenilenebilir enerji kabiliyeti,  tasarruf odaklı yapısıyla üst düzey bir standardı içerecek. Riva Projesi, bu ayrıcalığıyla LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası'nın en güçlü adayı olacak.

Türkiye'nin en büyük spor kompleksi

235 bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek tesisler, nizami futbol sahaları, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet ve yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark ve rekreasyon alanlarından oluşacak.

Tesislerin 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanı, 6 kütle üzerinde inşa edilecek; yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restoran gibi tüm idari ve sosyal alanları bünyesinde barındıracak.

Milli Takımlar kendi evine kavuşacak

Yıllardır farklı otellerde ve tesislerde kampa girmek zorunda kalan Milli Takımlar, 8 bin metrekareden oluşan 3 katlı konaklama bloğuyla kendi evine kavuşacak. 2'si suit toplam 85 odanın yer alacağı konaklama bloğunda, toplantı odaları, konferans salonları, hobi alanları ve restoranlar bulunacak. Konaklama bloğu sadece sporcuların değil, misafirlerin de ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlenecek.

İki katlı Sağlık Kulübü'nün bin 900 metrekarelik zemin katında yüzme ve terapi havuzları ile hamam, sauna, masaj ve tedavi odalarından oluşan sağlık birimleri yer alacak. Üst katta ise 350 metrekarelik fitness salonu bulunacak.

Futbol sahası sayısı 5'e çıkacak

Arazide bulunan futbol sahalarının çim yüzeyleri değişecek, saha sayısı ise 5'e çıkacak. Projeye göre, sahaların destek birimleri, tribünleri, tel örgüleri de yeniden tasarımlanacak.

Ayrıca tesislerin dereye yakın arazisi, ıslah edilerek yürüyüş ve koşu parkurlarının yer alacağı yeşil alan haline dönüştürülecek.

(tff.org)

Riva tesislerinin temeli bugün atılıyor!
GALERİYE GİT
YORUMLAR 1
  • arif kara 10 yıl önce Şikayet Et
    gs ye isteriz. hayatımız beleş olduğu için bu yapılacak tesisleride istiyoruz, yoksa bize komplo kurulduğunu söyleriz , hakkımızı alana kadar her çirkefliği yayarız, verin bize orasını, alıştık bir kere beleşe, durduramazsınız bizi.
    Cevapla