Çalımbay: 2. yarı istediğimizi aldık

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay 3-0'lık galibiyeti böyle değerlendirdi.

Çalımbay: 2. yarı istediğimizi aldık
Çalımbay: 2. yarı istediğimizi aldık
GİRİŞ 01.01.2015 18:49 GÜNCELLEME 01.01.2015 18:49

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda, sahasında Centone Karagümrük'ü 3-0 yenen Mersin İdmanyurdu'nda, teknik direktör Rıza Çalımbay, karşılaşmadan istedikleri sonuçla ayrıldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çalımbay, ilk yarı girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, "İkinci yarı gerçekten oyunun kontrolünü elimize geçirdik ve istediğimiz neticeyi aldık. Grupta iddialıyız ama daha oynayacağımız maçlar var. Maçlarımızın ikinci yarı olması kötü fikstür nedeniyle bizim için dezavantaj. Ziraat Türkiye Kupası hem önemli, hem değil. Bizim için ligden önemli değil" dedi.

Çalımbay, takımda 2012-2013 sezonunda forma giyen Çek kaleci David Bicik'e yapılan ödeme nedeniyle FIFA tarafından takıma getirilen transfer yasağının iptali için CAS'a yaptıkları başvuruya da değinerek, "Bu yasak gerçekleşirse biz bayağı sıkıntı yaşayacağız. Onun için şu an lig bizim için daha önemli. Bütün hedefimiz her şeyden önce ligi iyi yerde bitirmek. Tek düşüncemiz bu ama kupada da gideceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" diye konuştu.

- Centone Karagümrük cephesi -

Centone Karagümrük Teknik Direktörü Ferruh Özgün de Mersin'e, 3 puan alıp gruptan çıkmayı garantilemek için geldiklerini ancak istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Basit bir hata sonucu ilk golü yediklerini, sonrasında da diğer gollerin geldiğini vurgulayan Özgün, şunları kaydetti:

"Mersin'den üç puan alıp, gruptan çıkmayı garantilemek istiyorduk. Biliyorsunuz zor bir gruptayız. Samsunspor hariç herkesin eşit şansı var. Biz, içeride Samsunspor'u yenip, Bursaspor'dan da bir puan alarak bu gruptan çıkmayı düşünüyoruz. İnşallah bunu başarırız."