Özat: Bu çocuklar düşmeyi hak etmiyor

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, oyuncularının verdikleri mücadele ile düşmeyi hak etmediklerini belirtti.

Özat: Bu çocuklar düşmeyi hak etmiyor
Özat: Bu çocuklar düşmeyi hak etmiyor
GİRİŞ 04.03.2016 23:47 GÜNCELLEME 04.03.2016 23:47

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, oyuncularının verdikleri mücadele ile düşmeyi hak etmediklerini belirterek, "Önümüzde 10 maç var. 5'ni kazanır, dışarıdan bir iki de beraberlik alırsak ligde kalırız" dedi.

Özat, Medicana Sivasspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini söyledi. Hayatta her şeyin insan için olduğunu ifade eden Özat, "Paranı kaybedebilirsin, malını kaybedebilirsin ama onurunu kaybedemezsin. Çünkü para, pul yerine konuluyor ama onur, haysiyet yerine konulmuyor. Spora da bunu vurguladığınız zaman, yenersin ya da yenilirsin. Yenildiğin gün başka bir maç kazanır bunu yerine koyabilirsin ama mücadeleyi bıraktığın zaman o mücadeleyi yerine koyamıyorsun. Yani mücadele etmeyen bir sporcunun uzun vadede bir yere gelme şansı olduğunu düşünmüyorum. Ben oyuncularıma hep bunu anlatıyorum. Onun için bugün göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Beşiktaş, Osmanlı ve Konyaspor maçlarında da golü yiyene kadar rakibe pozisyon vermediklerini dile getiren Özat, "Osmanlı ve Konya'dan birer puan alıp, bugün maçı kaybetseydik o puanların anlamı kalır mıydı? Kalmaya da bilirdi. İlk defa kendi rakibimiz diyebileceğimiz rakiplerle oynuyoruz. Önümüzdeki Fenerbahçe maçı hariç diğerleri hep potaya girme potansiyeli olan takımlar. Onun için bunun mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"5 MAÇ KAZANIR, BİR İKİ DE BERABERLİK ALIRSAK LİGDE KALIRIZ"

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir panelde, "Biz düşebiliriz ama hatalarımızdan arındığımız zaman bir daha çıkabiliriz" dediğini hatırlatan Özat, şöyle devam etti:
"Biz kalabiliriz de ama aynı hatalarla devam ettiğimiz zaman günü kurtarmış oluruz. Burası büyük bir camia. Yaklaşık 91 yıllık bir camia. Tek eksiği tesisi, bu da başarı gelirse tamamlanabilecek bir şey, zor bir şey değil. Önümüzde bir 10 hafta var. Bu takımın başarısı için bu birlikteliği sürdürüp, sonuna kadar mücadeleyi vermek lazım. Böyle olması gerektiğine inanıyorum. Gerçekten, bu çocuklar yaptıkları mücadele ile düşmeyi hak etmiyorlar. Biz 1 hafta onlar için çalışıyoruz, onlar da 1 gün bizim için çalışıyor. Onların çok daha iyi şeyler yapabileceğine inanıyorum. Önümüzde 10 maç var, 5'ni alırsak, dışarıdan da bir iki beraberlik getirirsek, ligde kalacağımıza inanıyorum. Tita da gelecek ve ilk defa geldiğimiz günden bu yana tam kadro çalışacağız."