Mersin İdmanyurdu'na stat müjdesi!

Mersin İdmanyurdu zemin sorunu çözülen Yeni Mersin Stadyumu'nda geri dönüyor.

Mersin İdmanyurdu'na stat müjdesi!
Mersin İdmanyurdu'na stat müjdesi!
GİRİŞ 25.03.2015 13:04 GÜNCELLEME 25.03.2015 13:04

Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Ahmet Serttaş, Spor Toto Süper Lig'de evlerinde yapacakları kalan 5 maçı Mersin Stadyumu'nda oynayacaklarını bildirdi.

Serttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, statla ilgili yaşanan sorunların aşıldığını belirterek, 27. haftada oynanacak Akhisar Belediyespor maçına Mersin Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağını söyledi.

Zeminin hazır olduğunun altını çizen Serttaş, "Evimizde oynayacağımız kalan 5 maçı Mersin Stadyumu'nda yapacağız. Gerekli tüm yazışmalar yapıldı, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da onay alındı. Tüm sorunlar çözüldü. Artık stadımıza kavuşacağız" diye konuştu.

- 5 maçlık kombine kart çıkartılacak

Serttaş, sahalarında yapacakları Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir maçlarını kapsayacak kombine kart satışı hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

Passolig yetkilileriyle görüşme halinde olduklarını aktaran Serttaş, "Uygun bir fiyata kombine çıkartacağız. Bu kartla Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarının da içinde olduğu karşılaşmalar avantajlı şekilde izlenebilecek" dedi.

Serttaş ayrıca, futbolcuların şubat ayı maaşlarının da dün itibariyle ödendiğini ve her hangi bir borç kalmadığını sözlerine ekledi.

Mersin Stadyumu'nda hazırlık maçı

Öte yandan kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da Mersin İdmanyurdu'nun lige verilen arayı değerlendirmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile hazırlık maçı yapacağı bildirildi.

Karşılaşmanın 28 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da Mersin Stadyumu'nda oynanacağı açıklandı.

Mersin Stadyumu'ndaki sorun

Kentte 2013 yılında gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yapılan Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş maçında zemin sorunu yaşanmıştı.

Zeminin iyi olmaması nedeniyle kırmızı-lacivertli ekip maçlarını Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynamıştı.

Yapılan bakım çalışmalarının ardından Mersin Stadyumu'ndaki zemin hazır hale getirilmiş ancak teknik direktör Rıza Çalımbay statta antrenmanlar ve hazırlık maçı yapıp çimi test ettikten sonra maçlarını orada oynayabileceklerini söylemişti.

Geçen hafta ise Mersin İdmanyurdu'nun Mersin Stadyumu'nda antrenman yapmasına izin verilmemesi soruna neden olmuştu.